The last flowers stand


Ensimmäinen työviikko antoi jo kivasti ryhtiä elämään. Työssäolossa on ainakin se hyvä puoli, että vapaa-aika tuntuu entistä kivemmalta ja kaikin puolin ansaitulta joten pitkästä aikaa viikonloppu oli ihan oikeesti viikonloppu. Edes sateinen sää ei haitannut vaan antoi mitä mainioimman syyn kotoiluun ja puutarhakirjallisuuteen tutustumiseen.


Tulikukat ovat kukkineet jo kuukauden, mutta nauhukset ovat aina niitä viimeisiä kukkioita jotka jaksavat vielä pitkään ilahduttaa loistavan keltaisilla kukillaan, vielä senkin jälkeen kun muut ovat kylmien öiden ja syyssateiden tullen luovuttaneet. Heti sateen jälkeen kimalaiset pörräävät kuin viimeistä päivää mettä etsimässä ja varsinkin nauhuksissa käy melkoinen kuhina. Ne vetävät kuin magneetti kaikenlaisia pörisijöitä ja perhosia.
Harmi ettei tänä syksynä nähty amiraaleja. Aiempina vuosina niitä aurinkoisena päivänä saattoi kukissa olla laumoittain. Minne lie perhoset kadonneet? Päiväperhosiakaan ei tänä kesänä liiemmin ole näkynyt ja niistäkin muutamista joutui moni meillä sudenkorennon saaliiksi. Sudenkorennot kaartelevat aurinkoisella säällä kukkaniityn päällä ja napsivat siellä ruokailevia perhosia. Olen joskus päässyt näkemään kuinka ne nappaavat perhosen käpäliinsä ja perkaavat siivet pois lennossa, huh mitä petoja! Kyllä noille vielä jokin laki pitää löytyä. Sulkapallomailaa olen jo kokeillut ja sähköistä kärpäsläppää kumpikin aika tehokkaita.
Perhosten suojelua on myös poistaa niitä syöviä petoja. :-)


Kesän maalausprojektit eivät vielä loppuneet mökin maalaukseen vaan aiemmin punamultainen sauna-takkatupa sai tummanharmaan uudenuutukaisen maalipinnan. Nyt rakennus sopii paremmin muiden rakennusten joukkoon ja vaikka en ollut maalisävyä mukana valitsemassa tuo topakka harmaansävy oli iloinen yllätys ja osui minusta ihan nappiin. Se antaa rakennukselle sopivan hämyisen ilmeen joka sopii saunan ja takkatuvan idylliseen lookiin. Ihan perfecto valinta man!


Sipulikukkapakettia odottelen edelleen saapuvaksi. 
Sain tänään ilmoituksen, että paketti on nyt pakattu ja lähetetty. 
Kyllä se tästä vielä iloksi muuttuu. 
Sitä odotellessa.

Mukavaa alkuviikkoa ja kuulumisiin.
Katja

30 kommenttia

 1. Kauniita kuvia. Nyt on melkein syyskuun puoliväli ja puutarhassa on vielä noin paljon kukintaa. Kaunis on tuo uusi maalipinta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nauhukset ovat kyllä sitkeitä sissejä ne eivät paljoa syyssateista piittaa vaikka täälläkin on vettä saatu välillä taivaan täydeltä. Mukavaa viikonjatkoa.

   Poista
 2. Ihania kuvia ja kauniita kukkasia! Kukkasipulien istutus on kyllä ihanaa. Näkee jo sielunsa silmin sen loiston ja odottaa kevättä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sipulien istutus on yksi parhaita syyspuuhia ja parasta siinä on juuri haaveilu seuraavan kesän kukkaloistosta. Mukavaa viikkoa.

   Poista
 3. Tulikukkia kasvattelin viime talvena siemenistä, nyt on lehtiruusukkeet valmiina, voi kun kukkisivat ensi kesänä, nuo ovat niin kauniita! Hyvä väri takkatuvassa, miekin tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näiden alut on hankittu viime kesänä ja ovat yllättäneet kasvullaan. Kuulemma kovia leviämään. Saas nähdä onko mulla kohta tulikukkaviidakko. Kiitos 🍂

   Poista
 4. Ihania isoja perennoja! Tulikukka minulle outo,
  mutta näyttää kivalta!Enpä tiennyt sudenkorentojen perhosia nappailevan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sudenkorennot ovat oikeita ahmatteja ja meillä lentelee lähes kymmenensettisiä monstereita. Perhoset on niille helppoa saalista, en tykkää.

   Poista
 5. Kerrassaan hurmaavia kukkia! Ihanaa, että jotkin kukat jaksavat vielä kukkia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukintaa jatkuu pakkasiin asti. Ihanaa jos olisi pitkä lämmin syksy.

   Poista
 6. Kesäinen tunnelma kuvissasi, vaikka syksy jo onkin. Sauna-takkatupa on saanut hienon ilmeen ja pihlajat lasimaljassa ovat piste i:n päällä! Ihanaa syyskuuta!:)

  VastaaPoista
 7. Aivan upeita kuvia..niin kauniita kukkia♥ Tiedätkös kun minusta nuo sudenkorennot on jotekin pelottavia:)) siis kyllä..siinä pitää äkkiä painaa pää alas kun sellainen lentää kohti ja surisee:) Kaunista viikkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään tykää kun joskus hyökkäilevät päälle kun puuhailen kukkatarhassa, kyllä siinä tulee nopeita käsiliikkeitä tehtyä. Samoin sinulle.

   Poista
 8. Hienot kuvat. Saunatupa näyttää tosi kutsuvalta ja sai kauniin värin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tykkään myös tuosta väristä kovasti. Mukavaa viikkoa.

   Poista
 9. Aivan mahtavat kukkakuvat! Ja kas, tuo penkki, ihan kuin meidän penkki:) Meillä vain on hyvin kuluneen näköinen, mutta väri näyttää tässä näin samanlaiselta siniseltä. Minun piti oikein käydä ikkunasta kurkistamassa, että onko meidän penkissä tosiaan nuo selkälaudat samalla lailla kaarretut. Vähän eri suuntaan oli, yksi iso mutka, joten ei siis täsmälleen sama:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Penkki on tosi vanha ja joskus myöhemmin uudestaan maalattu. Aiemmin oli muistaakseni kirkkaan sininen.

   Poista
 10. Paljon on vielä näköjään ihasteltaa puutarhassa. Ajelin tuossa eräänä päivänä pyörällä kaupassa ja istuskelin penkillä, joka on ympäröity melkein kokonaan nauhuksilla, oli ihan kesäinen olo vielä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nauhukset on niin ihanan auringonkeltaisia, että niitä katsellessa tulee aina hyvälle tuulelle. Mukavaa loppuviikkoa sinulle.

   Poista
 11. Luonto tuli lähelle näistä kuvista.Kiitos ja mukavaa viikkoa.

  VastaaPoista
 12. Saunatakkatuvassa ovat värit kohdallaan penkkiä myöten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ansu, miehellä on näköjään parempi värisilmä kuin minulla. 😉

   Poista
 13. Kauniita kuvia ja kukkijoita sinulla vielä!
  Tykkään tuosta harmaasta väristä saunamökissä!
  Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, harmaa sävy on minustakin tosi passeli. Samoin sinulle.

   Poista
 14. En tiennytkään, että sudenkorennot syövät perhosia. Minäkään en ole nähnyt amiraaleja tänä vuonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monet sudenkorennot syövät lentäviä hyönteisiä ja mitä saavat helpoimmin lennosta kiinni ja perhoset ovat valitettavasti aika kömpelöitä. Vain muutaman amiraalin olen nähnyt mutta ei laumoittain niinkuin loppukesällä yleensä.

   Poista
 15. Yes it's fall. But your flowers are still beautiful. Yellow as the sun!
  Happy gardening days and all my best from Austria
  Elisabeth

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks your whishes from Austria, wow! Same to you and have a lovely autumn. 🌻

   Poista