Madekeittoa



Madekeitolle ei minusta vedä vertoja mikään muu kalakeitto ja se kuuluu kevättalven ehdottomiin suosikkeihin. Meilläkin on herkuteltu viime päivinä mateen mahtavalla maulla. Alkuviikon lumimyräkkä on saanut jään alla mateen liikkeelle. Mies on ahkerasti noita kalan roikaleita avannosta narrannut ja kantanut ilokseni keittiöön. Laitan tänne oman madekeittoni ohjeeni niin pääsette halutessanne sitä kokeilemaan ja herkuttelemaan. :-) Varsiselleri ja kookosmaito antavat tälle keitolle hienon säväyksen.

mateen lihaa 
keltasipulia 1-2
kiinteää perunaa  n. 6-7 isoa
kolme sellerinvartta
chiliä
tilliä
kasvisfondia maun mukaan
kookosmaitoa yksi tölkki

Perunat kuoritaan ja paloitellaan isoiksi lohkoiksi. Sipulit paloitellaan karkeasti ja selleri leikataan sentin pätkiksi.  Keitetään kasviksia kunnes perunat ovat puolikypsiä jonka jälkeen lisätään joukkoon kokonainen made. Keitellään rauhallisesti kiehuen kunnes kalan liha irtoaa ruodoista. Nostetaan kala lautaselle ja poistetaan näkyvät ruodot. Paloitellaan kala sopiviksi paloiksi takaisin keittoon. Lisätään lopuksi maun mukaan kasvisfondia, kookosmaito ja tilli. Tarkistetaan suola.

Nautitaan keitto hyvän ruisleivän kera, hymyillen. :-)

Leppoisaa viikonloppua.


Katja



9 kommenttia

  1. Minusta kuhakeitto on parasta! Enpä ole kookosmaitoa koskaan kalakeittoon kokeillutkaan! Tykkään kyllä sen mausta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuha on minunkin lempparini ja tykkään siitä leivitettynä ja voissa paistettuna. Kookosmaitoa suosittelen kokeilemaan rohkeasti, antaa hienon maun. Se sopii myös hyvin kasviskeittoihin ja moniin ruokiin kerman tilalle jos haluaa hieman eksoottisemman vivahteen. Aurinkoista viikonloppua. 🌞

      Poista
  2. Oi, mitä herkkua! Siitä on jo aikaa, kun olen viimeksi tehnyt madesoppaa.
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  3. Vesi herahti kielelle kuvastasi.♡ Äitini teki aikoinaan aivan ihanaa madekeittoa.Kiitos vinkistä,mukavaa alkavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  4. Hyvältä näyttää ja varmaan myös maistuu herkulliselta :)

    VastaaPoista
  5. Herkulliselta näyttää keitto.
    Kalakeittoja ei tule itse tehtyä. Pitäisi varmaan alkaa harjoittelemaan.
    Aurinkoista viikkoa!

    VastaaPoista
  6. Matikkakeitto on kevättalaven herkku. Mie keitän sen ihan kuohukermalla. Sipulii ja pippurii mausteeks. On se mukava tehä er muunnoksia kuka tykkevää. On se kyllä ruma kala.

    VastaaPoista
  7. Minulla on matikka jääkaapissa teen sen huomenna. Kookosmaitoa en ole koskaan kokeillut. Kiitos sinulle tästä ohjeesta .

    VastaaPoista