~Ihana syksy ja matto~

blogiyhteistyö Sukhimatot

Kun kesä alkaa puutarhassa vedellä jo niin sanotusti viimeisiään ja kalenterin mukaan ollaan jo virallisesti syksyssä, vaikka ilma onkin kesäisen lämmin, se tuntuu aivan uskomattomalta ja samalla niin haikealta. Jokin järjen ääni alkaa muistutella tulevista kylmistä säistä siitä "oikeasta" syksystä, mihin täällä suomessa ollaan totuttu. En ole pessimisti en, mutta tämä lämpö tuntuu niin epätodellisen ihanalle ja kylmä pimeä syksy on kuin ilkeä noita joka vaanii jo siellä nurkan takana ja odottaa vain sopivaa hetkeä tulla esiin ja huutaa: "Hähää täältä sitä tullaan! Pue villaista päälle ja muista sateenvarjo, ettet kastu ja vilustu, hihii, hähää ja lakaisee samalla mustaa jäätä autoilijoille, huh!" Mutta et saa kylmyys tulla vielä, ensin pitää kypsytellä loppu sato ja istuttaa kukkasipulit maahan ja tänä syksynä laitankin niitä paljon! :-))

Viikonloppuna oli aivan ihana sisustusilma, siis sopivan valoisa ja viileä, josta tuli just sellainen mukava leppoisa fiilis, että oli kiva laitella kotia ja kotoilla ihan kunnolla pitkästä aikaa.  Kuten aiemmassa postauksessa jo kerroin ovat kesän aikana lattiat vaihtaneet väriä ja koko sisustus muuttunut sen myötä valoisammaksi. Uusi lattia on antanut lisää potkua ja intoa sisustamiseen. Harmi vaan kun en ole kesän jälkeen "uudessa" kodissa ehtinyt kunnolla elämään,  kun vapaa-aika ja ajatukset ovat pyörineet puutarhassa ja siihen liittyvässä tekemisessä.

Näkyvin sisustusmuutos on ollut tavaroiden raivaaminen ja järjestäminen niin, että kotona on taas helppo olla. Ainut poikkeus on tuo kirjapino joka on muuttanut meille kotoani. En millään raaskisi luopua noista isältä perityistä kirjoista. Joten käänsin kirjojen kirjavat kannet seinään päin niin eivät liikaa räikeile. Kirjapino saa toistaiseksi olla ja toimii samalla jonkinlaisena tasona pikkuesineille tai vaikka sisäkasveille.

Kesällä saapui odotettu lähetys Sukhilta ihana huopapallomatto johon olin itse saanut valita värin ja kuvion lukuisista eri vaihtoehdoista. Uusi upea Sukhi-matto on nyt ollut käytössä parisen kuukautta ja ollaan kovasti tykätty. :-) Maton väriksi tuli maanläheinen, koska monet blogiani pitempään seuranneet ovat ehkä huomanneet, että sisustus täällä aika tiuhaan muuttuu samoin makuasiat joten luonnonvärinen ja kuvioltaan klassinen matto sopi moneen tyyliin. Maton kuvio tuli kuin luonnostaan nahkasohvien nappikuviosta.


Sen villaiset huopapallot ovat niin suloisen pehmukat mutta samalla mukavan napakat jalan alla. Matosta ei lähde villa irti nyppimälläkään ja vaikka sille jotain läikähtäisi kuten kahvia (olen testannut) neste jää pisaroiksi villan pinnalle ja sen ehtii hyvin pyyhkäistä siitä pois ennenkuin se imeytyy mattoon.


Matto kiersi meillä aluksi ympäri asuntoa ja kävi välillä mökilläkin, koskapa se on niin kiva. :-) Se sopi hyvin joka paikkaan ja oli lopulta mahdoton päättää mihin sen lopulta sijoittaisin. Maton päällä kun tekisi mieli tallustella koko ajan. Parhaimmalta se näyttää olohuoneen lattialla jossa se samalla kivasti pehmentää maalattua parkettia. Se oli myös niin ihana parvekkeella pehmentämässä betonilattiaa. Mies puolestaan piti siitä riippukeinun alla mökin terassilla, mutta niin, eihän sitä raaski ulkona käyttää.

 
Tomaatti ja kurkku viihtyvät vielä lasitetulla parvekkeella ja minäkin varsinkin silloin kun oli tämä suloinen palleromatto varpaiden alla. Loput tomaatit siirsin kesällä mökille, kun kurkulla oli tapana jatkuvasti niitä käpälöidä kiipeilyrihmoillaan, joten kyllästyin lopulta rihmojen jatkuvaan irroteluun ja siirsin tomaatit mökille pois kurittoman kurkun ulottumattomiin. :-)


Sukhilta voi tilata maton valmiista malleista tai suunnitella värit ja kuviot itse mieleisekseen. Mattomallivalikoima on niin runsas, että aluksi tuli jonkinlainen runsauden pula kun yritin löytää juuri sen minulle sopivan mattomallin josta sitten edelleen voisin suunnitella mieleisen. Lopulta arvoin seuraavien mattojen välillä Beni Ouarain , villamatto , tilkkumatto ja huopapallomatto ennenkuin lopuilta päädyin valintaani. Lisää ihania mattoja löytyy Sukhilta. Eri mattomalleja kurkkaamalla voitte paremmin ymmärtää, että valinta oli vaikea kun olisin mieluusti ottanut ne kaikki. :-)

Kaikki nämä laadukkaat matot on muuten tehty käsityönä. Sukhi tekee yhteistyötä suoraan käsityöläisten kanssa ja tarjoaa heille hyvät työolosuhteet ja he saavat taitavasta työstään ansaitusti kunnon palkan. Joten maton tekijöitä kohdellaan reilusti. Jokainen matto tehdään tilaustyönä ja sen mukana tulee maton valmistajan nimi.


Sukhi on muuten Nepalia ja tarkoittaa onnellista, sillä matot tekevät niin ostajan kuin sen valmistajan onnelliseksi. :-) Siksi näitä mattoja voi ostaa hyvillä mielin.


kuva Sukhi (Nepal)


 kuva Sukhi (Nepal team)

kuva Sukhi (Nepal-Katmandu-mattopaja)

kuva Sukhi (Maya Rai)
Vasemmalla kuvassa minun mattoni tekijä Maya Rai, lämpimät kiitokset hänelle kauniista matosta. ❤
Olen ollut pallomattoon niin tyytyväinen. Plussaa on myös, että se on tosi helppo pitää puhtaana kun villa hylkii tunnetusti likaa, eikä paksu matto tartu imuriin vaan on tosi helppo imuroida.

Eilen testasin sitä myös pilatesalustana ja toimii! Ja siinä on mitä mainioin venytellä puutarhatöiden tai lenkin jälkeen ja onhan se myös kauniimpi kuin tuo muovinen jumppamatto. :-)

 Paljon kiitoksia Sukhimatolle ja siellä Millalle ihanasta ja inspiroivasta blogiyhteistyöstä. <3
Jos ihastuitte mattoon, niinkuin minä, kannattaa käydä kurkkaamassa lisää  Sukhilta . :-)

Paljon raikasta sisustusinspistä kaikille ja nautitaan upeasta aurinkoisesta syysviikosta!
~Katja~20 kommenttia

 1. Kaunis on mattosi ja nahkasohvasi väri. Kirjoista minä olen suuremmaksi osaksi luopunut. Osan olen vienyt mökille. Lähinnä puutarha, ruoka ja kukkakirjat olen säästänyt. Joitakin muistojen kirjoja minäkin olen jättänyt .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :-) matto on niin mukavan pehmoinen ja lämmin jalan alla. <3 Joistakin tavaroista on vaikea luopua vaikkei niitä oikeasti edes tarvitsisi.

   Poista
 2. Kaunis matto. Paljon olen lukenut näitä kehuttavan <3 Ihanalta näyttää muutenkin teillä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos <3 matto on kyllä todella ainutlaaatuinen ja ekologinen, mikä on tärkeää, joten en ihmettele yhtään sen saamaa suurta suosiota.

   Poista
 3. Kaunis matto!
  Itsekin odottelen lähetystä Sukhilta!
  Kauniin harmonista on värimaailma kodissasi!
  Kivaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hienoa, toivottavasti esittelet sitten uuden varmasti ihanan maton blogissasi. :-) Kiitos paljon ja samoin sinulle sinne. <3

   Poista
 4. Kaunis matto. Villa on hyvä materiaali matoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :-) Villa on siitä ihana materiaali, että se suorastaan hylkii likaa ja on siten helppo pitää puhtaana.

   Poista
 5. Ihanat värit matossa. Sopii hyvin vaaleaan kotiisi. Minusta tuo kirjapinohylly on hauska idea 😊

  VastaaPoista
 6. Kiva matto, näyttää ihanan pehmoiselta. Sinua odottaa blogissani haaste :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niin on. Kiva, kiva tulen oitis katsomaan. 👏🏻😀

   Poista
 7. Kiitos tästä ihanasta postauksesta, Katja! Teillä on kotona kertakaikkisen kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Milla. Uusi matto sopii niin hyvin sisustukseen ja on ihanan pehmoinen.

   Poista
 8. Voi miten hauska idea käyttää kirjoja (nimimerkillä niitä on peritty "muutamia"). Matosta sen verran että tuli ihan mieleen takautuvasti vuosia sitten hetki jolloin sain käteeni silkkiperhosen toukan kotelon... se oli ihana... kuten tuo mattokin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kun löysit tänne, lämpimästi tervetuloa mukaan. 🌻😀 Vanhoille kirjoille löytyy onneksi ihan kivasti kierrätysideoita. Maton pallerot muistuttavat hieman silkkitoukan koteloa, en tiedä miten pehmeitä nuo toukkakotelot ovat, jännä kokemus. 😘

   Poista
 9. Ihana palleromatto! Olen aina ihastellut samantyyppisiä huopapelloista tehtyjä pannunalusia - ne ovat jotenkin vastustamattomia ja niitä on aina kaupassa pakko silitellä ja koskea :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pannunaluset on myös kivoja ja mukavia hypistellä. :-)

   Poista
 10. Tosi kaunis matto ja varmasti ihanan pehmeä jalan alla. Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matto tuntuu kyllä mukavalle paljaan jalan alla. Kivaa viikkoa myös sinne. :-)

   Poista