Kirjaesittelyssä Oulankajoki muutoksen virta
Sain
Docendolta luettavaksi tämän upean teoksen. Kirjan ovat tehneet dosentti Pirkko Siikamäki jolle Oulankajoesta vuosien tutkimustyön myötä on tullut hyvin tuttu ja läheinen ja ammattiluontokuvaaja Paavo Hamunen jonka tunnelmalliset luontokuvat ja luontokirjat ovat monille tuttuja ja jopa kansainvälisesti arvostettuja.
Lehdistötiedotteessa (19.2.2018) kirjaa kuvailtiin seuraavasti:
"
Upeasti kuvitettu tietoteos Oulankajoen alueesta on tarkoitettu matkailijoille ja luontoharrastajille lisäämään tietoutta maamme yhdestä merkittävästä luontokohteesta. Oulangan kansallispuistossa käydään 200 000 kertaa vuodessa. Kirja esittelee mukaansatempaavasti alueen luontoa, luonnon muuttumista sekä luonnon ja ihmisen yhteenkietoutunutta historiaa."
Blogiyhteistyö
Docendo
(Tekstin kuvat ovat kirjan sisällöstä.)
Kirja on ulkoasultaan kaunis, eikä sisältö tee poikkeusta, sillä mahtava 256 sivuinen sidottu teos sisältää toinen toistaan upeampia luontokuvia. Kirja valottaa Oulankajoen syntyhistoriaa, sen muokkautuessa nykyiseen tilaansa jääkauden myllerryksessä ja ihmisen toiminnan vaikutuksesta.
Kirjaa lukiessani saatoin kuvitella muinaiset esi-isämme istumassa Kiutakönkään nuotiolla ja "karvanorsuja" tallustelemassa Oulangan
mammuttiarolla.
Kirja vie lukijan kansallispuiston ainutkertaisiin maisemiin, tutkimaan sen luonnonihmeitä, onkaloita ja luolia, sekä erikoisia mineraaleja ja kivilajeja kuten dendriittejä joita joskus luultiin jopa fossiileiksi.
Kuvat luovat kiehtovan tunnelman tarinoihin ja seutu alkaa houkutella lukijaa yhä enemmän.
Kirja esittelee ihastuttavin kuvin alueen luonnonkauneutta, kasvillisuutta ja lintuja joita kulkija voi kohdata kansallispuistossa.
Oulangassa voit nähdä vilauksen muuttomatkalla olevasta sinirinnasta (kuvassa).
Mistähän lintu on mahtanut saada nimensä? ;-))
Kasvihuoneilmiön myötä alueen luonto on kokenut suuria muutoksia lyhyessä ajassa ja ainutkertaisen eliöstön selviytymisestä ollaan entistä enemmän huolissaan ja siten lajisuojelu on osana kansallispuiston hoitoa. Kirja kertoo nykytilanteesta ja tilan seurannasta. Ennen ja jälkeen kuvat paljastavat karun totuuden alueen muutoksista.
Kirja esittelee yhden arvokkaimmista kansallisaarteistamme, joka tarjoaa meille mahdollisuuden virkistymiseen, retkeilyyn ja rauhoittumiseen kiireen keskellä.
Alue on houkutellut luonnontutkijoita ja luonnonystäviä vuosisatojen ajan ja tärkeää luonnostieteellistä tutkimusta on tehty alueella 1800-luvulta lähtien. Nykyään se on yksi vetovoimaisimmista luontokohteista.
Jos siis tänä kesänä suunnittelet suuntaavasi suositulle Pienelle karhunkierrokselle Oulangan kansallispuistoon tämä kirja antaa sinulle syventävää tietoa alueesta. Itse pidin juurikin hehkuttamistani kirjan upeista luontokuvista ja yllätyin myös alueen kirjavasta historiasta, joka oli mielenkiintoista luettavaa.
Meille niin rakas kansallismaisema on nyt koottu upeaksi teokseksi, kiitokset tästä suuresta työstä tekijöille ja kustantajalle. Kirjan ohessa tulee QR-koodilla ladattavaa tietoa: karttoja, piirroksia ja kaavioita.
Kiitos yhteistyöstä
Docendolle ,
nyt lukijoillanikin on mahdollisuus voittaa tämä kirja omakseen!
Arvonnan säännöt tulevat tässä:
Yhdellä arvalla mukana
Liittymällä blogini lukijaksi (klikkaamalla sivupalkissa LUE-nappia.)
Olemalla sitä jo ja jättämällä lisäksi komentti tähän postaukseen.
Kahdella arvalla mukana
Toisen arvan saat seuraamalla
ja tykkäämällä blogista
Facebookissa.
Arvonta aika on 25.5. - 31.5.2018 klo 24 asti.
Muistathan kirjoittaa kommenttiin oletko mukana yhdellä vai kahdella arvalla.
Anonyymit kommentoijat lisäisittekö s-postinne kommenttikenttään,
niin tavoitan teidät jos arpaonni suosii.
Arvonta suoritetaan perjantaina 1.6.2018.
Huom, en lähetä voittoja ulkomaille.
~Katja~