Atsaleat


Täältä Kuopiosta löytyy pieni puisto joka on niin ovelassa paikassa ettei sen olemassaolosta monikaan edes tiedä. Vain pieni tienviitta hiekkapolun päässä opastaa Niiralan alppiruusupuistoon. Puisto on Helsingin yliopiston kokeilualue jossa testataan alppiruusujen ja atsaleojen selviytymistä.

Juuri nyt on paras aika puistossa vierailuun sillä paikalle saapujaa odottaa silmiähivelevän upea kukkameri. Tuoksuvat karamellinväriset atsaleat ovat täydessä kukassa ja tunnelma kuin sadusta. Kävin illalla ihailemassa hehkeää kukkaloistoa ja ihanan tuoksupilven ympäröimänä kuvasin toinen toistaan herkullisempia kukkijoita. Tässä teille pienet terveiset puistosta, olkaa hyvä.


Puiston alppiruusujen kukintaa seuraavassa postauksessa.
 💛
Reipasta torstaipäivää toivotellen.

~Katja~
21 kommenttia

 1. Oi, miten kaunista! Oikea paratiisi! Pitääpä vinkata Kuopiossa asuvalle äidilleni, että käy ihastelemassa puutarhaa. Itse olen Kuopion suunnalla vasta heinäkuussa, joten kukinta jää kyllä livenä itseltäni näkemättä. Mutta onneksi on nämä sinun kauniit kuvasi <3 Ihana paikka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti vielä pari viikkoa ehtii kukkaloistoa ihailemaan joten kannattaa ehdottomasti käydä jos lähistöllä asuu tai vaikka kauempaakin. :-)

   Poista
 2. Wow, no jopas on upeaa väri-ilotulitusta! Tuollaisten "piilopaikkojen" löytäminen on mukavaa. Turistirysät ovat usein yliarvostettuja, ja jostain odottamattomista paikoista saattaa löytää mielettömiä helmiä. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä just sellainen helmi, joka odottaa satunnaista löytäjää. :-)

   Poista
 3. Itse löysin samaisen puiston varmaan 7 vuotta sitten, kun asuttiin siinä lähistöllä. Kävelylenkillä vain satuin huomaamaan kyltin ja totta kai kävin katsomassa, mitä siellä näkyy. Kukinta oli silloin parhaimmillaan, mutta pensaat ovat kyllä siitä näemmä kasvaneet kovastikin. Minkähän takia en ole muistanut käydä siellä sen jälkeen? Pitänee tehdä asiaa Kuopioon tässä lähipäivinä ja katsoa, miten paljon puisto on muuttunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puisto on aina ollut omassa rauhassaan ukkokodin vieressä. Nyt viereen on vastikää rakennettu uusi kerrostalo ja vanha ukkokoti on myös muutettu osakehuoneistoiksi. Alueen ilme on siten muuttunut mutta puisto on saanut olla entisellään.

   Poista
 4. Voi jestas,miten upeita! Todella hienot värit.
  Kesäistä viikonloppua!

  VastaaPoista
 5. Ompas kaunista kukintoo. Atsaleat on niin keppiin ja herkän näkösiä. Ihanat pastellivärit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Atsaleat ovat kuulemma helppoja kasvattaa kun eivät tarvitse kuin kostean ja happaman maan. Istuttaisin niin mieluusti noita ihanuuksia omaan puutarhaani jos löytyisi sopiva paikka.

   Poista
 6. Aivan upeat värit ja kuvat! Mukavaa loppuviikkoa😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Atsaleat ovat ihanaa silmäkarkkia ja tuoksuvat ihanalle. Samoin sinulle. 🌸

   Poista
 7. Oi miten kauniita kuvia ja kukintaa! Tuollainen puisto on kyllä tosi kiva, mukava on siellä käydä ihastelemassa! Leppoisaa viikon jatkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :-) Monesti on puiston alppiruusujen ja atsaleojen kukinta mennyt sivu suun kun olen muistanut käydä liian myöhään. Nyt satuin paikalle kerrankin kreivin aikaan. :-)

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Puiston atsaleat ovat kyllä upeita. Mukavaa loppuviikkoa. :-)

   Poista
 9. Niin kauniita ja tuoksunkin saatoin aistia.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuoksu on ihana ja jäi pitkäksi aikaa nenään. Samoin sinulle oikein leppoisaa. :-)

   Poista
 10. Vastaukset
  1. Atsaleat ovat kyllä niin upean värisiä. Mukavaa viikonloppua.

   Poista
 11. Oho, kiva tietää tuollaisesta paikasta! Täytyypä pistää muistiin, josko ehtisi täältä Varkaudesta joku päivä ajella sinne. :) Kiitos vinkistä. Upeannäköisiä kukkia! :)

  VastaaPoista