Kukkia siellä kukkia täällä..Loma se hurahti huiskis vaan ohi ja huomenna olisi palattava takaisin töihin ja arvaa mitkä fiilikset, kääk?!  Tämä kesä on ollut yhtä salaman nopeaa kukkaloistoa, kun ei yhden kauneutta ole ehtinyt kunnolla ihailemaan kun on seuraava pukannut kukkimaan. Kamera pitäisi olla koko ajan mukana, mielellään otsaan integroituna, niin tulisi kuvattua sitä mukaan kun puutarhassa puuhailee, muuten se auttamatta unohtuu työn touhussa ja monta ihanuutta jää siksi ikuistamatta.

Jo nyt kukkivat nauhukset vaikka normaalisti niiden aika on vasta elokuun puolessavälissä tai vielä myöhempään. Lämmin kesä on hellinyt luultavasti myös perhosia ja kimalaisia sillä niitä on näkynyt edelliin kesiin nähden huomattavasti enemmän.  Näin myös nokkosperhosen ensimmäisen kerran moneen kesään ja useat perhoset ovat lennelleet puutarhassani normaalia aikaisemmin. Varsinkin kauniinvärisiä hopeatäpläperhosia on ollut erityisen runsaasti kun taas niitä jahtaavia sudenkorentoja tavallista vähemmän, onneksi.


Erityisen ylpeä olen tämän kesän ruukkuistutuksista ja varsinkin omista petuneista, tuoksuherneistä, krasseista, sievikeistä, orvokeista ja samettikukista. Vauhtiin päästyään kukinta on suorastaan ryöpsähtänyt. Petuniat ovat kasvaa horottaneet jo niin pitkiksi, että niille on pitänyt viritellä tukisysteemejä kun en ole raaskinut typistää yhtään kukkaoksaa pois. No mökillä saavat kukatkin olla rennosti. :-)


Lämpö on ihanasti hellinyt puutarhaa (en valita helteestä, en) ja siitä johtuen parasta puutarhahoitoaikaa ovat olleet viileät aamut ja illat, muuten on ollut liian lämmintä puutarhailuun. Vettä olen pumpunnut puutarhaan Kallavedestä kuutioittain mutta siitä huolimatta etenkin hedelmäpuut ovat kärsineet kuivuudesta. Lämminjakso näyttäisi kuitenkin vielä jatkuvan joten kastelureissuja tulee viikollakin mökille. Samalla käyn popsimassa kypsiä herneitä kasvilavasta ja poimin salaattia töihin evääksi. :-)

Maanantaina alkavat työt pistävät arjen pian taas uuteen järjestykseen. Eka viikko menee aina töihin tutustumiseen ja arjen rytmin opetteluun. Lopuksi vielä, en malta olla vinkkaamatta, mökin pikkukeittiö saatiin kesän aikaan remontoitua valmiiksi ja innolla odotan, että pääsen sen esittelemään teille. Siihen asti oikein rentoa sunnuntaita kaikille ja leppoisaa loman jatkoa niille onnekkaille joilla se vielä jatkuu. :-)

Tsau, tsau!
💛
-Katja-

25 kommenttia

 1. Ihanan rehevää ja kukkaloistoa täynnä! Täälläkin perhoset ovat runsastumaan päin, mutta vieläkin ollaan minusta aika kaukana normaalivuodesta. Yksi neitoperhonen ja sellainen iso hopeatäplä (keisarinviitta ehkä) on nyt tänään lennellyt täällä muutamaan kertaan. Mukavaa töihin paluuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Hienoa, että sielläkin on perhoskanta elpymässä. Viime kesä oli niin mahdottoman kylmä ettei perhosia pahemmin puutarhassa näkynyt. Kohta pitäisi amiraalienkin lento alkaa ja nauhuksen kukat täällä jo odottavat. 🌻

   Poista
 2. Upeaa kukkaloistoa!
  Hyviä työpäiviä!❤️☀️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Yritän tässä pikkuhiljaa asennoitua arkeen. 🌻

   Poista
 3. Ihana kuvapläjäys kauniita kukkia. Piristävä! Tsemppiä ekaan työviikkoon! :)

  VastaaPoista
 4. Ihanan kukkaisaa, niin kaunista! Minullakin on huomenna töihinpaluu edessä. Hiukan mietityttää, miten tällainen rento lomailija taipuu taas aikaisiin heräämisiin ja tiukempaan tahtiin... Mutta on se aina joka vuosi onnistunut jotenkin :) Tsemppiä sinne alkavaan työviikkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta täälläkin ihan hirvittää arkeen paluu ja sen tuomat rutiinit. Toisaalta taas ihan kiva päästä normaaliin päivärytmiin. Tsemppiä töihinpaluuseen sinne myös. 🌻

   Poista
 5. Oi miten kaunista siellä on❤ Ihanat kuvat ja upeita kukkijoita! Toivotaan sellaista pehmeää laskua työntekoon:) Aurinkoista sunnuntaita💕🌞

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 kesä on kyllä tarjonnut parastaan. Kyllä se tästä lähtee arki rullaamaan. 🌻

   Poista
 6. Upea on kukkiva puutarhasi!
  Loma loppuu täälläkin ja työmoodiin virittäydytään.
  Mukavaa arkeen paluuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun täällä on niin paljon muitakin töihinpalaajia, paljon tsemppiä sinulle myös ja leppoisaa ekaviikkoa. Kyllä se arki taas tästä lähtee rullaamaan. Kiitos 🌻

   Poista
 7. Oi miten kauniisti sinulla siellä kukkii!! Totta, tänä kesänä on perhoset taas palanneet, niitä, on näkynyt ilahduttavan monia:) Tsemppiä töihin paluuseen, minua se odottaa keskiviikko aamuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Perhoset kuuluvat osaksi puutarhaa ja ihanaa, että niitä on taas. Eilen saapuivat loppukesän ensimmäiset amiraalitkin imuttelemaan kuutamohortensiankukkia. Tsemppiä sinne myös töihin paluuseen.

   Poista
 8. Paljon ihania kukkiasia, hyvin olet saanut kasvisi loistamaan! Työt taitavat alkaa olla useammilla jo mielessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Tämä kesä on hellinyt varsinkin kesäkukkia jotka kukkivat kukkimistaan kun vain muistaa välillä lannoitella. Tämä kevät ja kesä jää mieleen ennätyslämpimänä ja kiva, että monet ovat saaneet viettää loman kauniissa säässä. Tästä kesästä on hyvä ammentaa voimaa tulevaan syksyyn ja talveen.

   Poista
 9. Hienosti kukkii, ensimmäisen kuvan liljat on muuten hienoja! Kätevää kun kasteluvettä saa läheltä. Täällä on jouduttu pärjäämään vesijohtovedellä, joten kasteltua ei ole tullut niin paljoa kuin olisi pitänyt. Heinäkuun kokonaissademäärä jäi 21mm paikkeille, joka kuivan kesäkuun jälkeen on todella vähän. Tässä rupeaa jo pohtimaan virkoaakohan tuo nurmikkokaan enää ollenkaan. Lämpimät kelit on muuten kyllä hyvä juttu, auringosta on päässyt nauttimaan kunnolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Kuvan liljat ovat nimeltään Tango cappuccino, pidän nimestä tosi paljon sopii näille liljoille hyvin. :-)Kastelu on ollut tämän kesän juttu numero yksi ja ilman sitä kaikki olisi varmaan nääntyneet jo ajat sitten. Toivotaan täälläkin, että kesä vielä jatkuisi pitkään, ehtii sitä talvea viettää muutenkin täällä pohjolassa ihan tarpeeksi asti.

   Poista
 10. Ihanaa kukkaloistoa ja vehreyttä! Olet kyllä kastellut ahkerasti! Meillä on vähän kuivakkaampaa, kun vesi täytyy ottaa seinästä... Mullakin työt alkavat tällä viikolla... Toisaalta haikeaa, mutta ilmastoitu toimisto ei ehkä sittenkään ole ihan huono vaihtoehto näillä keleillä :) Remppapostausta odotellessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Kastelu on ollut ihan välttämätöntä niin kuivaa täällä on ollut. Viikonloppuksi luvattiin sadekuuroja mutta saa nähdä tuleeko. Tsemppiä sinne työn alkuun ja remppajuttu tulee piakoin.

   Poista
 11. Täällä on viimeinen lomaviikko meneillään. No, onneksi kesä jatkuu, ainakin vielä elokuun ajan.
  Upeita näkymiä puutarhastasi - oikein harmonisia väriyhdistelmiä penkeissä. Tuo valko-mustanpurppura liljakin sointuu todella hyvin sinisen ja lilan kanssa. Kiitos yhdistelmävinkistä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun kesä jatkuu. Viikonloppuna saadaan kuitenkin kaivattua sadetta, mutta toivotaan ettei säät sitä myöten kovin viileiksi käänny. Pidän itse myös tuosta väriyhditelmästä joka kuitenkin on osittain ihan sattumaa. :-) Mukavaa lomaviikonjatkoa ja tsemppiä töihinpaluuseen.

   Poista
 12. Ihanaa runsasta kukintaa sinulla siellä. Ja olet onnekas moneen verrattuna että voit pumpata kasteluveden. Upeat liljat. Ja hyvää töihin palaamista kuitenkin .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon. <3 Liljat ovat totta tosiaan tänä kesänä kukoistaneet, kiitos säiden. Eivätkä ole edes pahemmin kärsineet kuivuudestakaan kukinta vaan jää lyhyemmäksi.

   Poista
 13. Kaunista kukintoo on siellä. Kyllä nyt on kastelu pelastanu paljon. Noppiisti kukinnat ohi männöö kaikilla kukkijilla. Omista esikasvatetuista taimista nauttii ihan erikoisesti.

  VastaaPoista