Kukkalaatikkoispiraatio


Kylläpä kesä on saapunut kohisten ja heleä vihreys ympäröi meitä nyt kaikkialla. Eilen koettiin täällä ensimmäinen ukonilma ja samalla ropsautteli pieniä sadekuuroja. Viikolla aloin puuhastelemaan kesäkukkaistuksia ja kaivoin varastosta esille sopivia kukka-astioita. Samalla löytyivät jo unohtuneet, vanhat ja kulahtaneet muoviset parvekelaatikot, joiden ulkonäkö ei hivellyt silmää. Ennenkuin nakkasin laatikot roskiin ja kuormitin siten ympäristöä ikävällä muovijätteellä päätin kokeilla josko tuunaamalla saisin ne jotenkin pelastettua, olivathan ne vielä ehyet ja käyttökelpoiset noin muuten.


Olin nähnyt Pinterestissä joskus päällystettyjä ruukkuja. Niinpä päätin verhoilla laatikot. Alppiruusujen suojaamiseen käytettyä juuttikangastakin oli varastosta, vieläpä ihan kädenulottuvilla, joten sitä sitten. Leikkasin harsomaisesta kankaasta kapeita suikaleita ja pyöräytin suikaleet pituussuunnassa astian ympäri ja kiinnitin päät laatikon lyhyelle sivulle huonekalunitojalla, sitten napsuttelin kankaan alareunan kiinni pohjan alle ja lopuksi käänsin kankaan yläreunan yli ruukun sisään. Säästin niiteissä, sillä mielestäni hieman ryppyinen lookki puki astioita paremmin kuin täysin sileäksi pingoitettu.


Uudistuneet parvekelaatikot sopivat mielestäni aika kivasti risuvarjon seuraksi ns. teemaan sopivasti. Jos haluaa oikein tasaisen sileän kangaspinnan joka nuolee astian pintaa voi käyttää esim. sprayliimaa, sillä tavoin voi päällystää mitä tahansa kukka-astioita. Joutilaat kangaskassit, pussit ja säkit sopivat aivan mainiosti ruukunsuojiksi ja ne on helppo poistaa ja tarpeen tullen vaikka pestä. Vain mielikuvitus on rajana. :-)


Vihrein mielin ja tunnelmin. :-)

💚 

~Katja~

30 kommenttia

 1. Todella kaunis, hyvin tunnelmallinen tuo ensimmäinen kuva! Ja tuo ruukkuidea on oikein jännä:) Varmaan paras juuri noin, ettei liikaa yritä siloitella kangasta. Mukavaa viikonloppua sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, juuttikankaasta tulee sopivan rouhea ja ei niin siloiteltu ihan itsestään. 🌷

   Poista
 2. Vitsit, tosi hyvä idea! :) Kauniit tuli! Tuo juuttikangas sopii kivasti ruukkujen ympärille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannattaa kokeilla, helposti saa uutta ilmettä vanhoihin ruukkuihin. 🌷

   Poista
 3. Sielläpä on ihan ideanikkari tekemässä kaikkii mukavoo. Tuokin laatikoiden piällystäminen on hyvä juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ulla, ideanikkari-titteli kuulostaa niin hauskalle, otan sen mieluusti vastaan. :-))

   Poista
 4. Hyvä idea! Laatikoista tuli oikein kauniita ja tosiaan sopivat hyvin pariksi risupäivänvarjolle :)

  VastaaPoista
 5. Hieno idea ja hyvän näköiset tuli laatikoista! Meillä alkavat myös kukkalatikot näyttää aika kulahtaneilta ja jotain pitää niillekin keksiä.
  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kalkkimaali on kans aika jännä pitäisi pysyä millä pinnalla maan, vois kokeilla, vink. ;-) Samoin oikein kivaa sinulle.

   Poista
 6. Onpa ihana idea! :) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 7. Mainio idea! Kiva, kun keksit jotain uutta ja omaperäistä, varmasti yksilölliset ruukut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhoista kukka-astioista saa tuunaamalla just mieleisensä. Kivaa viikonloppua.

   Poista
 8. Tosi hyvä idea ja sopii kuin nenä päähän risuvarjon seuraan nuo laatikot. Samalla idealla voi päällystää pyöreitäkin purkkeja, joita minulla on muutamia. Tämä idea jää hautumaan päähäni, mitä muuta keksisi vai keksinkö, kun tuo juuttikangas on noin kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä kesänä on taitaa olla mökillä kierrätysteema, ainakin sillä silmällä tulee katsottua asioita, että alkaa jo nenänpää kohta vihertää. :-) Pyöreisiin ruukkuihin sopii mainiosti ja vanhoista kangaskasseista saa vaikka mitä, kokeile. :-)

   Poista
 9. Todella hieno idea ja kaunis lopputulos, tällä tyylillä voi päällystää vaikka minkä muotoisia "vääränvärisiä" ruukkuja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kannattaa kokeilla ennenkuin nakkaa ruukut roskiin, nopsaan saa uutta persoonallista ilmettä, eikä maksa paljon. Kivaa viikonloppua.

   Poista
 10. Voi kiitos loistavasta ideasta!
  Kyllä sopii niin kauniisti tunnelmaan patiollasi! <3

  VastaaPoista
 11. Onpa taas todella hyvä idea! Ruukkuja voi korostaa tai 'maisemoida'tuolla tavalla.

  VastaaPoista
 12. Tulipa kaunista! Olen itsekin ajatellut päällystää joitain ruukkuja omaan makuun sopivimmiksi.

  VastaaPoista
 13. Oi niistä tulikin ihan huippu hienot! Hauska idea:) Hyvää Helluntaita♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samoin sinulle ja suloisen suvista alkuviikkoa. 🌷

   Poista
 14. Kiva idea! Mietinkin tässä äskettäin parvekelaatikoiden tuunausta. Ajattelin, jos maalaisi betoniefektimaalilla tai jollain muulla, mutta tuo päällystäminen voisi olla nopeampi keino.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Efektimaali voisi olla tosi kiva, mutta päällystäminen on toki nopeampaa. Laitanpa muistiin tuon betoniefektimaalin, sitä voisin kokeilla myös. Suloista suviviikkoa sinne. 🌷

   Poista