Siemenpaketti


Siemenpaketit saksasta ja englannista ovat vihdoinkin saapuneet. Saksan paketti tuli viikkoa aikaisemmin ja juuri kun ehdin epäillä ettei englannin paketti tulekaan niin johan se iloisesti kolahti postilaatikosta. Voi miten pienistä asioista sitä tulikaan onnelliseksi, kuin kukan siemenistä, voitteko kuvitella?


Kylvin osan salkoruusun siemenistä heti suoraan maahan ja osan varmuuden vuoksi kylvölaatikoihin. Siemeniä jäi vielä niin paljon jäljelle, että osan annan lahjaksi puutarhaystäville ja loput säilön "siemenpankkiin" odottelemaan ensi kesää.

Salkoruusun siemenet yllättivät positiivisesti, ne itivät lähes 100 % neljässä päivässä ja näyttävät nyt tältä.


Ritarinkannukset kylvin samoin maahan ja kylvölaatikoihin perjantaina ja nyt odotan peukut pystyssä, että nekin itäisivät.

Tilasin salkoruusut Jelittosta TÄÄLTÄ. Syy siihen miksi lähdin tilailemaan siemeniä ulkomailta oli se etten meillä löytänyt kerrottuja salkoruusuja kuin monenkirjavina siemenseoksina. Tarkotuksenani oli kuitenkin kasvattaa eriväriset kukat omissa ryhmissä ja sommitella niiden värit sointumaan nykyisiin istutuksiin, tästä syystä siis halusin jokaisen värin ihan erikseen kasvattaa.

Jaloritarinkannukset tilasin Larkspur Nurserystä TÄÄLTÄ. Kaupasta löytyy todella laaja valikoima eri värejä ja muunnoksia, että meni ihan hyvä tovi niitä tutkiessa. Tilattua sain lopulta seitsämää eri sorttia värit vaaleanpunaisesta siniseen ja siltä väliltä. Toivottavasti nämä eivät ole kovin härmänarkoja kuten parhaillaan mökillä kukkivat kanssasisaret ja jää nähtäväksi miten menestyvät täällä suomen oloissa, se on aina arvoitus. Siitä huolimatta, pikkuruisia minigrip-pusseja hypistellessäni, aloin jo salaa haaveilla ensi kesän kukkaloistosta.

Nämä molemmat siemenkaupat bongasin Kotipuutarhalehden bloggaajan Johannan (Hernepensaskujanne) blogista jonne onnekseni siemenkauppoja etsiessäni löysin. Johannan postaus aiheesta löytyy TÄÄLTÄ. Suuret kiitokset Johannalle tästä hyvästä ohjeistuksesta siemenkauppaluetteloineen josta oli suurta apua tällaiselle noviisille. Hän oli tehnyt uskomattoman suuren työn etsiessään siemenkauppoja, selvittäessään niiden tarjontaa ja luotettavuutta, että uskaltauduin postauksen luettuani oitis tilailemaan.

Syy tähän salkoruusuihastukseeni on kuvassa oleva Watchman joka seisoo parhaillaan näin komeana "vartiossa" mökin seinustalla.


Kylvin sen viime vuonna suurinpiirtein näihin aikoihin suoraan maahan ja nyt paikkaan on kasvanut roteva salkoruusurypäs. Tämän kasvin siemenet lähtivät mukaan rautakaupasta mentaliteetilla "saas nähdä mitä näistä tulee" ja siinä se nyt komeilee nuput valmiina aukeamaan, jestas!
Tähän yksilöön pitäisi tulla syvän tummanpunaiset lähes mustat yksinkertaiset kukat. Odotellaan nyt vielä mutta ei pidätetä hengitystä. Laitan kuvia kukista heti kun ne suvaitsevat aueta. Ovat pitäneet jo viikon tätä kukkahullua jännityksessä.Viime päivien sadepäivät ovat saaneet nuput tosiaan pysymään vielä visusti kiinni mutta uskon, että jo muutama aurinkoinen päivä saa ensimmäiset kukat aukeamaan. Jään kyttäämään sitä ihmettä kamera valmiina..


Iloisin puutarhaterveisin!
💚
Katja

14 kommenttia

 1. Olipa varmasti hyvin mieltä ilahduttava paketti ilman muuta! Salkoruusuja en ole koskaan kasvattanut, ritarinkannus on lapsuuden ihanuuskukkani. Johannan postaukset ovat todella viettelevän ihania! Taidanpa tehdä retken noihin siemen kauppoihin myös! Olipa laadukkaita siemeniä, kun noin nopeaan itivät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molemmat ovat näyttäviä ja pitkiä puutarhan kaunottaria jotka eivät kuitenkaan näyttäisi olevan yhtä vaativia kuin kaunottaret yleensä. :-) Johanna on ihan huippu postauksia. Kivaa alkavaa viikkoa Saila!

   Poista
 2. Nyt onkin tullut mieluisa paketti,hienoa!! Innolla odotetaan minkälainen kukka sieltä paljastuu:) Toivotaan että tulisi vielä niitä aurinkoisia,kauniita päiviä ja kesä vielä hetken jatkuisi! Ihanaa alkanutta viikkoa sinne❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tämä elokuu vielä onneksi vasta aluillaan joten toivotaan sitä intiaanikesää vielä tulevaksi ja kukat kukkiviksi. Samoin sinulle. :-)

   Poista
 3. Sinähän oletkin varsinainen viherpeukalo! Kivä jäädä odottelemaan ensi kevään ja kesän kukkaloistoa!
  Ihanaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos, kyllä pieni puutarhakärpänen on päässyt joskus puraisemaan. Pysytään kuulolla. Samoin sinulle. :-)

   Poista
 4. Varmasti mieluinen paketti. Nyt vain pitää malttaa ensi kesään, mutta et ehkä malttaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu mielenkiinnolla taas keväällä jännätään nouseeko versot maasta vaiko ei. Toivotaan parasta. Mukavaa kesäviikkoa Ansu. 🐝

   Poista
 5. Waude - salkoruususi on todella komea, lehdet hyvässä hapessa ja lähis on taivaallinen! Itsellä avautuu kohta kymmenkunta mustaa Nigraa, jotka olen kasvattanut viime kesänä siemenestä. Taitavat olla yksinkertaisia. Postailen niistä kuvia jahka avautuvat! Jelitto on hyvä siemenkauppa, olen sieltä tilaillut.
  Kiva löytää uusia ihania blogeja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riitta. 🌸 Mielenkiinnolla jäädään odottamaan. Toivotaan aurinkoista loppuviikkoa kukille ja sinulle.

   Poista
 6. Ihana blogi Sinulla. Ja minkä paketin olet saanutkaan :). Jään odottamaan kuvia kukinnoista. Mukavaa loppuviikkoa Sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi H. Mielenkiinnolla odotellaan milloin Watchmanin kukat aukeavat. Ihanaa kesäviikkoa sinulle.

   Poista
 7. En muista onko ollut puhetta, mutta minä olen tilannut Eestistä siemeniä ja hyvät on valikoimat myös siellä. Pitää tutustua myös sinun linkkeihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eestistä varmaan löytyykin hyvin, pitääkin käydä joskus siellä tutkailemassa. Kiitos vinkistä. Mistä olet sieltä tilannut?

   Poista