Kevättalven kauneutta osa 1

Oletteko huomanneet kuinka kevätauringossa luonnon pehmeät pastelliset värit korostuvat lumen valkoisuutta vasten? Talven valkeus on kuin maalaamaton taulu johon lisääntyvä valo löytää värejä. Se saa vaatimattomankin värin suorastaan hehkumaan. Jaksan aina uudestaan ja uudestaan lumoutua tuosta luonnon ja uinuvien kasvien herkästä kauneudesta jonka vain kevään kelmeä valo voi taikoa meille näkyväksi.

Eilen jäin toviksi tutkimaan kärhöjen rujoja varsia. Sitä sini-violettia joka kukki ahkerasti koko loppukesän mökkini aurinkoisella seinustalla ja määrätietoisesti kohti korkeuksia kiipeävää siperiankärhöä, joka yltää vuosi vuodelta lähemmäs pihlajan latvaa ja jonka sievät vaaleansiniset kukat kurkistelevat keväisin somasti pihlajankukkien joukosta. 

Kärhöt olivat täynnä pörröisiä siemenpalleroita joita eivät edes talven myrskyt olleet vieneet mukanaan. Kärhöjen siemenet olivat kuivuneet ja talven aikana paljastaneet pörröisen talviturkkinsa. Nämä karvapallerot soivat kuvaajalle tuokion karua kauneutta kun jo malttamattomana haaveilin keväästä, kukkasista ja lämpimistä lounatuulista.. Ihanaa sunnuntaipäivää ystäväni!

Katja

6 kommenttia

 1. Ihania karvapäisiä tupsuja, meillä punatulkkujen herkkua! Upeat kuvakulmat!

  Kaunista viikonloppua Sinullekin! ...ilmassa tuoksuu kevät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei vielä ole kärhönsiemenet kelvanneet linnuille taitavat olla ronkeleita täälläpäin. Jatkuva auringonkukansiementarjoilu voi olla osasyynä :-) Nuo karvatupsut toimisivat varmaan myös mainiosti tinttien pesämateriaalina. Mukavaa viikonalkua!

   Poista
 2. Hei Katja! Onpa mukava löytää uusia blogeja; olenkin ensimmäistä kertaa täällä. Kauniita kuvia. Tervetuloa vierailulle Pihakuiskaajan puutarhaan ja hyvää kevään odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sydämmellisesti tervetuloa mukaan Anneli A! Kiitos kutsusta tulen käymään <3

   Poista
 3. Niin riutuneen ja kulahtaneen näköiset, mutta sinun kuvissa ne on selvästi päässeet oikeuksiinsa ja näyttävät aivan upeilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :-) Mukavaa, lämmintä ja aurinkoista kevätviikkoa Väylän Tyär!

   Poista