Ajatuksia ja kuvia makuuhuoneen sisustuksestaTänään halusin laittaa tänne kuvia makuuhuoneestani. Pidän sisustuksessa kauniista esineistä ja pienistä harkituista yksityiskohdista sekä vaaleista pehmeistä sävyistä mutta en kuitenkaan kokonaan valkoisesta. Väriä saa siis olla. Tyylini ei ole minimalistinen vaan klassinen yhdistelmä uutta ja vanhaa. Tekstiilit ja materiaalit saavat kodissani tuntua ja näkyä. Inhoan yli kaiken sähköisiä kankaita jotka ritisevät ja rätisevät kun niitä käsittelee. En myöskään pidä turhista koriste-esineistä vaan muutama kaunis harkittu esine riittää. Makuuhuoneen sänky sai uuden elämän duunauksen myötä. Maalasin valkoisen metallisängyn ensin ruskeaksi jonka jälkeen pehmustin ja verhoilin sängynpäädyt. Minusta tulos on aika onnistunut. Voitteko uskoa, että tämä on vanha Ikean sänky?

Inspiraatio vuodeverhoihin tuli italian matkalta. Matkan jälkeen etsin kuvia vuodeverhoista ja kuvien pohjalta aloin suunnitella omia verhoja. Pinterestistä löysin paljon upeita vuodekatoksia. Sopivia verhopidikkeitä sivuille ja ripustussysteemiä en kuitenkaan sitkeän etsiskelyn jälkeen löytänyt, joten päädyin tällaiseen omaan ratkaisuun. 
Kerron mielelläni verhosysteemistä tarkemmin jos vaikka haluatte sellaisen tehdä kotiinne.Makuuhuoneen seinävalaisimet olen tilannut finnish design shopista. Tämä viuhkamalli 
passasi minusta kivasti vuodeverhon yläosaan joka sekin on hieman tuollainen viuhkamainen. Eikä valaisimista heti äkkiseltään huomaa, että ne on valmistettu pahvista :-) Valaisin tuli kotiin osina litteässä pikku paketissa ja se piti koota itse.Makuuhuoneessani on kokolattiamatto. Älkää vielä kauhistelko ennen kuin kerron neljä hyvää syytä miksi tähän ratkaisuun päädyin. 
1. Matto on lämmin. Omiaan siis tällaiselle vilukissalle joka kulkee kesät talvet kotona villasuissa :-)
2. Kyllästyin pikkumattoihin jotka eivät pysyneet paikoillaan ja jotka imuri meinasi aina syödä. 
3. Lisäksi matto sitoo hyvin liikkeessä leijuvaa pölyä ja josta se on helppo imuroida pois tiheän nukan päältä. Villakoiria ei siis vilistä nurkissa eikä pölyhiukkasia nouse lattialla tassutellessa huoneilmaan.
4. Minusta matto näyttää hyvältä.
En kuitenkaan suosittele kokolattiamattoa lemmikki tai pikkulapsikotiin.

Käväisin eilen Viherlandiassa katselemassa samalla reissulla kun poikkesin asioilla Jyväskylässä. Sieltä ostin tämän jätti kimppu jossa on lukematon määrä pieniä oransseja ruusuja. Ne olivat niin pirteän oransseja etten voinut vastustaa kiusausta. Onneksi eivät paleltuneet kotimatkalla. 

Lasihelmet ovat Muranon lasitehtaan valmistamat. Näihin "karkki" helmiin ihastuin niin kovasti, että ne lähtivät mukaan Firenzen matkalta.Eivätkö olekin ihania?Makuuhuoneen silkkisamettisen päiväpeitteen olen tilannut Pottery Barnista. Se on aivan suloisen pehmeä. Peitettä on myytävänä monen eri värisenä. Valitsin itselleni tämän kermansävyisen. Sen alle on ihana käpertyä päikkäreille ja plussaa on vielä se ettei se ole sähköinen.Mikä sen ihanampaa kuin pujahtaa vastapestyihin, sileisiin ja raikkasiin lakanoihin saunan jälkeen.Nämä puput tulivat minulle Lontoosta. Ensin hankin yhden ja sitten seuraavalla reissulla kävin Hamleysista ostamassa pupulle pupukaverin :-) 

Iltalukemisena on tänään sisustuskirja Uutta ja vanhaa moderniin kotiin. Tämä kirja on omasta kirjahyllystäni. Tykkään selailla tätä aina silloin tällöin. Oiva kirja retrosisutuksesta kiinnostuneille. Kirja löytyy varmaan myös kirjastoista.
Mukavaa viikonloppua kaikille ja ihanaa kun kävitte lukemassa blogiani. Olen iloinen jos jaksatte kommentoida ja vastaan mielelläni kaikkiin kysymyksiin. Terkuin Katja

Ei kommentteja