Keskikesän aikaanTällä viikolla sadetta on täällä itäisessä suomessa saatu ihan kreivin aikaan ja puutarha on kasvanut suorastaan silmissä. Pian on se aika kesästä jota aina malttamattomana odotan. Kutsun sitä puutarhan ruuhka-ajaksi, silloin suurin osa perennoistani kukkii samaan aikaan.

Kukkaloistoa odotellessa olen kitkenyt, kitkenyt ja kitkenyt. Tuntuu, että homma ei lopu koskaan. Rönsyleinikki ja varsinkin kivikkokilkka ovat ikuinen vitsaus ja tänä kesänä ne ovat ryöhänneet ennätyksellisen voimakkaasti. Salaa kasvillisuuden lomassa kivikkokilkka on luikerrellut koko kukkamaan alueelle. Viime vuonna luulin kitkeneeni ne lähes tyystin kokonaan, mutta no, kivikkokilkka ei tarvitse kuin pienen alun niin se kasvaa pian uudestaan takaisin. Miten joku kasvi voikaan olla niin elinvoimainen kuin kivikkokilkka? Kasvia on siis ihan mahdotonta saada kitkemällä pois kun se on kerran puutarhaan kotiutunut, se on vaan hyväksyttävä.

Kitkemisen lomassa tuli myös rakennettua uusi vesiaihe josta tykkään tosi kovasti. Soliseva pieni vesiputous sopii kivasti rehevien perennoiden siimekseen. Lammikkoon on kotiutunut viitasammakko joka käy kurkistelemassa vedenpinnassa ja sukeltaa heti syvemmälle kun havaitsee pienintäkin liikettä. En saanut siis "kaveria" kuvattua. Viekas heitukka. :-)

Tämän kesän inspiraatioita ovat kanadanruusut ja kivikkokukkaistukset ruukuissa. Ruukkuihin sain idean espanjan reissulta ja pienestä vinkistä innostuneena uskaltauduin vihdoinkin kokeilemaan myös ruusujen kasvatusta. Aurinkoiset paikat ruusuille löytyivät rantapenkeistä. Voisinkin esitellä ruusut myöhemmin ihan erikseen, minusta ne ansaitsevat kokonaan oman postauksensa.

Maanantaina alkaa kuuden viikon kesäloma ja tänä viikkonloppuna ollaan valmistauduttu uuden karvaisen perheenjäsenen tuloon. Huomenna käymme hänet noutamassa uuteen kotiin. Pitkä sunnuntaipäivä siis edessä ja monta sataa kilometriä. Ihanaa <3

Kuulumisiin..

-Katja

9 kommenttia

 1. Kaunista ja rehevää, upea tuo tummanpunainen. Mukavaa lomaa ja onnea uuden perheenjäsenen keralle, toivottavasti matka menee hyvin.

  VastaaPoista
 2. Upeita kukkia ja kuvia! Sinulla on mukavan pitkä loma. Nautinnollista lomaa ja heinäkuun alkua!

  VastaaPoista
 3. Ihanan värinen akileija. Kaikki kauniisti ja rehevästi kukkii. Onnii uuvelle perheenjäsenelle! Mukavoo kesälommoo!

  VastaaPoista
 4. Ihania kukkakuvia!
  Oikein leppoisaa lomaa ja onnea uudelle karvakaverille. Varmasti saamme tutustua häneen täällä blogissasi.

  VastaaPoista
 5. Ihania puutarhakuvia!
  Ja tuo akilleija, aivan hurmaavan värinen! Muistatko sen nimeä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti en tiedä sen nimeä, olen sen hankkinut puutarhaseuran taimimyyjäisistä. Pidän itsekin tosi paljon tuosta väristä + natsaa hyvin viininpunalehtisen keijunkukan kanssa.

   Poista
 6. Kaunista kukintaa! Ihanaa, kun on ruuhka-aika vasta tulossa. Onnea uuden perheenjäsenen johdosta!

  VastaaPoista
 7. Kauniita kuvia. Onnittelut uuden perheenjäsenen johdosta :)

  VastaaPoista
 8. Ihanan värinen akileija, ruusu ja iiris. Myös vesiaihe on aivan ihana. Toivottavasti saamme tutustua tähän uuteen perheenjäseneen.

  VastaaPoista