Taimikasvatusten aloitus


Noniin täällä heräillään pieniltä bloginokosilta, hohhoijakkaa. Tammi-helmikuu hurahti tosi nopsasti, eikä täällä suinkaan nukuttu talviunta, vaan puuhailtiin siellä-täällä ja sitä-tätä, ihan entiseen malliin. :-)
Oikein ihanaa ja aurinkoista kevättä kaikille, täällä ollaan!

Tämä harvinaisen lämmin talvi on jakanut mielipiteet kahtia; toiset pitävät - toiset kaipaavat sitä lunta ja pakkasta. Minua ei ole juurikaan säät hetkauttaneet. Antaa vain leutojen lounatuulien puhaltaa. Eipähän tarvitse satsata lämpimiin ulkovaatteisiin saatika talviliikuntavälineisiin. Nytkin lämmintä on kuin huhtikuussa pääsiäisen aikaan ja tienvarren pajunkissat tekevät tunnelmasta lähes autenttisen.

Taimikasvatukset aloitin paprikasta tammikuussa ja nyt taimet on koulittu isompiin ruukkuihin ja pikku paprikanalkuja kasvatellaan kasvivalon turvin. Myös kelloköynnös on itänyt ja koulin sen alut viikonloppuna isompiin turveruukkuihin. Puutarhamyymälästä löytämäni pyöreät 10 cm turveruukut ovat tosi passelin kokoisia moneen kasvatukseen ja näyttävät silmäänkin kivalle. Vaihdoin turveruukun jopa aloelle joka pitkään nökötti kukkapöydällä kaupan alkuperäisessä muoviruukussa. Aloe kun ei tarvitse runsasta kastelua niin turveruukku sopi sille hyvin. Turveruukut sopisivat varmaan myös kaktuksille ja mehikasveille ja olisivat edullisia.

Suunnitteilla on kesän siemenhankinnat. Tänä kesänä satsaan eniten yksinkertaisiin ja helppoihin kesäkukkijoihin. Kehäkukkaa, samettikukkaa, krasseja, tuoksuhernettä..täällä puutarhahaaveet rönsyilevät kera kevätauringon. :-) Ahkeraliisoja aion kasvattaa pitkästä aikaa ja sen siemenkasvatuksen aloitinkin jo. Ensimmäinen satsin kylvin alkukuusta, mutta se ei itänyt kunnolla, joten kylvin uuden satsin viikonloppuna ja nyt odottelen peukut pystyssä itääkö.

Tulevasta kesästä saa tulla värikäs. Värikkäimmät kesäkukat istutan terassille yrttien ja vihannesten kanssa sekaistutuksiin. Köynnökset sopisivat terassin reunoille kiipeilemään ja toisivat samalla kaivattua katvetta. Rennot krassit voisivat roikkua alas kaiteelta. Pergolakatos voisi olla myös ihana ruokailuryhmän päällä ja siihen saisi ripustella lisää amppeleita. Oi miten sormet alkoivat syyhyämään innostuksesta. Pitääkin kirjoittaa vihkoon ylös suunnitelmia..jään jatkamaan haaveiluja. Kuulumisiin..

~Katja

7 kommenttia

 1. Tutuissa merkeissä sinunkin kevääsi on lähtenyt liikkeelle. Kesässä saa tosiaan väriä olla. Jatketaan siis siemenpussien rapistelua ja tulevien kylvöjen suunnittelua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu siemenpussien rapistelu vain kiihtyy kesää kohden. :-) Mukavaa viikon alkua.

   Poista
 2. Voi miten suloisia taimia, niissä on uuden elämän alku, ihan voi haistaa kevään 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taimet ovat niin suloisen vihreitä kevään pikkuairuita.

   Poista
 3. Siellä on jo vaikka miten monta taimipienokaista hyvin kasvussa. Kummasti se lisääntyvä valoisuus saa puutarhahormonit hyrräämään ja uusia suunnitelmia tulee mieleen yhä kiihtyvällä tahdilla. Kyniä ja paperinpalasia on oltava joka puolella, ettei vain mikään suunnitelma unohdu muistiinpanovälineiden puuttumisen takia :D Suunnittelun iloa!

  VastaaPoista
 4. Hyvin on alakanu taimikasvatus! Mukava suunnitella uutta ja toteuttookkin niitä.

  VastaaPoista
 5. Niin ihanat kauniit taimikuvat! <3 Minäkin olen oikeastaan aika tyytyväinen, kun ei ole ollut liukasta kävelykeliä, eikä ole tarvinut miettiä talviulkoiluvaatteita (vanhat kun alkavat olla risana ja uusien ostaminen on jäänyt). En kuitenkaan ole kauhean iloinen siitä, että helmikuussa tuntuu huhtikuulta. On ikävä talvea ja lumen tuoksua, ja onhan tämä vähän pelottavaa - eteneekö ilmastonmuutos yhtäkkiä näin nopeasti ja radikaalisti?

  VastaaPoista