Höyrymehua ja papukaijoja

Lauantaina keittelin viinimarjasatoa mehustimessa ja kävin odotellessa kuvaamaan parhaillaan kukkivaa tummansinistä ukonhattua. Tämä vaatimaton perinnekasvi kukkii loppukesällä ja jaksaa aina ilahduttaa runsaalla kukinnallaan. Ukonhattu, munkinhuppu, Nooan arkki. Tälle entisaikoina noitien ja myrkyttäjien suosimalle kasville on annettu monta nimeä. Kaksi ensimmäistä tulevat tiettävästi kukan huppua tai hattua muistuttavasta yhdestä isosta terälehdestä. Mutta harvemmin tulee mieleen kurkistaa sisälle tuohon huppuun, sisältä kun löytyy vastaus kukan kolmannen nimen arvoitukseen..Kukan huppu kannattaa ensin halkaista niin se on siten helpompi poistaa sisältöä vaurioittamatta. Muista pestä kädet huolellisesti käsittelyn jälkeen! Tadaa! Kukan sisältä paljastuu kaksi sievää papukaijaa. Siitä siis Nooan arkki-nimi juontuu.Papukaijojen väritys vaihtelee kasvin eri värimuotojen välillä. Kotona kasvoi aikoinaan sinivalkoinen ukonhattu jossa oli vaaleansiniset papukaijat/ keltaiset nokat. Olisi hauskaa tietää minkä värisiä kaijoja asustelee vaaleansinisten, liilojen, valkoisten ym. värimuunnosten kukkien sisällä.


Lisää mitä ihmeellisimpiä "imitaatiokasveja" voi katsella Pinterestistä mm. täältä (linkki).
Aurinkoista alkavaa viikkoa toivotellen. Katja


3 kommenttia

 1. Enpä tiennytkään tuota papukaijajuttua, olipa se hauska yksityiskohta kasvissa. Liityin lukijaksi, mutta jostain syystä en saa sitä näkymään tuossa lukijapaneelissa, kun bloggerissa on jotain vikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Huopalintu ja tervetuloa! Nooan arkki nimitys taitaa olla monille aika vieras ja ehkä siksi salaisuus on jäänyt unholaan. Kokeile klikata lue-nappia myöhemmin uudestaan, jos vaikka satunnaisesti jumittaa. Toivotaan, että ongelma korjaantuu pian. Terkuin Katja

   Poista
 2. Aivan hurjan mielenkiintoisia jutttuja sulla!

  VastaaPoista