Kevät inspikset


Valon määrä on lisääntynyt ihan huikeasti, se suorastaan tulvii ikkunoista huoneisiin ja tekee pölyt samalla näkyviksi. Koti kun tuntui koko talven niin siistiltä ja pölyttömältä. :-) Viikonlopun siivouspuuskassa intouduin järjestelemään vaatekomeroita ja kappas sieltähän löytyikin vanha lemmikki, tai siis ei oikeesti, :-)) vaan äitini vanha supihattu. Nakkasin sen sängylle odottamaan siksi aikaa kun kaivelin yläkaapista esiin lisää unohtuneita "aarteita" nyt kun olin jo hyvässä vauhdissa.

Mies tupsahti sopivasti ovelle ihmettelemään siivousintoani ja hetihän se keksi hatun nähtyään vääntää vitsiä uudesta lemmikistä ja tiedusteli mirrin nimeä. Sanoin Hah, haa ja jatkoin puuhiani. Tiedän, että nykyään on tosi noloa säilyttää turkishattuja ja täytyy myöntää, että hattu tuossa sängyllä todella muistuttaa kerällä nukkuvaa kissaa. :-) Jotenka osuva sutkaus. En tiedä miksi olen tämän turkishatun säilyttänyt kenties muistona ja keksinkö sille enää koskaan mitään käyttöä? Toimikoon nyt sitten vaikka kissankorvikkeena. :-)


Taimikasvatukset ovat lähteneet tänä keväänä vauhtiin todella huonosti. Chilit ja paprikat eivät jaksaneet itää liian viileässä mökillä, ihan niin kuin arvelinkin. Pelargonit näyttävät edelleen kuolleilta vaikka olen tuonut ne valoon ja muistanut kastella varovasti läpi talven. Tämä on minulla ensimmäinen talvetuskokeilu joten tuleekohan niistä mitään, pitäisikö jo versoa ja vihertää??

Viikot ovat olleet töissä todella nopeita siis tosi kiireisiä ja illat ovat menneet hujauksessa nimittäin uudelleen löytämäni ompeluharrastuksen parissa. Ompelu oli jäänyt minulta vuosiksi unholaan ja nyt keväällä se jostain kumman syystä alkoi kiehtoa. Täällä on siis kaavoja käännelty. :-)

Ompeluista kerron lisää seuraavassa postauksessa, mutta en malta olla millään kertomatta, että jotain mukavaa tulee poikimaan myös teille lukijoilleni tämän uuden harrastuksen myötä, hih.

Iloisin kevätterkuin.

Katja


23 kommenttia

 1. No tuosta "mirristä" tulee väkisinkin mieleen se Specksaversin mainos "Kissa jolla ei ole pulssia"!
  Pelargonien talvetusta yritinkin minäkin jokunen vuosi sitten, mutta pois ne oli keväällä heitettävä kun ei niihin eloa tullut. Tai jos odotin liian vähän aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turkishattu on helppo lemmikki. :-) Katsotaan ja odotellaan vielä miten pelargonioille käy.

   Poista
 2. Äidiltäni löytyy samanmoinen hattu, jota hän tosin (onneksi) ei ole tainnut sitten 70-luvun päähänsä laittaa);)Todellakin näyttää äkkiseltään kissalta.Minulla on aina kesällä pelargonioita, mutta ei paikkaa missä edes voisi yrittää talvehtimista, joten joka kesä on uudet hankittava.Mukavaa kevään odottelua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu meilläkin löytyy albumista äidistä kuva joskus 70-luvun alusta supihattu päässä. Turkikset olivat silloin kovasti muotia. Minullakin oli lapsena susihattu josta roikkui suden häntä ja aina joku tarhassa nykäisi hännästä niin, että se irtosi ja jouduttiin ompelemaan takaisin monta kertaa. :-) Pelargonit näyttävät hieman "alakuloisilta" ainakin vielä.

   Poista
 3. Kyllä, on noloa säilyttää turkishattuja kaapissa: käyttöön ne pitää laittaa. Eri asia sitten, nauraako kaduilla variksetkin, jos vuosikymmeniä vanhassa supihatussa ihmisten ilmoilla liikkuu :D Mutta vitsit sikseen. Eikös aito luonnonturkis ole vaatteena paljon parempi kuin mikään keinoturkis? Lämmin, pitkäikäinen ja myös ekologinen, kun elukkaa tuskin on tapettu pelkästään turkin vuoksi? Supi on vieläpä vieraslaji Suomessa. Ehkäpä lähivuosina oletkin muodin huipulla turkishattuinesi :) Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan turkis paljon ekologisempi kun keinokuituinen (muovi) turkki, ei kylläkään eettisesti parempi vaihtoehto, mutta jos ajattelee, että hattu on vanha ja huolella säilytetty niin onhan siinä jo eräänlainen kunnia annettu eläimelle. Siispä hattu pysyy edelleen tallessa. :-)

   Poista
 4. Minullekin tuli karvahatusta mieleen Spakeserversin mainos. Aika vaivaton lemmikiksi.
  Talvehtineet pelaguut ovat vielä vähän aneemisia, mutta eiköhän ne valon ja lannoituksen myötä tanakoidu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hattu on aivan mainio kissankorvike ja uskaltaa jättää pitemmäksikin aikaa yksin kotiin.:-)) Säpsähdän vaan aina kun hamuan jotain yläkaapista ja käsi osuu johonkin karvaiseen, niin nykäisen käden nopeasti pois ennenkuin muistan, että se hattu, ehkä jokin luolamies jäänne. Pelargoneja seurataan vielä toiveikkaana.

   Poista
 5. Mukavan"tavis"postaus,tuli kotoisa olo.Symppis tuo mirri.😊
  Minulta kuoli talvella viidestä pelargoniasta kolme.☹
  Viime keväänä tomaatin taimettaminen epäonnistui,mutta yritän uudestaan tänä vuonna.Tuohon edellisen postauksesi jumalallisen kauniiseen järvimaisema-kuvaan jäin rannalle istumaan ja ihastelemaan.❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, taviksia tässä ollaan. :-) Tämä peelargonijuttu on nyt kokeilu, joten katsotaan. Järvimaisema on otettu keväällä mökin rannasta kun vesi on vielä korkealla ja lähentelee uhkaavasti rannan marjapensaita. Rakastan kevään heleää vihreyttä.

   Poista
 6. No kyllä hämäsitkin tuon 'kisulin' kanssa!
  Mukavaa viikkoa ja toivotaan, että se Kevätaurinko alkaa vähitellen helliä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kisuli on oikein sisäsiisti, kun jaksaa siitä välillä pölyt poistaa. :-)) Kevät ja aurinko mikä sen ihanampi yhdistelmä. :-)

   Poista
 7. Älä hattuasi pois tosiaan heitä ,siitä voi muokata vaikka mitä kun nyt ompelupuuhasi olet aloittanut . Anna ajan edelleen kulua. Minulla oli mökillä sisällä sekä kellarissa pelakuita ja hyvin sisällä talvehtineet on jo lehdessä. Kellarista sisälle tuotu on vielä aika raaskun näköinen. Mutta annetaan siinäkin ajan kulua.

  VastaaPoista
 8. Erehyttävästi kissalta näyttää tuo hattu. Lämmin on pakkasilla. Miulla vielä pelakuut on varastossa ja rankeloita ovat. Noppiisti ne siitä kuntoutuu, kuhan lannottaa ja valoa suap. Mullanvaihtuu ja leikkausta unohtamatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan parasta ja pelätään pahinta, lannoitusta voisi kokeilla jospa se auttaisi.

   Poista
 9. Minä talvetin pelargonini sisällä hieman muita huoneita viileämmässä työhuoneessa. Yllätyin, miten hyvin se nyt keväällä lähti kasvuun. Talvetin samassa huoneessa myös neljä daaliaa, joista kolme säilyi hengissä ja pukkaa jo reippaasti uutta kasvustoa. Toivottavasti sinun pelakuut virkoavat. :) Tuskishattu on kiva, älä suinkaan heitä sitä menemään. :) Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mökilläkin pelakuut ovat olleet koko talven viileässä ja kastellut olen varovasti, seurtaan vielä. En heitä kompostiin vielä. Turkishattu on kyllä kaunis. :-)

   Poista
 10. Hattu näyttää kyllä erehdyttävästi kissalta. No kyllä se karvahattu tulee vielä muotiinkin. Minä laitoin pari pelakuuta kellariin, mutta jäi sitten kastelematta kokonaan ja taitavat olla mennyttä. Mukavaa sunnuntaita :)

  VastaaPoista
 11. Mäkin oon samaa mieltä, säilytä "kisuli", ei sitä koskaan tiedä mitä käyttöä sille löytyy.
  Mä en ole ikinä edes yrittänyt saada pelakuita talven yli, ei mulla kyllä ole oikein sellaisia tilojakaan, eli joka kevät uudet kukat kehiin.
  Toihan on kiva että joku unohduksissa ollut harrastus löytyy uudelleen.
  Aurinkoista ja lämmintä loppuviikkoa sulle.

  VastaaPoista
 12. A great post! I love your blog < 3
  I am following you and invite you to me
  https://milentry-blog.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks for visit and the invitation will be seen soon ;-)

   Poista