Samettikukkia ja haaveiluja


Tänä kesänä olen erityisesti ihastunut samettikukkiin. Helteinen kesä on ollut niille mieleen. Ne ovat kukkineet täysillä heinäkuun alusta asti, kasvaneet ja tuuhentuneet. Eikä niitä ole vaivanneet taudit eikä tuholaiset vaan lehdet ovat pysyneet terveitä ja ihanan vihreinä. Ajattelin nyt viedä pari ruukkua kaupunkiin krysanteemien korvikkeeksi jos ne siellä kukkisivat yhtä reippaasti ja pitkään lasitetun parvekkeen suojissa.


Kasvatin puolet samettikukista ensin kasvilavassa josta siirsin taimet sitten myöhemmmin ruukkuistutuksiin ja puolet esikasvatin sisällä ja siirsin sitten istutuksiin. Kukkia tulikin niin paljon, että niitä näyttäisi nyt olevan vähän siellä sun täällä.:-)

Terassin askelma oli loma-aamuisin lempipaikkani siinä oli ihanaa kaikessa rauhassa istuksia, hörppiä aamukahvia samettikukkien katveessa ja bongailla samalla ensimmäiset pörriäiset kukista. :-) Tällaiset pienet hetket tekevät minut niin onnelliseksi ja niitä tulee talvella ikävä.Arki on tuonut taas kiireet töissä ja kotona. Univelkaa on kertynyt ja syöminen on ollut sitä sun tätä. Kun arjesta yrittää selvitä helpolla ei aina ehdi miettimään vaihtoehtoja vaan tulee valittua se nopein eikä aina terveellisin vaihtoehto.

Viikonloppuna aion hemmotella itseäni, vahvistaa kehoa ja mieltä kun kukaan muu ei ole aikatauluttamassa päivääni. Ehkäpä sisustan kotia tai aloitan mukavan käsityön, voih,  ajatus kuulostaa niin ihanalle! Lupaan sen itselleni. Toivottavasti teilläkin on tarpeen mukaan aikaa levätä ja voimaantua ja tehdä omia kivoja juttuja. <3

Toivotan kaikille oikein rentouttavaa ja virkistävää viikonloppua.
~Katja


12 kommenttia

 1. Ihanaa viikonloppua sinne! :) Miun täytyi samettikukistani luopua partsilla, kun ötökät jättivät jäljelle vain rangat... En saanut pelastettua niitä, vaikka kuinka yritin. Noh. Onhan vielä muita kukkasia, ja jos pari syysistutusta tekisin vielä vähän myöhemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi jos siellä eivät ole onnistuneet, kirvat ovat monesti samettikukkien riesa. Kiitos, kauniita syysistutuksia sinne.

   Poista
 2. Samettikukat ovat minunkin suosikkeja. Kääpiösamettikukat onnistuivat tänä vuonna hyvin. Terassi on ihana ja siinä on levollinen tunnelma. Minä rentoudun viikonloppuna virkkaustyön parissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Virkkaus on tosi rentouttavaa samoin kuin villasukkien kutominen. :-)

   Poista
 3. Minäkin istuin kotipihalla ihan rauhassa suihkulähteen solinaa kuunnellen kahvikupin ääressä ja tulevia suunnitellen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa rauhoittavalle, veden solina on niin hypnoottista.

   Poista
 4. Samettikukka on kokenu uuven tulemisen miunkin kasvatuksiin. Kun olin neljäkymmentä vuotta sitten emäntäkoulussa Lieksassa, siellä kasvatettiin samettikukkia, mahottomasti er lajeja. Isot ol istutusalatkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samettikukka on vanha, hyvä kesäkukka ja sopii moneen paikkaan. Rakastan samettikukkien tuoksua.

   Poista
 5. Samettikukka on varma kukkia säällä kuin säällä. itse kasvatin pitkästä aikaa ja pakko sanoa että ensi vuonna kasvatan uudelleen.
  Blogissani on arvonta! ;) http://touhoosi.blogspot.com/2018/08/lisaa-luettavaa-ja-lukijoita-arvonta.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarhassa pitää olla aina samettikukkia ne kuuluvat minusta ehdottomasti kesään. Kiitos kutsusta, tulen käymään. :-)

   Poista
 6. Ihanan paljon kukkasia näissä kuvissa!

  -Ruut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kukkia pitää olla vähän siellä ja täällä. :-)

   Poista