Kukkaterveiset

Pienen tauon jälkeen palaan tänne kertoilemaan teille aluksi puutarhakuulumisia. 
Viime viikkojen sateet ja aurinko ovat herätelleet mökkipuutarhan kukkimaan. Tästä riemastuneena laitan tänne ensimmäiseksi kuvia mökin päädyn kukkaniitystä. 


Syksyllä raivasin alueelta pois kaikki pinkit ja roosat kukat ja siirsin ne rantapenkkiin. Ainoat punaiset väripilkut ovat pian kukkivat oranssit värililjat ja perinteiset samettikukat. Lisäksi sinisyyttä keventävät keltaiset ja valkoiset kukat jotka tuovat vaihtelua ja korostavat sinisten kukkien sävyjä. 


Niityllä on joitakin luonnonkasveja jotka ovat itsestään sinne kylväytyneet. Keväisin lannoittamalla  "villikot"  ilahduttavat runsaalla kukinnalla  joka vuosi. 


Keltapäivänlilja on yksi lempi kukistani. Se jaksaa kukkia aina yhtä runsaasti ja loistavan keltaisena. Kukkien tuoksu on kesäaamuisin hurmaava. 


Punakoison kukka on sinisistä kukista sinisin ja se kukkii pitkään. Tämän vanhanajan lääkekasvi on kuitenkin voimakas leviämään. Kasvi mielellään valloittaisi koko kukkamaan jos en sitä ahkerasti "paimentaisi". 


Siniset kukat ovat kauneimmillaan iltavalossa. 


Kaunista kesäviikkoa kaikille lukijoilleni ja ihanaa kun olette pysyneet mukana.

Kukkaterkuin

Katja

4 kommenttia

 1. Paljon kaunista on puutarhassasi. Kyllä kukat ovat ihania!

  VastaaPoista
 2. Kiitos 🌸 ja mukavaa viikonalkua sinne eteläiseen suomeen. 👒

  VastaaPoista
 3. Upea kukkapenkki! Sinulla näyttää olevan siinä monta lempikukkaani. Lehtosinilatva on niistä oma suosikkini,koska väri on juuri se oikea sininen ja tuoksu on hurmaava. Valkoisenakin se on hurmaava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos 🌼 siniset kukat ovat aina olleet suosikkejani. Lehtosinilatva luonnonkukista on ihana, valkoisen kun vielä saisi. 😍

   Poista