Mökkikeittiö uudistui


Hei taas! Tässä tulla tupsahtaa lupaamani postaus uudistuneesta mökkikeittiöstä jonne sähköistymisen myötä on nyt saatu "nykyaikaisia" mukavuuksia. :-)


Mökkikeittiö on tosi pieni minkä vuoksi remontin suunnittelu aiheutti meille hieman päänvaivaa jotta sinne saatiin mahtumaan kaikki tarpeellinen. Tarkoituksena ei ollut tietenkään tehdä mitään luxuskeittiötä vaan juuri mökin tyyliin sopivan yksinkertainen. Ensin nurkasta piti purkaa pois vanha Siro-liesi jotta keittiöön saatiin mahtumaan tuikitarpeellinen jääkaappipakastin. Vanha liesi tupsautteli savua ja oli siksi tosi harvoin käytössä joten siitä ei ollut vaikea luopua. Vanhan kaasulieden tilalle hankittiin uusi induktioliesi joka on yhtä nopea kuin kaasu ja vielä lisäksi turvallinen ja helppo käyttää. Kaasusta ei kuitenkaan ihan kokonaan luovuttu vaan sillä voi edelleen kokkailla kodalla tai sitten kaasugrillissä ulkona.


Kylmäsäilytyksen ja lieden väliin mahdutettiin pieni häkkikaappi kattiloille, uunivuokille ja pienille keittiökoneille. Mikro löysi samalla passelin paikan hyllykön päältä joten sekään ei rosvoa tilaa työtasolta.Vanhat kattilat ja paistinpannu menivät lähes kaikki vaihtoon, kun eivät toimi uudella liedellä, mutta onneksi niitä voi käyttää vielä kodalla.


Mäntyinen avohyllykkö maalattiin valkoiseksi samoin kuin vanha mäntylipasto työtason alla. Korkea ja leveä lipasto on tosi käytännöllinen. Siihen mahtuvat kaikki aterimet, leivinpaperit, pyyhkeet, matalat vuoat, lautaset, kauhat ja kapustat jne. Tilavat kierrätysastiat sopivat päällekkäin työtason alle. Lisäksi peltinen roskis kätkee sisäänsä kolme erillistä astiaa roskien lajittelua varten. Lieden vasen puoli jätettiin tarkoituksella tyhjäksi jotta sinne voi tarpeen mukaan sujauttaa vaikka ruokakassin, kylmälaukun tai keittiötikkaat tieltä pois.
Hyllykköön hankin lisää lasipurkkeja ruoka-aineille jotta hyllyt pysyvät siisteinä, paperipussit kun tuppaavat usein vuotamaan jostain saumasta.


Viikonloppuna aion sitten testata uutta liettä ja kenties samalla pyöräyttää jonkin marjapiirakan uunissa ihan kokeilumielessä. Vadelmat ja mustikat odottavat jo poimijaa. Mukavaa viikonloppua, tsaudii ihanat..

~Katja~



20 kommenttia

 1. Onpa kivan näköinen mökkikeittiö!
  Kyllä siellä kelpaa kokata mökkisapuskaa.
  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Peukutan isosti! Todella kivan näköinen mökkikeittiö! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienihän tämä on mutta nyt hieman toimivampi. Kiitos 🌸

   Poista
 3. Kaunista ja käytännöllistä! Ja induktioliesikin! Meillä sellainen on kotona, mutta mökillä on tyydyttävä vanhaan, keittolevyillä varustettuum lieteen. Tosi hieno tuli keittiöstänne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Induktioliesi on kyllä kätevä ja keittää yhtä nopeasti kuin kaasu. Kiitos paljon. 🌸

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kaikki tarpeellinen tosiaan löytyy eikä mitään ylimääräistä. Kiitos 🌸

   Poista
 5. Aivan ihana!Raikas ja näyttää tilavammalta kuin ehkä onkaan vaaleutensa ja järjestelmällisyytensä tähden.😙

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoinen väri avartaa ja näyttää valoisalle. Kiitos 🌸

   Poista
 6. Suloinen pikkukeittiö! Kyllä valkoinen on paras väri noinkin pieneen tilaan.

  VastaaPoista
 7. Varmasti toimiva kokonaisuus. Ihana ikkuna hyllyjen ja työtason välissä. Ja mikäs kiva muuri siellä jääkaapin vieressä pilkottaa 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikkuna puhkaistiin hirsiseinään jo vuosia sitten kun halusin katsella keittiöstä kukkamaata. 😀 Muuri kiertää keittiöstä olohuoneen kautta makuuhuoneeseen. Kiitos 🌸

   Poista
 8. Hyvältä ja toimivalta näyttää!

  VastaaPoista
 9. Ompas teillä näpsäkkä kyökki. Valakonen väri tosiaan avartaa ja kun ei täynnä tavaroo oo, on väljä. Tykkeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, valkoinen oli minustakin ainut passeli väri.

   Poista
 10. Ihanan valoisa ja vaalea keittiö, todella kaunis! Ja mikä tärkeintä, näkymä puutarhaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, juu puutarhanäkymä on aivan ehdoton. :-)

   Poista