Samettisen pehmeä mustikkariisirahka

 Tämä helppo ja nopea välipalaherkku sopii hyvin maanantai-iltapäivän piristykseksi.

Valmistusaineet:
pakastemustikoita noin 700 g
250 g maitorahkaa
1,5 dl vispikermaa 
2 dl pitkää riisiä 
sokeria/ makeutusainetta

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Kun riisi on valmista valuta vesi pois ja lisää jäiset mustikat kuuman riisin joukkoon. Samalla kun riisi jäähtyy mustikat sulavat ja marjat pysyvät näin raikkaan makuisina. 
Vatkaa odotellessa kerma vaahdoksi. Lisää maitorahka kermavaahdon joukkoon ja sekoita kevyesti.  
Yhdistä kermarahka jäähtyneen riisimustikkaseokseen ja lisää makusi mukaan sokeria tai makeutusainetta. Sekoita vielä kevyesti kääntelemällä jotta rakenne pysyy kuohkeana.
Jaa valmis rahkaherkku annosastioihin ja koristele esim. kokonaisilla mustikoilla ja kevyellä ripauksella tomusokeria marjojen päälle.
Tämä annos riittää noin 5-6 henkilölle. 
Ps. riisi tekee rahkasta todella ruokaisaa.

Ei kommentteja