diy raapimapallo kissalle
Tein Otto-kisulle uuden "raapimapuun" vanhasta 60 cm jumppapallostani. Tähän meni 7 kpl sisalköysirullaa (a 8 mm, 20 metriä), kaksi isoa (jo joutilasta) miesten teepaitaa, ilmastointiteippiä ja kuumaliimaa.

Ensin suojasin jumppapallon ohuella puuvillakankaalla eli yksinkertaisesti sujautin sen kahden miestenkoon venyvän trikooteepaidan sisään ja teippailin liehuvat helmat ja hihat pallonpintaan ilmastointiteipillä. (Tämä vaihe näyttää melko huvittavalle, varsinkin ennen teippauksia. :-) ) Sitten aloin liimaamaan köyttä kankaaseen. Ensin kieputtelin narun koko pallon pinta-alalle asetellen köysirivit tiiviisti vieriviereen niin ettei pohja jäänyt näkyviin. Sitten jatkoin päällystämistä tekemällä kapeita ristikkäisiä narurivejä imitoiden sillä lankakerän ulkonäköä. Lopuksi jätin narusta pienen hännän koristeeksi.

Pallosta tuli melko painava joten se pysyy hyvin paikoillaan, vaikka Otto nojaa siihen kynsiessään. Mutta jos narupallo meinaa pyöriä voi sen tukea vaikka seinää vasten.

Meillä raapimapallo on ollut suojelemassa kangasnojatuoleja jotka näyttäisivät olevan Oton mieluisimmat raapimakohteet. Olen pitänyt nyt palloa nojatuolien vieressä ja pikku kynnet ovat uponneet useammin palloon kuin nojatuoleihin, jes! Toivottavasti nojatuolit pysyvät jatkossakin rauhassa tai sitten nekin täytyy päälystää sisalköydellä. Siitä tulee sitten uusi diy-ohje jos näin käy.  :-))
 
~Katja

11 kommenttia

 1. Tämä oli hyvä idea! Muistan miten yksi kissanpentu aikoinaan kynsi pari nojatuolia piloille, jossainhan niitä kynsiä on teroitettava - mielummin kuitenkin soisi sen tapahtuvan ohjatuissa kohteissa tai ulkona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Kissalle on hyvä tarjota paljon sallittuja raapimapaikkoja niin se jättää huonekalut rauhaan. Raapiminen kun on kissalle tärkeää kynsienhoitoa ja mieluisaa kissatoimintaa,

   Poista
 2. Erinomainen vinkki. Meillä kyytiä saivat aikanaan niin sohva kuin tapetitkin. Jossain vaiheessa tyttären kissaveljekset ovat tulossa hoitoon, joten tuollaisen pallon voisin heille askarrella. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissat ovat siitä jänniä otuksia, niiden aivoituksia on joskus vaikea ymmärtää. Eikä kissaa voi kouluttaa kuten koiraa. Helpoin tapa estää tuhoja on tarjota kissalle sallittuja vaihtoehtoehtoja ja toivoa, että ne hänelle kelpaavat. Kiitos <3

   Poista
 3. Van kyllä on hauskan näkönen kissa pyöreine silimineen! Toivotaan jotta pallo miellyttäis kynsienterottamiseen ja nojatuolit siästys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pallo on ollut Otolle oikein mieleinen, ainakin vielä nojatuolit turvassa, huoh. Otto on sellainen nappisilmä. :-) Lupsakkaa viikonloppua.

   Poista
 4. Onpa hauska! Ja varmasti kestävä lelu kisulille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä pitäis kestää kovempaakin kynsimistä, sen verran topakka sisalpunos on kumipallon suojana. Kiitos ja lupsakkaa viikonloppua.

   Poista
 5. Tulipa kiva lelu kisulille :) Hyvää kierrätystä :) Mukavaa loppukuuta <3

  VastaaPoista
 6. Hyvä idea raapimapalloksi ;) minä tein omasta jumppapallosta rahin ;)

  VastaaPoista
 7. The above article is nice and interesting, thank you willing to share! Greetings success of admin Aqur Printing Jakarta wish you deign to visit my website, thank you :)

  VastaaPoista