Joulutervehdys ja viime hetken valmistelujaTulin toivottamaan kaikille ihanille lukijoilleni oikein hyvää joulunaikaa ja onnistuneita viimehetken jouluvalmisteluja. En ole ehtinyt tänne kirjoittelemaan, kun loppuvuosi on ollut todella kiireinen. Parhaillaan täällä hyöritään ja pyöritään vielä joulukiireiden keskellä.

Tänään on paistettu piparitorttusydämiä, niitä tämän joulun hittejä, mutta eipä tullut niin nättejä kuin kuvissa. Siksi sujautin tekeleet kiireesti rasiaan enkä viitsinyt edes kuvata, mutta maku oli oikein hyvä, ainakin miehen mielestä. Eilen leivoin onnistuneesti kaksi perinteistä taatelikakkua joista toinen lahjaksi ja parhaillaan paistuu taikinakuoreen tehty liha-sienipatee uunissa. Tein pateen extratvistiksi muun perinteisen jouluruoan lisäksi, mielenkiinnolla odotan miten onnistuu. Illalla päästään maistelemaan.

Tänä jouluna koristelut ovat maltillisia. Mies toi pienen kuusen, hieman männynoksia ja mustikanvarpuja vaaseihin omasta mökkimetsästämme. Joka puolella on kuten kuvista näkyy origamitähtiä jota innoissani väsäilin joulun alla. Ihanan yksinkertaisia tehdä. Joulutähti ja jouluruusu koristavat kukkapöytää.

Otto toimi virallisena joulupallotarkastajana. Varoituksen sana muuten noista joulupalloista. Nämä kuvan pallot olivat lasia, kuvittelin niiden olevan muovisia ennenkuin yksi tipahti "tarkastajalta" lattialle ja särkyi tosi pieniksi palasiksi. Onneksi Otto antaa joulukoristeisden olla rauhassa mutta kaiken varalta huonekuusi palloineen meni vierashuoneen koristukseksi.

Joulussa on minusta on parasta nauttia puhtaasta ja koristellusta kodista. Joulun tuoksuista, perinteisistä jouluherkuista, musiikista ja rennosta yhdessäolosta joka paketoi menneen vuoden ja josta on ihana alkaa odottamaan tulevaa uutta vuotta.

Jouluterveisin ja toivotuksin
Katja

7 kommenttia

 1. Kivan rauhallinen joulutunnelma ja koristeet! Hyvää joulua!

  VastaaPoista
 2. Hyvää joulua!<3
  Teillä on niin kovin kaunista!Hauska idea laittaa kirjat "väärinpäin" kirjahyllyyn, näkymä on rauhallisempi.:)
  Minäkin askartelin origamitähtiä,ja liimailin niitä toisiinsa, oli muuten tosi helppoa ja kivaa puuhaa.
  Sinulla hieman eri malli.
  Upea kuva Otosta ja palloista! Silmät ja pallot täydellisesti samaa kuparikultaa.
  Olin juuri äsken joulukylässä ja heidän kisunsa kulki pöytäkynttilän ylitse ja huoneeseen levisi kärähtäneen karvan haju, saa noiden nelijalkaisten kultsien kanssa olla silmä tarkkana jouluna. :)

  VastaaPoista
 3. Yksinkertaisuus on joskus parasta. Hyvää Joulua sinne.

  VastaaPoista
 4. Aivan ihana tuo teidän kuusi ja koristelut muutenkin! Ja tuo kuva joulupallojen tarkastajasta on mainio:) Ihanaa joulunaikaa teille!

  VastaaPoista
 5. Tunnelmallista joulua Sinulle ja perheellesi ♥️

  VastaaPoista
 6. Mukavaa Joulunaikaa sinne!!Kauniita origamitähtiä teillä.

  VastaaPoista
 7. Kauniita kuvia ja jouluista tunnelmaa. Mukavaa joulun jälkeistä aikaa, kun en ehtinyt jouluja toivottelemaan.

  VastaaPoista