Kukka-ansassa pyristelyäKäväisin pitkästä aikaa tutussa kukkakaupassa joka sijaitsee sopivasti työpaikkani aulassa. Olin ajatellut ostaa kimpun kauniita tulppaaneja töiden jälkeen kotiinviemisiksi. Myyjää odotellessani ehdin yleensä pyöriä liikkeessä tovin ja ahmia silmilläni kaikkea houkuttelevaa. Kokemuksesta kuitenkin tiedän, että liike on kukka-ansa pahimmasta päästä. Siispä olin tehnyt suunnitelman löytää tulppaaneiden luokse mahdollisimman nopeasti ja katsoa napottaa vain ja ainoastaan tulppaaneja siihen saakka kunnes myyjä ehtii paikalle ja siten välttyä heräteostoksilta.
Tällä kertaa kaiken piti mennä suunnitellusti ja olin päättänyt pysyä vahvasti suunnitelmassa kun marssin sisään liikkeeseen. Mutta missä tulppaanit! En löytänyt niitä katseellani ja vilkuilin hätääntyneenä ympärilleni. Samassa huomasin lasihyllyssä siinä ruusujen ja gerberoiden välissä kimpun tutunnäköisiä puutarhakasveja, tähtiputkia! Voi miten ihania, ihan kuin kesällä puutarhassa. Sillä aikaa myyjä oli jo vaivihkaa hiippaillut selkäni taakse ja kysyi ystävällisesti: "Mitä saisi olla?" En vieläkään saanut silmiäni irti tähtiputkien sievistä kukinnoista ja ajattelin (valitettavasti ääneen): "Ai täällä on tähtiputkia, tulin ostamaan tulppaaneja mutta nuo tähtiputket ovat niin ihania."
Myyjä poimi sukkelasti muutaman kauniin oksan esille, enkä ehtinyt toppuuttellemaan kun hän jo asetteli ne somaksi kimpuksi eteeni. Tässä vaiheessa olisin voinut vielä olla kylmän viileä ja sanoa: "Onpas ne ihania mutta tulin ostamaan niitä tulppaaneja." vaikka hän oli ehtinyt poimia ne minulle vedestä, vaikka en varsinaisesti pyytänyt, mutta..eih, apua!
Mietin hetken eri vaihtoehtoja, miten kiemmurrella pois taas tästä kukka-ansasta, mutta se oli blondille ihan liian vaikea tehtävä liian lyhyessä ajassa. Tajuan, että nyt on myöhäistä perääntyä ja sanoin lopulta: "Otetaan ne."
Toisaalta olin harmissani häviöstäni, toisaalta innoissani kauniista tähtiputkista, jei! Lisäksi ostin ne tulppaanit jotka löytyivät ihan liian myöhään tiskin edestä vesisaavista ovelasti piilotettuina.
Myyjä siirtyi tiskin taakse laittamaan kukkia pakettiin. Onneksi ehdin pelastaa vielä jotain ja sain topakasti sanottua: Ei tarvitse sitoa kimppua koska tulee itselle."
Huh. Hyvä minä! :-))

Tervetuloa mukaan uudet lukijani. ❤

~Katja~

9 kommenttia

 1. Kaikki mikä tuo kesän mieleen,on nyt ihanaa!😊
  Minä ostin toissapäivänä kaksi marketin tulppaanikimppua plus viikkokimpun ja yhdistin ihanaksi suureksi,kesäiseksi kimpuksi.
  Tosi kauniit nuo tähtiputket,ja niin kesäiset.♡

  VastaaPoista
 2. Jäit kyllä mielestäni selvästi voitolle tässä: tähtiputket ovat niin suloisia ja kestävätkin pienen ikuisuuden kauniina maljakossa. Tulppaanit tuovat kevään tuntua, tähtiputket hyppäävät suoraan kesään :)

  VastaaPoista
 3. Kauniin kimpun saitkin! Ehkä jopa kauniimman kuin tulppaaneista sidotun.

  VastaaPoista
 4. Kauniita ovat tähtiputketkin. Kyllä tulppaanitkin on kauniita, ja niitä täytyy nyt keväällä olla. Mukavaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
 5. En ole koskaan törmännyt tähtiputki kimppuun kukkakaupoissa , olet oikein onnen sirkka. Minä ostaisin heti jos olisi tarjolla. Kiitos sinulle tästä postauksesta.

  VastaaPoista
 6. Heheh, eihän noista tähtiputkista pystyisi kukaan kieltäytymään :D Kauniita ovat.

  VastaaPoista
 7. Eipä oo sattunu tähtiputkii kukkakaupassa. Hienon näkösiä. Tulppaanikimppu pöyvällä on kaunis, keväinen!

  VastaaPoista