Syksyn uljaita ritareitaEnglannissa asunut työkaverini kertoi, että siellä ritarinkannuksia kasvaa villinä suurilla niityillä, yhtä laajoina kasvustoina kuin meillä tuttua maitohorsmaa ja se näky on kuulemma kuin suoraan sadusta. Voin vain kuvitella! Uljas ritarinkannusniitty aamun kelmeässä valossa tai illan hämyssä on varmasti mykistävän kaunis näky.

Kylvin keväällä omat ritarini ja ne kasvoivat lämpöisen kesän ja syksyn saattelemina nopeasti ja sulostuttavat nyt ihanalla kukinnallaan.  Kerrottujen kukkien värit vaihtelevat syvän tummansinisestä hennon vaaleanpunaiseen ja kukkatertut ovat ritarimaisen pitkiä ja salskeita. :-) Olen poiminut noita ihania kukintoja ahkerasti vaasiin pitkin syksyä ja ne kestävät hyvin myös leikkona.

Tilasin ritarien siemenet keväällä  Larksbury Nurserystä ja laitoin huhtikuussa itämään kosteaan kylvömultaan, pimeään ja viileään, niinkuin ohjeessa neuvottiin. Parin viikon kylmäkäsittelyn jälkeen nostin kylvökset lämpimään ja ne itivät lähes sataprosenttisesti. Ihana yllätys oli, että osa ehti kukkaan jo ekana vuonna. Nyt pidetään kovasti peukkuja, että nämä kaunottaret selviävät vielä suomen ankarasta talvesta. Siemeniä tuli tilauksessa onneksi reilusti, että varaa on vaikka uuteen kylvöön jos hyvinkin huonosti käy. Toivotaan ja pidetään yhdessä peukkuja, että talvehtivat hyvin niin päästään ihailemaan kukkaloistoa vielä tulevina kesinä. Kivaa ja virkistävää puutarhaviikonloppua kaikille! Moi, moi!

~Katja~

36 kommenttia

 1. Ritarinkannus on yksi lempiperennoistani, uljas kasvi. Ihania sävyjä on sinun ritareissasi! Toivottavassti talvehtiminen onnistuu,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaaleanpunaisista joita kasvatin kolmea eri sorttia ainoastaan tämä yksi ehti kukkimaan, sinisistä (kolmesta) kaksi. Toivotaan tosiaan, että talvehtisivat olisi niin mielenkiintoista nähdä millaisia kukkia sieltä on vielä tulossa.

   Poista
 2. Komeita ovat kannukset!
  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Uljaita tosiaan! Olisin itsekin käyttänyt tuota sanaa!

  VastaaPoista
 4. Ritarinkannukset ovat upeita kasveja. Kauniita sävyjä on sinun ritareissasi, tuo vaaleanpunertava on ihana <3 Meillä ei ainakaan ole koskaan ollut ongelmia ritarien talvehtimisessa. Tiedä sitten, ovatko englantilaista alkuperää olevat arempia. Toivotaan parasta :) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla ennestään valkoisia ja hyvin tumman sinisiä jotka talvehtineet hyvin. Näistä ei voi vielä mennä takuuseen.

   Poista
 5. Ovatpa upeita. Tuota kukkaa minulla ei vielä olekaan koskaan ollut. Kiitos vinkistä ja mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauniita ja kestäviä perennoja ovat. Samoin sinulle!

   Poista
 6. Kauniita! Toivotaan heidän talvehtivan hyvin ja kukkivan taas ensi kesänä.
  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidetään peukkuja olisi mukava ihailla kukkia taas ensi kesäänä. Samoin!

   Poista
 7. Hienoa, että onnistuit! Minä yritin kerran kylvää, mutta ei ihan onnistunut...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teitkö kylmäkäsittelyn? En tiedä oliko siinä sen taika.

   Poista
 8. Upeita ritareita, minäkin olen kasvanut niitä siemenistä. Hyvin ovat talvesta selvinnyt .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, toivotaan, että täälläkin selviävät. :-)

   Poista
 9. I love the angles that you took photos of these flowers from. They are very gorgeous and I love the coloring on the petals. Thanks for the share, have a fantastic rest of your day. Keep up the posts

  World of Animals

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Those colors are so beautyful. Thanks a lot and nice a hear you again. :-)

   Poista
 10. Kauniit! Toivotaan talavesta seleviimistä.

  VastaaPoista
 11. Toivon todellakin kaunottarille lempeää talvea.

  VastaaPoista
 12. Toivottavasti ritarisi selviävät talvesta! :) Komeita he ainakin ovat. Kiitos siemenkauppavinkistä! Jos viitsit kertoa, niin olisi kiva tietää, paljonko tilasit siemeniä kerralla ja miten kalliiksi niiden toimitus tuli. En noilta sivuilta onnistunut löytämään mitään tietoa toimituksesta. Mielikuva ritarinkannusniitystä on henkeäsalpaava! Taas yksi syy lisää lähteä jälleen Englantiin.. Hyvää syksyn jatkoa sinulle ja ritareillesi! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulivat kirjelähetyksenä joten postitus ei muistaakeni hirvittänyt. Valitetaavasti en löytänyt enää lähetyslistaa vaikka kovasti sinua varten etsiskelin. Maksoin oman siemenlähetykseni PayPalilla ja tuli nopsaan. Seitsämää sorttia tilasin ja siemeniä oli noin 50/ pussi, lisäksi mukana tuli hyvä kylvöohje. Kannattaa kokeilla! kiitos :-)

   Poista
  2. Kylläpä houkuttaa kokeilla. :) Tosin ei hajuakaan, minne saisin ritarit mahtumaan. Mutta se on sen ajan murhe.. :D

   Poista
 13. Ritarinkannukset ovat minunkin suosikkejani. En ole edes kylmäkäsitellyt siemeniä, ihan pussista kylvänyt ja itivät tosi nopeasti. Viime talven kylvin omista kukkasistani ja hyvin itivät. Eikä talvehtimisessakaan liene pulmia. Pidetään peukkuja, että saat ensi kesäksi ihanuudet kukkimaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen myös kuullut että lähtevät ilman käsittelyjä myös kasvamaan. Kiva kuulla myös, että siellä ovat noin hyvin menestyneet. :-)

   Poista
 14. Upeat ritarit! Kylvin myös keväällä ritarinkannusten siemeniä ja ne ehtivät myös ensimmäisenä vuonna kukkaan. Kukinta oli todella kaunista ja näky palkitseva :)
  Toivottavasti ritarinkukkasi selviävät talven yli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukat ovat kyllä vaivan arvoisia ja kukkivat ihanan pitkään. Ensi vuonna täytyy laittaa korkeat tuet jotta eivät kaatuile, kukkavarret ovat tosi pitkiä.

   Poista
 15. Upeita kaunottaria! Toivotaan, että talvi on suotuisa ja ritarinkannukset ilahduttavat sinua ensi kesänäkin :)
  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan parsasta ja pidetään peukkuja. Kiitos :-)

   Poista
 16. Kukat ovat kauniita, mutta minulla ne eivät säily vaan kuolevat aina. Siksi minulla on tekokukkia vaan :/

  VastaaPoista
 17. Ritarit ovat kyllä upeita, ja meillä ainakin ovat menneet talven yli loistavasti!

  VastaaPoista