Kasvihuoneen kulmilla


Tänään perkasin kasvihuoneen läpikotaisin, poistin tomaatin varkaat ja ylimääräiset lehdet, typistelin paprikat ja virittelin lisää tukilankoja, jne. Olipas sinne kehkeytynyt melkoinen viidakko muutamassa viikossa, huh. Onneksi heräsin ajoissa ja aloitin puuhan heti aamuvarhain, niin ehdin saada sen valmiiksi ennen kuin aurinko kääntyi porottamaan kasvariin, mutta olihan se silti hikistä hommaa kosteassa ilmastossa. Arvatkaas tuntuiko sen jälkeen pulahdus viileään järveen suorastaan taivaallisen ihanalle.

Ensimmäiset paprikat alkoivat kypsymään pari viikkoa sitten. Lajikkeita on taas montaa sorttia ja täytyy tunnustaa etten ole aivan varma mitä kaikkea kasvattelen. Satoa näyttäisi tulevan ihan mukavasti. Osa paprikoista on kasvatettu kaupan paprikoiden talteen otetuista siemenistä, itivät muuten tosi hyvin.

Enivei kylvin paprikat itämään tammikuussa. Osa aluista kuukahti heti kättelyssä, niinkuin aina, luultavasti valon puutteeseen vaikka kasvivalo oli käytössä. Sinnikkäimmät yksilöt 8 kpl selvisivät ja tuottavat nyt satoa. Kiitän itseäni, että aloitin kasvatuksen keväällä ihan hyvissä ajoin, niin ehdin jo nyt satoa maistelemaan.

Chilejä kasvaa samoin ihka iloisena sekamelskana, ei voi tietää mitä yllätyksiä löytyy. Niissäkin osa kaupan chileistä. Pitänee kohta alkaa maistella, mutta varovasti, kun ei voi arvata miten tulisia niistä tulee.


Paprikat ja chilit kasvavat 10 ja 5 litran muovisangoissa ja juurelle olen kylvänyt basilikaa ja oreganoa. Yrtit viihtyvät mainiosti kasvihuoneen lämmössä ja samalla tulee koko multatila hyödynnettyä.

Tomaatteja tulee kolmea sorttia; sitä ihan tavallista runkotomaattia, terttuja ja pihvitomaatteja. Tomaatit kasvatan kätevissä kasvusäkeissä, joissa ei tarvitse huolehtia lannoituksesta. Tomaattien raakileet kasvavat kokoa jo kovaa vauhtia ja niiden kypsymistä odottelen vesi kielellä. Jos lämpöä ja aurinkoa riittää niin pian alkavat punastelemaan ja pääsee niitäkin maistelemaan.


Avomaankurkku kasvaa kasvihuoneen vieressä, samoin koristekurpitsa ja kesäkurpitsa kasvavat ulkona isoissa koreissa. Kesäkurpitsan kanssa on ollut koko ajan ongelmia, kurpitsapötkylät mädäntyvät sitä mukaa kun alkavat kehittyä. En tiedä mistä moinen ohtuu ja sama ongelma oli viime kesänä, siis toista kesää peräkkäin. Mikä lie mystinen vitsaus vaivaa kurpitsoitani?

Kasvihuoneessa on kasvamassa vielä pari litteän mallista keltaista kurpitsaa. Ne kukkivat kovasti, mutta tekevät satoa vaatimattomasti, no parempi sekin kuin ei mitään. 

Tänne on luvattu ukkoskuuroja ja sadetta ainakin sunnuntaihin asti, mutta onhan kesää vielä jäljellä.

Kuulumisiin..
Katja
17 kommenttia

 1. Näyttääpä mukavalta kasvihuoneessa. Kesäkurpitsaa vaivaa luultavasti epäonnistunut pölytys, silloin mätänevät alkuvaiheessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja hyvä vinkki, täytynee varmistaa pölytys jatkossa.

   Poista
 2. Voi miten upeaa kasvua ja siellä onkin vaikka mitä ihanaa kesäherkkua kasvamassa! Toivotaan että kesä jatkuu vielä pitkään ja tulee oikein hyvä sato:) Mukavaa päivää♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Toivotaan lämmintä loppukesää niin sato ehtii kypsymään.

   Poista
 3. Herkullinen sato näyttää tulevan!
  Upeat kuvat!
  Aurinkoista jatkoa!

  VastaaPoista
 4. Aivan ihanat kuvat! Hienosti on satoa tulossa. Kesäkurpitsan suhteen minäkin veikkaisin pölytyksen epäonnistumista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pölytys pitää varmistaa jatkossa. Kiitos, kiitos <3

   Poista
 5. Onpas sinulla upeita kasveja, aikaisin itämään laitto kyllä kannattaa, niin saa satoa heinäkuulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tammikuussa tuntui ihan hullulta aloittaa taimikasvatus, mutta kyllä kannatti. Kiitos ja mukavia kesäpäiviä sinne.

   Poista
 6. Kasvihuoneessa on tosiaan viidakkotunnelma näinä aikoina!
  Kaikkea ihanaa herkkua tulossa sun kasvarista.

  VastaaPoista
 7. Hienosti kasvaa vihannekset. Saatpa runsaasti satoa omasta maasta.
  Ihanaa elokuuta!

  VastaaPoista
 8. Upeasti kasvavat :) Minäkin eka kertaa kylvin paprikat ja tomaatit ja hyvin ovat antaneet satoa. Mukavaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
 9. Whenever we praise someone, we give him a number, like if I appreciate your post from one to 10, I would like to give you the full number of 10 because you wrote your post very well. The word is very beautiful. I hope you will keep writing such excellent posts in your life and we will definitely comment by reading these posts. Health tips family
  Real Girl Number Gurugram
  Real Photos Girl Gurugram
  VIP Girl Bhiwadi
  Gurugram Girl Number
  Hyderabad Party Girl
  College Girl Gurugram
  newly married Girls Bhiwadi

  VastaaPoista
 10. Your comment is very beneficial for the future, you have written in a very beautiful way, you have an inspiration for the youth who come to your comment is really very beautiful, nowadays children do not know where they are wandering, no one can make a comment like you. The post is very different.
  College Girl Gurugram
  newly married Girls Bhiwadi
  VIP girl mahipalpur
  gurugram girl number
  VIP Girl Gurugram

  VastaaPoista
 11. Betturkey giriş adresine buradan ulaşabilirsiniz.
  betturkey giriş
  X8F4AH

  VastaaPoista
 12. Nice post thank you Tiffany

  VastaaPoista