Kylmät aamut ja hämärät illat



Kävin eilen aurinkoisena iltapäivänä istuttamassa kukkasipuleita mökillä ja otin samalla viimehetkenkuvia terassin kukkasista ennen yöpakkasia, joita luvattiin tänne savoon jo viikonlopuksi. Voih, se on sitten ihanien dahlioitten jäähyväiset, nyyh. Keräsin viime mökkireissulla villanukkajäkkärän kukkaoksia somisteeksi mökin pöydälle. Nyt somat kukkatertut ovat avautuneet kuivuessaan tosi söpöiksi kukkapalleroiksi.
Ja lumikärhö kukki valkoisenaan mökin seinustalla, se muistaakseni kestää hieman yöpakkasiakin. Kärhö kasvoi kesällä ennätyskorkeaksi. Ensin se kiipesi tukiverkon huipulle ikkunan yläreunaan ja jatkoi siitä sitten kasvuaan ilman tukea vielä reilun metrin. Nyt sen oksat heiluivat tuulessa holtittomasti sekä makuuhuoneen, että keittiön ikkunan edessä. Ensi keväänä jatkan tukiverkkoa siten, että kasvi kiertyy kauniisti makuuhuoneen ikkunaa kehystämään. En aio leikata sitä keväällä alas, kuten olen monena keväänä tehnyt, vaan maltan innostukseni ja katson lähteekö versomaan vanhoista oksista. Luin jostain blogikeskustelusta, että versoo vanhoista, joten katsotaan keväällä. Ruusupapu aloitti kukinnan myöhään ja kukkii parhaimmillaan dahlioiden taustalla kiipeillen raudoitusverkkoa pitkin ristiin rastiin. Sekin haluaisi tavoitella taivaita mutta joutuu tyytymään verkon suomiin rajoihin. Papuja en ole siitä syönyt, mutta siemenet aion vielä kerätä.

Pimeä hiipi jo kahdeksan maissa kuin varkain mökkitontille ja jouduin keskeyttämään sipulien istutuspuuhat. Puolet narsissin ja tulppaanin sipuleista sain istutettua mutta toinen puoli jäi odottamaan uutta mökkireissua viikonloppuun jos ei sada. Pakkasin nopeasti kamat kyytiin ja sitten huristelin täysikuun saattelemana takaisin kaupunkiin. Eilen olikin upea täysikuu huomasitteko?

Kivaa viikonjatkoa, moikka!

~Katja~

19 kommenttia

  1. Kauniita ovat. Ja yllättävän kivoja nuo villanukkajäkkärän oksat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Villanukkajäkkärä kuivuu kauniisti, sopii hyvin kuivakukaksi.

      Poista
  2. Voi miten kiva postaus sinulta taas, kiva kun ehtii piipahtaa päivän jälkeen iltasella vielä mökillä.Katselin parina iltana juuri komeaa kuutamoa, hieno oli;) Minullakin ruusupapu kukkii parasta aikaa vasta kunnolla nyt, viime yö oli jo melko kylmä täällä pääkaupunkiseudullakin. Mukavaa viikkoa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :-) Syksy on tullut taas niin yllättäin ja tosi nopeasti tulee pimeää. Toivottavasti ei vielä kuitenkaan tulisi kovin kylmää kun se saa talven tuntumaan niin loputtoman pitkältä, kun kukatkin kukkii vielä! Kiitos samoin.

      Poista
  3. Ihania tuollaiset kukat jotka vielä kuivuessaankin ovat noin herttaisen kauniita. Toivottavasti viikonlopulla on kaunista jotta pääset istuttamaan loput kukkasipulit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös vain, kokeilin eka kertaa kuivattaa näitä ja huomasin miten kauniita ovat kuivakukkinakin. Toivottan, että tulisi hieman lämpimämpää säätä niin ei näpit palelisi istutuspuuhissa.

      Poista
  4. Kaunis daalia ja lumikärhö tietysti :) Meillä ruusupapu ei ole edes viitsinyt aloittaa papujen tekoa, mutta kukkii kuitenkin nätisti. Ensi vuonna pitää sitten hankkia uusia siemeniä. Kylmenevä sää on hyvä kasvien kannalta, niin osaavat paremmin valmistautua talveen, mutta tätä puutarhuria kylmyys ei ilahduta. Tänään ja eilen on tuullut niin jäätävän kylmästi, että meinasi jäädä puutarhatyöt tekemättä :D Toivotaan viikonlopulle leppeämpää keliä. Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :-) Täällä on papuja näyttäisi olevan ihan jonkin verran, mutta annan niiden kypsyä vielä vähän ennenkuin kerään, kun niin myöhään alkoi kukkimaan. Täällä oli aamulla myös navakka tuuli ja muutenkin tosi raaka ilma. Pipo ja käsineet on täytynyt pukea työmatkalle aamuisin jotta tarkenee. toivotaan vielä lämmintä. Samoin sinulle.

      Poista
  5. On tuo Daalia vaan upea kukka, niin kaunis:) Niin se taitaa olla syksy pitkällä että kohta on taas kylmää luvassa..hyrr:) Eilen aamulla oli jo auton lasit niin hyhmässä että oli raappa otettava esiin. Se on siis kaivettava jo villasukkia esiin ja otettava paksumpaa kampetta kaapista:) Kaunista syksyn aikaa sinne♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voih inhoan pakkas aamuja ja auton lasien raappaamista. Toivottavasti vielä lämpenisi, talvi tuntuu muutenkin ihan liian pitkä. Villasukat on täälläkin iltasella jaloissa ja aamulla pipo ja käsineet jotta tarkenee. Samoin sinne. <3

      Poista
  6. Onpa komeat daaliat! Meilläkin kävi nollan tuntumassa jo edellisyönä. Pakkasia odotellessa... :) Olin viime yön telttaretkellä ja ihailin ihanan kirkasta täysikuuta hiljaisella metsäjärvellä. Oli hieno. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinä olet varsinainen extreme retkeilijä jos saan sanoa. :-) Minua ei saisi kylmään teltaan kuin aseella uhattuna. Mutta nostan hattua, varmasti hieno kokemus!

      Poista
  7. Upeita kukkijoita tässä ja edellisessä postauksessa :)

    VastaaPoista
  8. Ihania nuo villanukkajäkkärän kukat! Näin niitä äskettäin jossain toisessakin blogissa ja ihastuin ikihyviksi!

    VastaaPoista
  9. Tulin vastavierailulle ja klikkasin itseni myös lukijaksi. Pitääkin oikein ajan kanssa käydä katsomassa, mitä kaikkea blogistasi löytyy. Upeita kukkijoita. Minä otin jo daalian mukulat pois maasta ja vein varastoon kuivamaan ja kukat otin maljakkoon. Kauniita nuo villanukkajäkkärän kukat. Minä en ole vielä kukkasipuleita istuttanut, mutta vielä ehtii. Mukavaa viikonloppua toivoo Liisa/Liisan koton-blogista

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ihana lämpimästi tervetuloa mukaan! Kiitos <3 Kuivakukat ovat talvella kauniita muistoja kesästä ja nämä kukat ovat kyllä niin suloisia ja mikä parasta eivät karise. Kivaa syksynjatkoa sinulle. :-)

      Poista
  10. Kesä loppuu yleensä hyvin lyhyeen ainakin kukkien suhteen...se on eka pakkanen ja finito. Onneksi on tuo talvi meillä jolloin haaveilee taas uusista kukkijoista ja kevät on taas ihmeellisempi kuin ennen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällä viikolla on ollut jo yöpakkasia ja en ole nyt muutamaan päivään päässyt mökille tarkastamaan tilannetta joten voi olla jo aika finito tosiaan. :-)

      Poista