Ilouutinen luonnonystäville ja arvonta!
Kirjaesittelyssä Linnut lähellä-kirja (Roine Magnusson, Mats Ottosson, Åsa Ottosson)


Upea Linnut lähellä-kirja tömähti 272-sivun voimalla postilaatikostani. Kun olin kuorinut kirjan paketista ja pitelin tuota painavaa neliskanttista opusta käsissäni sen valkoinen ulkoasu, sveitsiläinen sidonta ja upea kansikuva tekivät heti laadukkaan ensivaikutelman. Eikä ihme sillä kirjan tekijöiksi paljastui huippuosaajia, mikä näkyi hienossa kokonaisuudessa. Upeiden kuvien lisäksi kirjan teksteistä löytyi kauniita tarinoita ihmisten ja lintujen kohtaamisista mikä linkitti linnut tärkeäksi osaksi elinpiiriämme. Kirjan teksteistä kävi ilmi miten tärkeitä nuo pienet kosketukset luontoon ovat ja sen pukeminen sanoiksi lämmitti erityisesti sydäntäni. 

Arvatenkin Linnut lähellä- kirja Docendolta on tämän syksyn halutuin uutuus luonnonystäville.

Blogiyhteistyö Docendo

 (Tekstin kuvat ovat kirjan sisällöstä.)


Nyt tämä Ruotsissa vuonna 2017 ensimmäisen kerran julkaistu kirja on saatu suomeksi. Se esittelee lähiympäristömme siivekkäitä joista mukaan on valittu 30 lintulajia. Kirja on palkittu mm. Augustpriset- ja vuoden kaunein kirja -kilpailussa!

Kirjan kolme tekijää ovat; Roine Magnusson, joka on valittu Ruotsin vuoden 2017 luontokuvaajaksi. Mats Ottosson on sekä luontotoimittaja, että tietokirjailija. Hän on julkaissut 20 kirjaa yhdessä kirjan kolmannen tekijän Åsa Ottossonin kanssa, joka on luontoa rakastava free lance- toimittaja, kirjailija ja luennoitsija. Mainittakoon vielä, että Mats Ottosson kirjoittaa tekstit vuosittain suosittuun Fågeldagbokiin ja hän on Ruotsin radion Naturmorgon-ohjelman juontaja.


Kirjan mukana uppouduin täysin lintujen maailmaan. Sivuilla kurkisteli tuttuja lintuja ja hieman tuntemattomampiakin. Sympaattiset tarinat ihmisten ja lintujen arkisista kohtaamisista toivat mieleen omia lintukokemuksia ja väitänpä, että olen löytänyt myös noita persoonallisia luonteenpiirteitä eri lajeista niin kuin monet kirjan kertojista.


Kuvissa linnut eivät poseeraa jäykästi kameralle kuten Von Wrightin maalauksissa tai miten lintukirjoissa on yleisesti totuttu näkemään vaan esiintyvät lintumaisen luonnollisissa asennoissa aivan kuin leikattuina kirjan sivulle suoraan omasta elementistään. Kuviin linnut on kuin yllätetty kesken lintumaisia puuhiaan ja "lintupaparazzi" ollut selvästi liekeissä. :-))

Ihastuin kirjan kuvien kiehtovaan maailmaan joka toi nämä vekkulit siipiveikot niin lähelle kuin voisin kuvitella näkeväni ne luonnossa. Kirjan teksti oli sopivan kevyttä luettavaa ei siis pelkkää perustietoutta vaan lisäksi kansanperinnetietoa ja tarinoita ihmisen ja linnun kohtaamisista, joka teki siitä hyvin omaperäisen.  Kirja sopii minusta kaikille luonnonystäville niin pihapiirin lintubongareille kuin intohimoisille lintuharrastajillekin. Se on myös kaunis lahjakirja jonka upeita taidekuvia on ilo katsella.Sinulla on mahdollisuus voittaa tämä ihastuttava Linnut lähellä-kirja omaksesi
olemalla lukijani
tai
painamalla LUE-nappia (tarkastan lukijat ennen arvontaa rehellisyyden nimissä).

Lisäksi kerro komenttikentässä oma lempilintusi tai jokin lintumuistosi
ja laita sähköpostiosoitteesi (niin saan sinuun heti yhteyden jos arpaonni suosii).

Arvonta alkaa nyt ja päättyy sunnuntaina 14.10.2018.
Ilmoitan voittajalle henkilökohtaisesti.
En lähetä voittoa ulkomaille.

Onnea arvontaan!
-Katja-

52 kommenttia

 1. Tämän kirjan julkaisu Suomessa on kyllä huippujuttu! <3 Enköhän osallistu siis arvontaan. Olen harrastanut lintuja pienestä pitäen. Lapsenomainen innostus niihin ei hiivu. Suosikkilintuja minulla on pilvin pimein. Eniten tykkään ehkä sellaisista lähipiirin linnuista, joita kohtaa usein ja pääsee ehkä myös tarkkailemaan läheltä, kaikessa rauhassa. Esimerkiksi harakka ja punarinta ovat ihan parhaita! Koen hengenheimolaisuutta myös hömötiaisen kanssa. :D

  joku.varpuslintu@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harakasta ja punarinnasta pidän myös hömppelit on niin söpöjä. :-) Onnea arvontaan.

   Poista
 2. Upea lintukirja. Oma suosikkini on västäräkki. Se kipittää pyrstö keikkuen pitkin pihaa. Mukana arvonnassa.
  karhuoja@gmail.com

  VastaaPoista
 3. Voi ihanaa, että joku meistä saa tilaisuuden voittaa tämän upean kirjan!
  Itse olen ehdottomasti myös mukana.
  Jäin miettimään tuota lempparilintua.Pihamme punarinta on ollut minulle erittäin tärkeä sen jälkeen, kun se oli koko lajin ensimmäinen edustaja, jonka elämässäni näin.Pelastinkin sen kerran pulasta.Maalla "omat" pääskyset ovat rakkaat, ne palaavat joka kesä räystään alle ja niitä on koko kesän ihana seurata talon yllä esittämässä taitolentoaan.Myös pihavästäräkkimme ovat jo ystäviä. :)Mutta taidan silti päätyä varikseen.Vaatimaton ulkomuodoltaan, mutta niin persoonallinen ja viisas.

  urkki62@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punarinta seurailee monesti kun puuhailen puutarhassa ja se tulee hyvin rohkeasti lähelle etsien samalla katseellaan toukkia ym. hyönteisiä. Pääskyset lentelevät iltaiain rinkiä kukkaniityn päällä ja napsivat ilmasta hyönteisiä joskus kun istuu hiljaa kalliolla niitä tarkkailemassa ne melkein koskettavat siivellä poskea. :-) Onnea arvontaan.

   Poista
 4. Vaikuttaa hyvältä kirjalta ja kuvatkin ovat hienoja. Ikimuistoisimpia lintumuistojani on se, kun houkuttelimme pikkuveljen kanssa kevättalvella helmipöllöä cd-soittimen avulla vanhempieni talon parvekkeelta. Oletus oli, että pöllö lentäisi vähän matkan päähän puhelinlangalle tai vaahteran oksalle ihmettelemään, mutta sepä koukkasi alakautta suoraan eteemme kosketusetäisyydelle. Kyllä voi sanoa, että säikähdettiin pahemman kerran, kun yhtäkkiä ilmestyi pöllö siivet levällään ja jalat ojossa silmien eteen valmiina laskeutumaan parvekkeen kaiteelle. Varmaan säikähti pöllökin, kun ei ollutkaan lajitoveri vastassa. Tapahtuma kesti ehkä sekunnin, mutta sykkeet olivat koholla aika pitkään sen jälkeen eikä naurusta meinannut tulla loppua koko iltana :D hiidenkivella (ät) gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pöllöt ovat kyllä upeita ja olen joskus nähnyt huuhkajan tosi läheltä kun olimme metsäkävelyllä ja mukana oli tuolloin meidän nyt edesmennyt kissa, joka oli aina retkillä mukana. :-) Huuhkaja teki tosi matalalla syöksyn kissan ylitse, ilmeisesti mittaili saalista, joten katsoimme parhaaksi napata kissan kainaloon turvaan. :-)
   Onnea arvontaan.

   Poista
 5. Lempilintuni on kurki, mutta myös joutsen, kuovi sekä myös tilhi ja mustarastas :) Vaikea valita. Kurkien ja joutsenten huudot sykähdyttävät voimakkaimmin. Mukana arvonnassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuovin olen pelastanut joskus vanhasta katiskasta ja mustarastaan laulu on todella kaunis.
   Onnea arvontaan.

   Poista
 6. Hieno lintukirja.Oma suosikkini on mustarastas,niiden touhuja kiva seurata ja laulukin kuulostaa hyvältä. Liityin lukijaksi.miakinnun75(ät)gmail.com syksyisin terveisin Mia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustarastaan laulu on todella kaunis. Onnea arvontaan.

   Poista
 7. Tervapääsky tulee ensimmäisenä mieleen, kun semmoisen viime kesänä pelastin. Raukka oli tippunut liian aikaisin pesästä. Kananpoikasia olen hautonut hautomakoneella. Hauskoja kavereita.

  anniina.lang96@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääskyjä kuulemma tippui pesästä kesällä liian kuumuuden vuoksi onneksi oli pelastaja siellä lähellä. :-)
   Onnea arvontaan.

   Poista
 8. Onpa kirjassa todella hienot kuvat. Äänetkin on helppo mielessään lisätä.
  Mustarastas on minulle mieluisin lintu. Niitä pyörii pihassa ympäri vuoden ja niiden touhuja tulee aktiivisesti seurattua. Keväällä mustarastaan laulua odottaa herkeämättä ja ensimmäiset luritukset menevät suoraan sydämeen.
  Ilman muuta olen mukava tavoittelemassa hienoa kirjaa (betweenland@gmail.com).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustarastaan laulu on ihanaa kuunneltavaa. Onnea arvontaan.

   Poista
 9. On mielenkiintoisen oloinen kirja ja tykkään noista sinitiaisista kiva seurata niitä talvella. Lukija olen bloggerin kautta. Salli.moilanen35@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinitiainen on veikeä pikkulintu ja rohkea ei pelkää edes isompiaan lintulaudalla. Onnea arvontaan.

   Poista
 10. Sinitiaiset ovat ainoat linnut jotka ovat tulleet syömään kädestä. Hietaniemen hautausmaalla kun käyn on muutama pähkinä yleensä taskussa oraville ja muistan istuneeni hiljaa aika pitkään niin loput muruset menivät parempiin suihin. Lempilintua on vaikea sanoa tykkään niin monesta.
  Olen lukija ja naked.snowman12@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olisi ihana jos saisi ne noin kesyiksi täälläkin varmaan ihana kokemus. :-) Onnea arvontaan.

   Poista
 11. Aivan upea kirja, niin kauniit kuvat! Pidän kovasti tilhistä - niiden parveilua on mukava seurata ja niiden liplattavassa liverryksessä on jotain vastustamatonta. Satakielen laulu saa sekin mielen hyrisemään ilosta. Pidän myös pulleista punatulkuista ja ihailen kotkien majesteettisuutta. Lempilintuja on siis aika paljon :) Olen mielelläni mukana arvonnassa: valkoistasalviaa@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihapiirin lintuja on hauska seurata. Satakielestä on myös kaunis tarina kirjassa. Onnea arvontaan.

   Poista
 12. Mielenkiintoiselta vaikuttava kirja. Tuota olisi kiva tutkia lapsenlasten kanssa. Minusta peipot ovat aivan ihania. Kevät alkaa mielestäni vasta silloin kun peipon luritus kuuluu. Mielelläni osallistun arvontaan pekkalat(at)outlook.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peipon laulusta tietää, että kesä on tullut. :-) Onnea arvontaan.

   Poista
 13. Vaikuttaa todella mielenkiintoiselta. lintujen elämä on kyllä yksi elämän mysteereitä. Pääskyt! Muistan aina, miten ne istuskelivat langoilla lapsuuden mummolassa.

  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääskyt ovat kuulemma yleisesti vähentyneet meillä, niin tiesi kertoa eräs lintubongari. Vielä ei kai tiedetä mistä syystä. Pääskyt ovat kyllä ihania. :-) Onnea arvontaan.

   Poista
 14. Punarinta on sympaattinen kevääntuoja! Töyhtötiaisesta pidän myös kovasti. On samanlainen pystytukka kuin minäkin !
  rakkauttajamaanantimia@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännä,että moni näkee linnuista jotenkin itsensä. Töyhtis on kyllä syppis. Onnea arvontaan.

   Poista
 15. Vaikuttaa hienolta teokselta, tälle olisi käyttöä! Lempilintuja on useita, sanon nyt kuitenkin punatulkku.
  Blogissani olisi sinulle haaste.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos haasteesta, tulen käymään ja onnea arvontaan.

   Poista
 16. Onpas ihana kirja! Peippo on se mikä kesän tuo. Mukana kivassa arvonnassa💕

  VastaaPoista
 17. Lempilintuni on talitiainen :)
  ruskarouva85@gmail.com

  VastaaPoista
 18. Näyttääpä kauniilta kirjalta, erilaiselta lintukirjalta. Viikonloppuna tein pihatöitä mustarastaan kanssa; se kulki perässäni pihalla ja kun käänsin 4 tuntia uutta mansikkapenkkiä, se söi vieressä pois heittämiäni omenoita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustarastas on varmasti mainiota puutarhaseuraa. :-) Onnea arvontaan.

   Poista
 19. Satakieli on vaatimattoman näköinen lintu, mutta sen laulu ilahduttaa aina monipuolisuudellaan. Sinitiaisia taas pyörii aina pihapiirissä, läsnä joka arkipäivä. Tontillamme on oma mustarastaskin, joka talvehtii koko talven autotallin katon alla ja käpytikka kuuluu myös pihapiirin lintuihin ympäri vuoden. On monta lempilintua, ei kai haittaa? Mukana arvonnassa lukijana: atinybluetit@gmail.com.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satakielestä on ihana tarina kirjassa. Pihapiirin lintuja on hauska seurata ja siellä onkin paljon seurattavaa. :-) Onnea arvontaan.

   Poista
 20. Pidän suunnilleen kaikista kotimaisista linnuista, mutta sanottakoon korppi :) mukana arvonnassa zennytintti@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korppi on komea lintu ja viisas. Olimme kerran Ähtärineläintarhassa päiväretkellä ja jäimme Elvis-korpin häkin luokse katselemaan, niin kohta Elvis tuli lähelle käpy nokassa ja ujutti sen häkin raosta meille lahjaksi. <3 :-) Onnea arvontaan.

   Poista
 21. Ihana kirja :)Lukijana tietysti mukana. Minä rakastan punatulkkuja ja niitä näkee täällä erittäin, erittäin harvoin. Yksi jouluaatto istuin ulkona ja toivoin, että näkisin jouluna punatulkun. Meni pari minuuttia ja usko tai älä, lintulaudalle tuli kaksi punatulkkua ja viipyivät siinä hetken. Sitten meni taas muutama vuosi, ettei niitä näkynyt. Terkuin Liisa P/Liisan kotona blogista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana tarina. <3 Punatulkut ovat kauniita. Minusta naaraankin väritys on kaunis. Onnea arvontaan.

   Poista
 22. Pöllöt ovat ihania ja jotenkin vähän mystisiä :)
  anna_88@luukku.com

  VastaaPoista
 23. Ooh, tämä olisi niin ihana kirja sekä lintuihin, että kirjoihin hurahtaneen ihmisen kokoelmissa. Myös kirjan ulkoasu hivelee esteetikon silmää! Minulla on montakin lintusuosikkia, mutta muutama nousee ylitse muiden. Isolepinkäinen eli vanhalta nimeltään lapinharakka sykähdytti heti ensimmäisellä tapaamiskerralla ja siitä hieman tämä minun lintuharrastukseni alkoikin. Kuvankaunis lintu, jonka ulkokuoren alla piilee julma peto. Toinen ehdoton suosikki on tylli. En varmaan ikinä kyllästy näiden puuhakkaiden pienten lintujen seuraamista haisevilla lieterannoilla <3 Mukana siis arvonnassa ehdottomasti!

  VastaaPoista
 24. Talitiainen on ihana :)
  hilsan@luukku.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talitintit tuppaa meillä näin syksyisin sisälle jos unohtaa tuuletusikkunan auki. :-) Onnea arvontaan.

   Poista
 25. Hieno kirja, kiitos esittelystä. Valokuvat näyttävät todella kauniilta ja olisikin mahtavaa päästä tarkastelemaan ja ihastelemaan kaikkia kirjan kuvia. Lintu- ja luontokuvakirjoja on hyllyssäni jo mukava määrä ja tämä olisi niille oiva jatke :) Osallistun siis innoissani arvontaan.

  Lempilinnun valinta on mahdollisesti jopa vaikeampaa kuin lempikukan valinta. Ensimmäisenä mieleen pompsahti kuitenkin naakka, joten mennään sillä. Naakan hopeinen höyhenpuku on kaunis ja lintu itse fiksu. Naakat lintulaudalla ovat hauska näky, kuten myös syksyisin pelloille kerääntyvät naakkaparvet.

  Sähköpostiosoitteeni on multaajamukuloita@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Upea kirja kaikille lintuystäville jossa tuodaan hienosti esiin lintujen persoonallisia piirteitä. Onnea arvontaa.

   Poista