Joulu Lontoossa


Joulua vietin mieheni ja tuttavapariskunnan kanssa pienellä neljän hengen porukalla Lontoossa. Matkaseuralaisille Lontoon reissu oli ihka ensimmäinen ja joten oli samalla hauskaa toimia heille matkaoppaina.


Mikähän siinä on, että Lontooseen pääseminen tuntui taas yhtä kutkuttavan jännittävälle vaikka oli jo viides kerta? 


Hotellin buukkasin meille niin tutusta ja rakkaasta Marylebonista josta pidämme etenkin sen kylämäisen leppoisan tunnelman ja hyvän sijainnin vuoksi. Sieltä pääsee ihan "kotinurkilta" Bakerstreetin metrolla tai bussilla huristelemalla mihin vain Lontoossaa niin kauan kuin Oysterkortissa (=Lontoon älykortti joka käy busseissa ja metroissa) "virtaa riittää".

Lontoon reissaajille vinkkinä: Kyseinen kortti kannattaa hankkia sillä kortilla matkustaminen on edullista + kätevää!


Jouluaattona piti tietenkin änkeytyä täpötäydelle Oxfordstreetin ostoskadulle ihmettelemään väenpaljoutta ja ihastelemaan upeita kauppojen jouluikkunoita. Sieltä ajelimme bussilla Camdeniin ja sekä lopuksi suuntasimme joulumarkkinoilla Thamesjoen penkalle. 

Toinen vinkki: Parhaiten katujen upeita jouluvaloja ihailee bussin ylimmästä kerroksessa, joten siitäkin syystä bussilla kannattaa jouluisin Lontoossa huristella :-)

Illalla poikkesimme vielä aaton kunniaksi perinteiseen the Globe pubiin jalkoja lepuuttamaan. 


Joulunaikaan Lontoossa on tarjolla vaikka millaista joulumarkkinaa ja -toria. Suurin niistä taitaa olla vuosi vuodelta laajentunut Hyde Parkin Winter Wonderland joka on saksalaistyylinen huvipuisto/joulukylä jossa viihdyimme joulupäivänä hämäräntuloon asti. 

Hyvän matkaseuran, runsaiden braatwurstiannosten, kuuman kaakaototin ja karaokebaarin säestyksellä päivästä tuli ikimuistoinen :-) 


Lähtöpäivänä reippailimme Regent Parkissa lähes keväisessä säässä. 


Voisitko vastustaa tätä anovaa katsetta? 


Auringonkukansiemen kelpasi. ❤Tässä vielä muutama kuva Wallace Collectionissa jossa kävimme aatonaattona ja pääsin taas moikkaamaan aina yhtä ihastuttavan flirttiä "hymyilevää kavaljeeria". 
Ihanaa uuden vuoden odotusta!

Terkuin 
Katja


2 kommenttia

  1. Kiitos ihanista matkakuvista, nyt tekisi mieli päästä Lontooseen taas. Muutkin kuvasi ovat upeita, mutta Lontoon kuvat sykähdyttivät kun en ole siellä vuosiin käynyt. Mukavaa kevään odotusta!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Riitta <3 Toivottavasti pääset Lontooseen pian. Ihanaa kevään odotusta sinulle!

    VastaaPoista