Madridin kasvitieteellinen puutarha

Hyrrr..aamulla mittari näytti vain viittä astetta lämmintä täällä savossa. Tulppaanit olivat kuin mielenosoituksena tästä napsauttaneet kukkansa tiukasti takaisin suppuun. Rannan kirsikat ja luumu odottivat nekin uutta kesää ja minä kuumeisesti niiden kukkanuppujen aukeamista. Kimalaisia ei kylmä sää haitannut sillä niillä riitti puuhaa rinteen mustikankukissa. Muilta osin puutarhan mesibaarit olivatkin tänään kiinni ja pysyisivät viikonlopun yli, jos sääennusteeseen on uskominen.

Kylmä ja sateinen päivä saa minut ja varmasti monet lukijoistani pysyttelemään sisätiloissa joten laitan tänne loput matkakuvat ja tuon kuvien myötä edes hivenen lämpimiä ajatuksia tähän koleaan päivään. Meillähän jäi vielä tutustumatta Madridin kasvitieteelliseen puutarhaan jonne siis suuntaamme tänään.

Madridin kasvitieteellinen puutarha sijaitsee aivan kuuluisan Prado-taidemuseon vieressä. Moni puutarhaharrastaja on saattanut sivuuttaa tämän kivan kohteen tietämättään, jos ei ole osannut sitä täältä etsiä sillä se on hieman ovelassa paikassa, korkeiden aitojen ja rakennusten siimeksessä, kuin piilossa odottamassa satunnaista matkaajaa joka sen sattumalta löytää. No me ei löydetty sattumalta vaan otin ennen matkaa selvää myös Madridin nähtävyyksistä ja tämä kohde valikoitui ehdottomasti yhdeksi. Etenkin puutarhaystäville ja toki muillekin kiinnostuneille suosittelen poikkeamaan sillä se on ehdottomasti sen arvoinen.

Puutarhan viralliset sivut löytyvät täältä josta löytyvät mm. aukioloajat, alueen kartta ja lippujen hinnat. Meillä meni miehen kanssa puutarhassa kiertelyyn noin kaksi tuntia, joten varatkaa kohteeseen ainakin 1,5 tuntia.

Kasvitietteellisen puutarhan tapaan alue käsitti erilaisia tiloja kasvien vaatimusten mukaisesti, joista minua kiinnostivat (yllätys, yllätys) erityisesti puutarhakasvit. Puutarhan istutusalueet oli rajattu suoraviivaisilla käytävillä, joita pitkin oli helppo suunnistaa kartan mukaan. Puutarhan täyttivät jo aikaisin kukkivat perennat, kun sipulikukat näyttivät jo lopettelevan kukintaansa. Puutarha oli hyvin hoidettu ja siellä täällä näkyi puutarhureita työssään kastelemassa tai hoitamassa istutusalueita.
Oli kiva löytää kasvivalikoiman joukosta myös omasta puutarhasta tuttuja kasveja.

Erityisesti ihastuin ruukkuistutuksiin joissa oli sommiteltu kiven ja soran sekaan paahteessa viihtyviä kasveja, tätä haluaisin kokeilla omassa puutarhassa. Nämä mielenkiintoiset ruukkuistutukset toisivat mukavaa vaihtelua reheviin perennaistutuksiin ja olisivat ennen kaikkea helppohoitoisia.

Taas kerran oli vaikeaa valita tänne ne kameran parhaimmat räpsyt. Toivon, että viihdytte valitsemieni kuvien parissa ja poimitte kenties ideoita omaan puutarhaan tai tämän kohteen mukaan Madridin matkaan. :-)

Lämpimästi tervetuloa mukaan kuvakierrokselle. <3

:-)  Katja13 kommenttia

 1. Joo, sisätiloissa pysytään sekä kylmää että sadetta paossa. Ihana lämmin tuulahdus tuli noista kuvista! Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on satanut aamu yhdeksästä lähtien. Kiva jos kuvat toivat sinne edes hivenen lämpöä. Mukavaa viikonloppua sateesta huolimatta. :-)

   Poista
 2. Voi ihanuus, miten on kaunista. Kiitos kun jaat tämän kauneuden meidän kanssamme. Nyt tietää minne menee jos joskus menee Madridiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti vierailla tuolla jos käy Madridissa. Mukavaa viikonloppua, toivottavasti pian lämpenee täälläkin. :-)

   Poista
 3. Kylmää on ja synkkää, mutta hyvää teki vesisadekin. Eiköhän se tästä taas...
  Todella upeita kuvia ihanista paikoista!
  Iloa viikonloppuusi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sateinen sää tuntuu jatkuvan alkaneella viikolla, mutta hyvää tekee kasvulle ja sitten kun lämpenee kaikki kasvaa kohisten. :-)

   Poista
 4. Vau, on siellä ruukku poikinen. Vajaan kymmenen asteen lämpötila navakalla tuulella ryyditettynä ei houkuttele ulos hommiin. Ihana katsella upeita kuvia kasvitieteellisestä puutarhasta. Mikä määrä tummia tulppaaneja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulppaanien kukinta alkoi jo olla ohi nämä tummat kukkivat viimeisimpänä. Ruukkupuutarha oli kyllä mittava. :-)

   Poista
 5. Ihana puutarha! Noissa on aina yhtä ihana käydä.
  Mukavaa ja lämpenevää säätä toivoen, Kristiina K.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loppuviikolla pitäisi hieman lämmetä, odotellaan.. Mukavaa viikonalkua. :-)

   Poista
 6. Aurinkoista kesää Sinulle ja tervetuloa vierailulle myös minun blogiini ♥️

  VastaaPoista