Syksyn haikeus

Viikonloppuna mökillä oli päivällä lämmin mutta samalla syksyinen tunnelma. Värikkäät lehdet auringossa ja aamuinen koleus joka sai hengityksen höyryämään vei ajatukset talven tuloon. Olen täällä monesti antanut ymmärtää, että en ole mikään talvi-ihminen. Pidän kyllä suuresti kauniista kuulakkaista pakkaspäivistä mutta kun niitä on niin vähän ja nekin kevättalvella niin se muu aika on vaan jotenkin kestettävä. Synkkä räntä- ja vesisade-kausi, joka tuntuu muuten kestävän loputtomiin, se tulee tällä mukavuudenhaluisella kotimurmelilla vietettyä pääsääntöisesti sisätiloissa.
Puutarhatöihin ei tee mieli, vaikka innokkaimmat ahkeroivat lumen tuloon asti. Minä en ole niin innokas. Inhoan yli kaiken sitä kun kostea kylmä ilma pureutuu villapaidan läpi ja tekee sormet tunnottomiksi märissä puutarhahanskoissa, niisk. Siihen kun kaupan päälle vielä saan nuhan ja yskän, niin hyvä on. Joten tässä vaiheessa syksyä on minun viimeistään aika luovuttaa, laittaa puutarhatyökalut varastoon odottamaan kevättä ja hyvästellä puutarha talvilepoon.
Kuvasin mökillä viime hetken kukintaa ja jätin samalla jäähyväiset tälle kesälle ja kukkasille.
Tämä puutarhuri siirtyi sisätiloihin hyggeilemään. Nyt saa tulla ensilumi joka putsaa maiseman ja antaa tilaa uusille suunnitelmille. On siis aika sanoa hyvästit puutarhalle ja varautua talven tuloon nokka kohden uusia suunnitelmia (tai glögiä ja piparipurkkia).


Kaunista syysviikkoa!
Katja

25 kommenttia

 1. Minulla on vielä puutarhassa hommia ja minua ei haittaa vaikka ilmat kylmenee. Mutta siirry sinä sisätiloihin, vaikka glökiä ei saa vielä. Ne tulee alkoihin vasta hyöhemmin. Ollaan jo kysytty. Me emme tykkää ka upan valikoimasta. Ne ottaa minulle kurkkuun. Onkohan niissä lisäaineita. Sisätila postauksia odotellessa hyvää alkavaa viikkoa.

  VastaaPoista
 2. Upeita kuvia♥ niin se sitten kesä vilahti..ja tuo hyggeily sisätiloissa kuulostaa kyllä ihan mukavan leppoisalta:) Kaunista alkanutta viikkoa sinne!

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia!
  Olen niin samoilla fiiliksillä kanssasi, vaikkei minulla puutarhaa olekaan, mutta tuo haikeus...
  Mukavaa viikkoa kuitenkin Katja!

  VastaaPoista
 4. Kauniita syksysii kuvia oot näppäilly. Tiälläkin ruskaväriä on jo aikapaljon ja samoja hommia oon tehny, istutellu kukkasipuleita ja raivannu pihasta kesäkukkia ja istutellu syksyn kukkia. On se vähän haikiita, meillä neljä tukkasotkoo leppäilöö laiturilla ennnen poislähtöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ulla. Syksy on kesän loppu mutta samalla jonkin uuden alku. Voi teillä on tukkasotkia siellä ne on sitten vinhan näköisiä lintuja. :-)

   Poista
 5. Talvi ei ole minunkaan juttuni. Ei siinä mitään, jos saisin jäädä peiton alle, kun lunta tupruttaa. Vaan töihin on lähdettävä, vaikka olisi pimeää ja lunta sataa vaakatasossa. Tai sitten ääretön kylmyys, kun sielukin meinaa jäätyä. Kesä, pliis, tule takaisin 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kumma miten tähän talven tuloon ei ole vieläkään tottunut vaikka on koko ikänsä kuitenkin täällä "pohjolassa" värjötellyt. Olen joskus tuuminut, että olen varmaan syntynyt väärään maailmankolkkaan.

   Poista
 6. Luovuttanut minäkin jo olen. Ensi keväänä sitten taas uudella innolla. Pidän syksystä, kuten kaikista vuodenajoista. Kunpa ne olisivat vielä sellaisia kunnollisia, jokainen ihan omanlaisensa. Nyt on ilmastomuutos sekoittanut pakkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on tainnut tehdä, muistan ainakin, että lapsena talvet olivat paljon lumisempia ja siten hauskempia. Mutta onneksi talvella löytyy sisälläkin kaikkea kivaa tekemistä.

   Poista
 7. Mies tekee pihahommia ahkerasti. Pitäisi minunkin mennä auttamaan, vaan juoksen kamera kourassa lintujen perässä. Nyt iski puutarhamorkkis! Lupaan tehdä edes jotain! Inhoan alkutalvea, kevättalvi on parempi kun valoa taas on tarjolla ja lintuja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa hienoa kun teillä mies on innostunut pihatöistä. Meillä mies leikkaa nurmikon ja se on siinä. Kukkahommat ei häntä pahemmin kiinnosta mutta tykkää kyllä kun on nättiä.

   Poista
 8. Kauniita kuvia! <3 Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 9. Ihania kuvia. Niinhän se on, että sitten kun itsestään sille tuntuu, niin on hyvä jättää puutarhakaudelle hyvästit <3 Mukavia pipari ja glögi hetkiä Sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhtenä kauniina päivänä pitäisi tarttua haravanvarteen ja siistiä hieman pihamaata lehdistä mutta se saa odottaa, vielä.. Aurinkoista syysviikkoa.

   Poista
 10. Syksyinen tunnelma jo välittyy kyllä kuvistasi. Syksykin on kaunis, ehkä kuitenkin kauniimpi ikkunan läpi katsottuna😉. Kyllä se sisällä hyggeily vaan alkaa näihin aikoihin houkuttaa, vaikka minulla on kyllä pihahommatkin vielä pahasti vaiheessa...
  Mutta sen olen oppinut, että glögiä pitää ostaa joulun aikoihin niin paljon, että sitä jää varastoon seuraavaa syksyä varten 🍾

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan samoilla linjoilla olen sinun kanssa. Syksy on kaunis postikorteissa ja juuri ikkunan takaa katseltuna mutta muuten sen tuoma kylmyys ja pimeys ei viehätä. Mutta onneksi sisällä riittää tekemistä ja kuntosalille pääsee purkamaan energiaa. ~Katja

   Poista
 11. Kauniita syyskuvia. Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
 12. Talvi on mielestäni ihanaa ja rauhallista aikaa kaiken kesän kukkimisen jälkeen. Kauniita kuvia olet napsinut. Iloisia päiviä ensi viikkoon! :)

  VastaaPoista
 13. Kuvakehrääjä - Kiitos 🌻
  Nina - Talvella on aikaa muille harrastuksille jotka jäävät puutarhatöiden vuoksi vähemmälle ja suohan talvi tosiaan kaivatun loman puutarhurille. 🌻

  VastaaPoista