Vaaleanpunaista ja vihreää


Vaaleanpunaiset Apeldoorn tulppaanit koreilevat syyshortensian alla. Ennenkuin värililjat valtaavat alueen ne saavat loistaa yksin estraadin valtiaina. Saniaisten heleä vihreys toimii kauniina taustana tälle vaaleanpunaiselle viehkeydelle. Kauneimmillaan kukkiva ryhmä, muistuttaa kuinka syksyllä tuskailin minne nämä sipulikukkien kylkiäisenä saadut tulppaanit oikein istuttaisin kunnes lopulta tuikkasin ne syyshortensian alle, tyyliin saas nähdä onnistuuko. Paikka olikin oikein passeli ja saniaisten katveessa pieni tulppaaniryhmä suo nyt iloista piristystä viherryksen keskelle.


Täällä odotetaan jo kovasti sadetta. 
Viikonloppuna navakka tuuli ja lämpö kuivattivat erityisesti.
Kastelu on täytynyt hoitaa järvestä pumppaamalla useamman viikon.
Voi miten luonto kaipaakaan sateen virkistystä. 
Onko teillä satanut? Täällä ei moneen viikkoon. 
Joten sitä odottellessa.

Lupsakkaa viikonalkua!
~Katja~
22 kommenttia

 1. Upeita vahvoja värejä!
  Eipä ole satanut täälläkään,eikä oikein koko maassa. Kyllä se raikastaisi ja antaisi kukinnoille lisää aikaa.
  Kivaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En muista millon viimeksi olisi satanut, kyllä vettä kovasti kaivataan.

   Poista
 2. Todella kauniit tulppaanit! Sadetta tosiaan jo kaipaisi. Sen verran kuivaa on ollut. Taidamme muuten olla täältä samalta suunnalta, huomasin vain, että olit tainnut mainita tuolla Hillevin blogissa olevasi Kuopiosta.:) Ihanaa toukokuun loppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sade kastelee puutarhaa ihan parhaiten ja mielellään sellainen kevyt sade ja vuorokauden ympäri olisi ihan paras. Täällä on kasteluletkun päässä saanut olla nykyään jatkuvasti kun on niin paahteista. Kuopiosta ollaan ja puutarha (puuhamaa) sijaitsee Alasiikajärven rannalla. :-)) Samoin sinne.

   Poista
 3. Todella herkullinen ja rehevä väriyhdistelmä, kaunis! Meilläkin kaivattaisiin sadetta jo vaikka kuinka paljon! Maa on kuivaa ja siitepölykausi vain jatkuu ja jatkuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pinkki ja kevään vaaleanvihreä ovat mainio väriyhdistelmä, toivottavasti muistan sen vielä syksyllä kun teen kukkasipuliostoksia. :-) Sade huuhtoisi hyvin siitepölyt maahan. Viikonloppuna valtava siitepölylautta seilasi mökkirantaan ja jäi siihen pitkäksi aikaa lillumaan ennenkuin tuuli vei sen takaisin selälle. Mietin olisiko se ollut hyvää lannoitetta jos sen olisi kauhonut talteen, ken tietää? :-)

   Poista
 4. Herkulliset värit! <3 Meillä satoi edellisviikolla kunnolla ukkoskuuron yhteydessä, mutta sen jälkeen ei ole tullut vettä - sateita odotellessa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskonmyrskyllä sade on monesti aika piiskaavaa ja pitkävartiset kasvit lakoontuu helposti, mutta nyt ei onneksi ole vielä kerennyt perennat kovin suuriksi. Toivottavasti sadepilvet löytäisivät tännekin. Pidetään peukkuja. :-)

   Poista
 5. Vaaleanpunainen vihreää vasten on yksi ehdoton lempinäkymäni kesällä. Siksipä suosin niin vaaleanpunaisia kesäkukkia. :)
  Upeat kuvat! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pinkki ja vaaleanvihreä on tosi raikas yhdistelmä ja niin kesäinen, kiitos. :-)

   Poista
 6. Kauniita, ihanasti sointuvat tulppaanit saniaisten sävyihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään myös kovasti, toivottavasti kukkivat uudestaan ensi keväänä. :-)

   Poista
 7. Kauniita kuvia!
  Täälläkin nurmikko kaipaisi vettä, mutta niin ihanaa on kun aurinko paistaa.
  Yöllä voisi vähän ripauttaa sadetta! :)
  Mukavaa vikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yöllä sade toimisi parhaiten. Toivottavasti sataisi pian, mutta ei liikaa. :-)

   Poista
 8. Söpöt tulppaanit. Luonto ja mieli kaipaisi jo kovasti sadetta tämän kuivan ja lämpimän jakson jälkeen. 😊

  VastaaPoista
 9. Sadetta odotellaan täälläkin. Kauniit tulput! :)

  VastaaPoista
 10. Aivan ihastuttat tulppaanikuvat! Kovin kuivaa on ollut täälläkin, joten kasteluletkua on täytynyt vedellä kastelukohteeseen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toivotaan sinne myös sadetta (joskus näinpäin) kun yleensä täällä toivotaan aurinkoa. :-)) Parin päivän sade ei olisi pahitteeksi.

   Poista
 11. Ihanan väriset tulppaanit ja vihreä vielä korostaa tuota pinkkiä väriä. Ei ole meillä satanut moneen viikkoon, joten nyt kyllä olisi paikallaan reilu sade!

  VastaaPoista
 12. Nämä kylkiäistulppaanit piristävät kivasti yksitoikkoista viheyttä ennenkuin muut kukat valtaavat alaa. Sadetta kaivataan nyt kipeästi, eilen oli melkoinen tuulimyräkkä lähes myrsky joka kuivatti luontoa entisestään.

  VastaaPoista