Syystakki x 2



Viikonloppu oli täällä sateinen ja kolea, joten jäin kaupunkiin ja lykkäsin loppujen kukkasipulien istuttamista mökillä vielä tuonemmaksi. Toinen syy tähän kaupunkiin jämähtämiseeni oli tosi kipeät kyynärpäät ja käsivarret joita pitäisi malttaa olla rasittamatta ja se on tosi vaikeaa/ mahdotonta jos on lähelläkään puutarhaa. Toisin sanoen nyt pitäisi malttaa olla jonkin aikaa rauhassa ja elää kuin olisi kädet kipsissä. Marssin perjantaina töiden jälkeen suoraan apteekkiin ja ostin hammasta purren uuden tuubin Voltarea ja päätin ottaa viikonlopun iisisti ja olla tekemättä yhtään mitään käsiä rasittavaa. Tästä käsirampuudesta hieman kettuuntuneena ja lopulta pitkästyneenä lähdin sitten lauantaina vaateostoksille, vaikka en pidä viikonloppushoppailusta yhtään, koska tuolloin kaupat ovat pullollaan ihmisiä, niin sekin oli parempi vaihtoehto kuin jäädä kotiin pyörittelemään peukaloita.

Lauantain shoppailureissulta lähti sitten mukaan nämä kaksi takkia. Kummankaan hinta ei tehnyt kipeää kukkarolle ja kumpikin oli mieleinen joten siksi molemmat. :-) Harmaan villakangastakin löysin VILA:a. Tähän takkiin ihastuin oitis ja se tuntui hintaansa nähden tosi laadukkaalle ja pidin erityisesti sen yksinkertaisesta klassisesta mallista. Takkia oli saatavilla mustana ja beigenä, minusta harmaan sävy oli niin kaunis, että valitsin sen.

Beigen tekoturkiksen ostin H&M:a. Tämän tyylisiä tekoturkiksia näyttäisi olevan tosi paljon tänä syksynä. Sovitin useita eri malleja ja kas kummaa lopulta päädyin tähän yksinkertaisesti siitä syystä, että tästä ei irronnut karvoja. Huomasin eri turkiksia sovittaessa, miten niistä irtosi karvaa puseroon ja pöllysi nenään ja silmiin. Tästä H&M:n takista ei irronnut kuin ihan vähän jos lainkaan joten valitsin sen.

Kuvan nahkahousut ovat VILA:n mallistosta, ostin ne jo viime syksynä ja ne sopivat nyt kivasti kummankin takin pariksi. Harmaa takki sopii kyllä monenlaisten housujen kanssa mutta tekoturkis parhaiten juuri nahkahousujen pariksi tai sitten en osaa yhdistellä sitä vielä oikein. Täytyy katsella millaisia housuja muut turkisten kanssa pitävät ja apinoida sitten omaan tyyliin. Turkki on muuten ihanan kevyt ja pehmeä ihan kuin villakoiran karvaa, jos tiedätte miltä se tuntuu. :-) Molemmat takit ovat juuri sopivia välikausitakkeja ja sopivat käytettäväksi pikku pakkasella joten niillä tarkenee varmasti pitkälle jouluun.

Kumpi takki oli teistä kauniimpi tai kumman valitsisitte itse vai molemmat?

Tänä syksynä pitäisi vielä löytää uudet talvikengät. Katselin viikonloppuna niitäkin sillä silmällä, pitkävartiset saappaat olisi hakusessa. Tarjontaa ei vielä oikein ollut, mutta eipä ole hoppua kunhan löydän ne ennen kuin tarvitsee kahlata lumessa, niin ei nilkat kastu. Tein keväällä raastavan päätöksen ja luovuin vanhoista Janitan saappaista. Ne olivat tosi ihanat mutta en hennonut vaihtaa niihin enää neljänsiä kantalappuja (20 eur vaihto) ja olivat muutenkin jo niin kuluneet, joten uudet saappaat, ehkä uudet Janitat, olisi saatava.

Tämä postaus oli nyt hieman erilainen ja blogin tyylistä poikkeava, halusin ihan mielenkiinnosta kokeilla tällaistakin aihetta. Olisi kiva kuulla mitä mieltä olitte ja haluatteko satunnaisia vaatepostauksia jatkossakin?

Alkuviikosta on tulossa töissä kiireinen, joten mukavaa alkavaa viikkoa ja kuulumisiin!

-Katja




8 kommenttia

  1. On kyllä kauniit takit! Jos ihan pakko olisi vain toinen valita, ottaisin harmaan sen vuoksi, että vilukissalle pidempi olisi parempi. Ihan mieluusti vaatejuttuja lueskelisin:) Mukavaa syksyä ja pikaista parantumista, että pääset niihin puutarhahommiinkin taas!

    VastaaPoista
  2. Kiitos, pitkä malli on tosiaan suojaavampi, mutta turkistakki on paksumpi joten molemmat tosi lämpimiä. Käsiä olen potenut koko viikonlopun ja sivellyt särkyvoidetta aamuin illoin joka on helpottanut hyvin kolotusta ja nyt tuntuu, että ovat paljon paremmat. Oikein mukavaa syksyä sinne myös. 🍂

    VastaaPoista
  3. Nättejä takkeja molemmat!
    Tuollaista pehmoista takkia kanssa vähän itsekkin himoitsisin ja testasikin yhdenlaista nyt viikonloppuna kaupoilla piipahtaessani, mutta jäi vielä kauppaan.

    Toivottavasti käsisesi kipuilu pian helpottaa!

    Kiva postaus! Mukavaa lokakuun aloitusta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kädet ovat nyt hieman paremmassa kunnossa ja paranisivat kunnolla jos vielä malttaisin hetken aikaa niitä lepuuttaa. Voide on onneksi tepsinyt hyvin ja vähentänyt tulehdusta ja särkyä. Tekoturkis on kyllä ihanan pehmeä ja lämmin. Samoin sinne. :-)

      Poista
  4. Harmaa klassikko olisi oma suosikkini, kaunis ja käytännöllinen takki!Harmi, että olet kärsinyt käsiongelmista ja voin hyvin uskoa miten ärsyttävää on kun pitäisi olla tekemättä niillä mitään, paranemisia sen suhteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 kädet ovat onneksi jo paremmat tai niitä ei ole enää pakottanut. Jospa se on paranemisen merkki, mitään vääntävää liikettä tai kantamista ne ei kuitenkaan vielä kestä. Harmaa takki on malliltaan ajaton ja varmaan juuri siksi minäkin tykästyin siihen.

      Poista
  5. Harmaa villakangastakki on minun mieleeni. Itse asiassa tilasin viime syksynä samantyylisen, mutta beesin värisen. Se ei olekaan vielä ollut minun ylläni. Mukavaa lokakuun alkua :) Liisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmaa takki on kyllä ihan klassikkomalli ja menee varmaan vielä monta vuotta jos kangas pysyy siistinä eikä ala kovin nyppyyntymään kuten monesti villakankaat tekevät.

      Poista