Helppo viikonloppulohi

Heipsan ja iloista laskiaisviikonloppua kaikille!
Tämän laskiaisviikonlopun kunniaksi (joka muuten aloittaa ortodoksien paastonajan) laitan tämän yksinkertaisen ja konstailematon kalaruokaohjeen joka valmistuu puolessatoista tunnissa ja maistuu herkulliselta pulkkamäen tai kävelylenkin jälkeen :-)

tarvitset yhden lohifilee (n. 800 g)
perunoita (miel. sileäkuorisia)
sipulia (1-2 isoa)
oliiviöljyä
suolaa (merisuolaa)
viherpippuria tai pippuriseosta
2-3 limettiä tai yhden sitruunan

Voitele uunivuoka kevyesti oliiviöljyllä ja pese ja lohko perunat 4-6 osaan vuoan pohjalle.  Kuori ja hienonna sipulit karkeasti ja jaa ne tasaisesti perunalohkojen päälle. Mausta perunat kevyesti suolalla ja pippurilla. 
Laita lohifilee nahkapuoli ylöspäin peruna-sipulipedille ja peitä vuoka foliolla kypsennyksen ajaksi. 
Kypsennä vuokaa 200 asteisessa uusissa noin 45 min. Tämän jälkeen poista folio ja  tarkista kypsyys.  Poista lohifileen nahka. Kypsästä lohesta nahka irtoaa haarukalla kevyesti rullaten. 
Mausta lohi suolalla ja viherpippurilla ja asettele lime- tai sitruunaviipaleet kalan päälle. 
Tässä vaiheessa voit vielä sekoittaa varovasti perunalohkoja jotta lohen herkullinen/ terveellinen rasva maustaa niitä tasaisemmin.
 Laita vuoka vielä hetkeksi uuniin kunnes perunat saavat kauniin värin.

Tarjoile valmis ruoka raikkaan vihersalaatin kera. 
Voit käyttää salaatin maustamiseen yli jääneen sitruunan/ limen mehua. 
Etikkainen salaatti sopii myös mainiosti.

Katja







Ei kommentteja