Raikasta vihreyttä hellepäivään


Rannanpuoleiseen kivikkorinteeseen nousee joka vuosi tiheä kotkansiipikasvusto. Talven jälkeen maan hieman lämmetessä voimakkaat lehtiruusukkeet puskevat karikon läpi pontevasti. Vaikka rinne ei ole erityisen kostea silti saniaiset viihtyvät siinä vuodesta toiseen ja jaksavat vieläpä kilpailla elintilasta hostien ja kalliokielojen kanssa. Etelä-länsi rinne kylpee lähes koko päivän auringossa ja suuri siirtolohkare ja myöhemmin lehteen puhkeavat kuutamohortensiat suovat toivottua katvetta keskipäivän paahteelta. Keskikesällä rinne kuivuu ja sitä on kasteltava ajoittain tai muuten lehdet alkavat nopeasti lorpattaa. Kauneimmillaan kotkansiipisaniaiset ovat minusta juuri nyt kun lehtien kärjet ovat vielä päistään hieman kippurassa eivätkä auenneet lähes metrin mittaansa. Eilen iltapäivällä saniaisrinnettä kuvatessani lumouduin jälleen kerran tämän esihistoriallisen kasvin alkukantaisesta viehätyksestä.Vielä hetki narsisseja (ennenkuin niiden aika on taas ohi, nyyh) on ihan pakko esitellä syksyllä istuttamiani Stainless steel- narsisseja jotka ovat olleet jo toista viikkoa täydessä kukassa. Kukka on kokonaan puhtaan valkoinen ja lehdistö hopeaan vivahtava. Valkoiset kukat suorastaan hohtavat valoisina öinä. Plussaa on, että valkoiset kukat on aina helppo yhdistellä muihin väreihin ja etenkin, aiemmissa postauksissa hehkuttamani, valkoisen keltaisten yhdistelmä on raikas. 

Valkoinen narsissi on i h a n a, tykkään!


Reipasta viikkoa, 
nautitaan sen lämmöstä ja puutarhan kauneudesta.
💚
Katja

14 kommenttia

 1. Saniaiset ovat minunkin suosikkeja antaessaan vihreää varjoa muhkealla kasvustolla ja keväisin kun lehtilonkerot heräävät. Onpa kaunis valkoinen narsissi!

  Aurinkoista viikkoa Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saniaiset ovat niin ylväitä ja etenkin lehtisykeröt on viehättävät. Valkoinen narsissi on ihanuus. Samoin sinulle.

   Poista
 2. Todellakin raikasta!
  Nuo saniaiset on kyllä upeita!
  Ihanaa aurinkoista viikkoa!

  VastaaPoista
 3. Ihanat saniaiset!
  Hyvää uutta viikkoa!

  VastaaPoista
 4. Kuvissasi näkyy hyvin saniaisen monet muodot ja vihreän sävy, ihan paras 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saniaisen lehdet ovat todella kuvauksellisia, kiitos. :-)

   Poista
 5. Upeita kuvia kotkansiipisaniaisista! Ne on munkin mielestä kaikkein kauneimmillaan tuossa vaiheessa, hyvää viikkoa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on paras aika kuvata noita sykerölehtiä ennenkuin ne avautuvat täyteen mittaansa. Kiitos :-)

   Poista
 6. Saniaiset ja kotkansiivet erityisesti ovat hienoja kasveja varjosemmissa paikoissa. Kaunis valakonen narsissi, ihan hohtava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saniainen on oikea selviytyjäkasvi ja sopii lähes minne vaan. Auringossakin pärjää kun vaan muistaa helteillä kastella. Aurinkoista päivänjatkoa!

   Poista
 7. Saniaisia on meilläkin mökillä runsaasti. Nyt ne ovat kauneimmillaan kuten sanoit. Valkoinen väri on narsisseissa paras väri. Ihanat on sinun narsissit .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikähän siinä on, että valkoiset kukat ovat niin viehättävät vaikka värivalikoimaa olisi tarjolla yllin kyllin? Olen juuri nyt aivan hullaantunut näihin valkoisiin kaunottariin. Aurinkoista loppuviikkoa.

   Poista