Kiirettä ryytimaan kulmilla


Joka kesä on mökillä haaveena saada kaikki valmiiksi ennen lomaa; siivottua, ikkunat pestyä, pihamaa siistittyä ja kitkettyä, ruukkupuutarhat hoidettua jne. lista on loputon. Myönnän, että olen luonteeltani hieman perfektionisti ja siksi hommat ei oikeastaan koskaan lopu vaan aina poikii lisää kun yhden saan valmiiksi, pläääh. Toiveajattelua siis, vaikka olisihan se ihanaa.. ja lomalla puuhailisin sitten vain niitä mukavia pikkujuttuja iloisesti harrastusmielellä rallatellen.. :-)


No viikonloppuna yritin päästä tuohon tavoitteeseen ahertamalla uutterasti pihamaalla lyhyissä kesävaatteissa hyttys ja mäkärä parven syötävänä ja lopulta iltapäivän paahteessa ihan sikana hikoillen pitkä ulkoilupuku päällä ja hyttyshattu visusti päässä. Mutta eipä päässeet mokomat verenimijät enää häiriköimään, hähhää!


Poistin harsot lavakauluksista ja pääsin mielenkiinnolla kurkistelemaan niiden alle. Kasveille näytti kuuluvan hyvää, harso oli sopivasti pidättänyt kosteutta ja lämpöä joten sen alla kasvit olivat päässeet hyvään kasvuvauhtiin. Uusi kasvipengerrys on sekin toimiva ja kasvimaa kylpee nyt täydessä auringossa lähes koko päivän. Harvennushommat jo odottavat.


Laittelin herneille ja pavuille kiireesti tukisäleikköjä koska olivat venähtäneet harson alla melkoisesti pituutta.


Tällä viikolla pitäisi sataa joten kasteluhommat hoituvat luonnostaan, yksi puuha vähemmän, jei jei! Toivottavasi ilma ei ala siitä kovin viiletä. Juhannuksesta on kuitenkin tulossa ihan normi viileä. Puuhaa riittää vielä ennen jussia ja lomaa ja töissäkin pitäisi käydä.

Joten iloinen moikkelis täältä ja kuulumisiin.

~Katja~


 

31 kommenttia

 1. Olipas mukavat kuulumiset sieltä sinun ryytimaaltasi. Kaikki on kasvanut sinulla kohisten, ja pääsit jopa laittamaan tukikeppejä herneille, hienoa! Harso on varmasti ollut tarpeellinen liiallisen auringon porottamisen laimentajana. Aivan herkullisen ihanat kuvat!!
  Mukavaa viikkoa sinne ☀️☀️☀️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harso on kyllä mainio keksintö se pitää lämpötilan tasaisena ja pidättää kosteutta, siten kasvu pääsee hyvin vauhtiin. Kiitos ja samoin oikein mukavaa viikkoa sinne.

   Poista
 2. Ryytimaasi kukoistaa kauniisti! <3

  VastaaPoista
 3. Sinulla onkin aivan mahdottoman suuri puutarha. Meillä on vielä aika pieniä kaikki taimet, kun laitoin ne niin myöhään kasvamaan. Mutta jotain satoa odotellessa kuitenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nopeasti ne hyppää kasvuun kun pääsevät vauhtiin ja nyt alkaa yötkin vasta lämmetä.

   Poista
 4. Luvassa kunnon satoa. Minä päätin, että siivoan juhannuksena mökin perusteellisesti. Mukavaa sadepäivän puuhaa. No, mieluimmin olisin tietysti ulkona. Hyttysiä on tänä vuonna meilläkin ihan mielettömästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyttysen pesintä on onnistunut vähän liiankin hyvin. Mäkäriä on myös ihan mahottomasti ja koko ajan verenhimoinen parvi pörrää ympärillä, yritä siinä sitten keskittyä. Vielä olis täälläkin mökin ja saunan pesu edessä mutta sen jälkeen voisi hetken huilata. :-)

   Poista
 5. Kyllä on siistin näköiset kasvilaarit!
  Varmasti on kovasti puuhaa, kun on noin paljon kaikkea. Onpahan upeaa kerätä satoa, kun sen aika on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, mielenkiinnolla odotan miten onnistuu. Salaattia pitää jo alkaa syömään ja samalla harventamaan, on kasvanut niin kovalla vauhdilla.

   Poista
 6. Kasvimaallasi on kaunista ja rehevää. Hyvin ovat itäneet, joten satoa on pian korjattavissa.
  Tutulta kuulostaa tuo sinun perfektionismisi, vaan senkin kanssa oppii elämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perfektionismi tuntuu välillä rasittavan ehkä enemmän läheisiä kuin minua mutta totta sen kanssa oppii elämään ja on siitä joskus hyötyäkin. :-)

   Poista
 7. Onpa sinulla tosi kaunis kasvimaa ja satoakin saat melkein jo juhannuspöytään. Totta se on, yksi homma poikii toisen ja loppua ei näy. Meillä on ollut niin mahdottomia tuulia, ettei hyttysistä saati muista öttiäisistä ole paljoa ollut harmia, onneksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Ihme kyllä vaikka on ollut kuiva alkukesä niin hyttysiä on paljon, toki järvestähän niitä tulee myös. No hyvä kun on linnunpoikasille sapuskaa.

   Poista
 8. Kaunis kasvimaa ja reilusti satoakin näyttää tulevan. Lautakäytävät välissä ovat varmasti näppärät. Mukavaa juhannusviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lautakäytävä pysyy kuivana kun laudat ovat irti maasta. Laudat saa myös talvenajaksi otettua ylös. Samoin sinulle. <3

   Poista
 9. Siellähän näyttää tosi hyvältä!

  VastaaPoista
 10. Hyvin näyttää kasvavan. Olet kyllä kastellut ahkeraan, tai sitten harso tosiaan pitää hyvin kosteuden. Täällä ollut niin lämmintä, että harson alla kasvit olisivat jo aikoja sitten läkähtyneet. Nyt onneksi sataa. Muista ettei puutarhasta pidä ottaa tressiä, hyvä tulee pikkuhiljaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kastella on toki täytynyt mutta harso pidätää hieman kosteutta ja yökastetta joka sekin auttaa ainakin itämisvaiheessa. Eilen satoi täälläkin ja ihan kunnolla, vihdoinkin. Juu ei oteta stressata, ei. :-)

   Poista
 11. Kuulostaa tutulta.😉
  Huiman hienosti siellä hyötypuutarha kukoistaa!
  Hyttyset ja mäkäräiset ovat olleet erityisen ärhäköitä tänä kesänä, aina kun on uusi populaatio siennyt.Onneksi siinä välissä on saanut hetken olla rauhassa.Ihania kesäpäiviä sinne suunnallesi!♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, siellä se puuhamaa odottaa lomailijaa. Enää pari päivää töitä ja sitten alkaisi kaivattu loma, joten siihen asti jaksan vaikka aidan seipäänä olla. :-)

   Poista
 12. Hyvin voivat viljelyksesi. Minä en laittanut tänä vuonna ollenkaan harsoja kun tuuli tahtoo riepotella niitä aina pois paikoiltaan, mutta hyvin ovat täälläkin herneet kasvaneet. Kepeistä ja kanaverkosta tehtiin niille kiipeilyseinät.
  Ihanaa juhannuksen alusaikaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuulimyräkkää oli täälläkin ja harsot sivussa monta kertaa kun menin mökille. Siitä syystä piti sitoa harsonpäät tosi topakasti ja laittaa vielä kivet painoiksi jotta pysyisivät paikoillaan. Alkukesä on mennyt kyllä niin nopsaan ja voitko kuvitella, että ollaan jo juhannuksessa, kivoja juhannusvalmisteluja sinne myös.

   Poista
 13. Kylläpä ryytimaallasi on hienon näköistä. Niin idyllisesti sijaitsee veden äärellä. :)

  VastaaPoista
 14. Oi miten hieno ryytimaa sinulla onkaan ja niin idyllisessä paikassa! Herneenversoja tekisi mieli maistaa :) Itsellä on tätä nykyä vain yksi pienehkö, isännän rakentama yrttilaari. Itäminen oli toukokuun kuivuudessa aika heikkoa kastelusta huolimatta. Ranskalainen rakuuna talvehti - kiva juttu; ja ruohosipulit tietty. Toivottavasti uusintakylvöt itävät paremmin. Hyvää juhannusta!

  VastaaPoista