Puutarhani värit: Sininen, My garden colors: BlueTalven synkimpään aikaan minua piristää takuu varmasti kesän muistelu. Se saa ajatukset loikkaamaan kevyesti räntäsateisesta todellisuudesta kohti kesän aurinkoisia hetkiä. Vaikka viime kesä ei liiemmin aurinkoa ja lämpöä tarjonnutkaan niin ikkunan takana vaaniva synkkyys saa nekin harvat hetket kultaamaan. :-)
Lähdin toiveikkaana penkomaan kuvahistoriaa ja sain samalla ajatuksen tästä minisarjasta jossa esittelen puutarhaani väriteemoittain.

Aloitan sarjan sinisellä värillä joka on puutarhani ehdoton suosikki. Sininen on luovuuden väri. Se ei erotu kauas mutta sen katselu rauhoittaa ja avartaa mieltä. Siniset kukat sointuvat hyvin muunväristen kukkien rinnalle ne ovat vaatimattomia mutta siksi aina niin viehättäviä.  

Pitemmittä puheitta sukelletaan sinisiin puutarhaunelmiin, hupsistakeikkaa!


Seuraavassa osassa keltainen.
Lämpimin ajatuksin.
 With warm thoughts.
Katja18 kommenttia

 1. Ihania sinisiä kuvia. Voi kun malttaisikin pysyä yhdessä värissä kun valitsee kukkia omaan pihaan, mutta aina näkee houkuttelevia muitakin värejä ja niin sitä sortuu.
  Kesä on ihanaa aikaa, mutta kyllä nautin tästäkin hämärästä vuodenajasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo sininen kukkamaa on syntynyt pikkuhiljaa keräilemällä siniset kukat yhteen paikkaan kun ne aiemmin olivat enemmän ja vähemmän siellä täällä pihaa. Siniset olen lisännyt punaisien kukkien paikalle ja punaiset puolestaan kärrännyt kokonaan rantaan jossa ne saavat kukoistaa keskenään. Hämärässä vuodenajassa on toki puolensa ja joulu on minulle yksi niistä. :-) Kiitos kun kävit moikkaamassa ja lupsakkaa viikkoa!

   Poista
 2. Ihanaa kukkaloistoa! Hyvä buusti pimeään sateiseen iltaan.
  Leppoisaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, lisää kesän buustia on tulossa pienen sarjan verran, toivotaan, että se jaksaa piristää jatkossakin. 🙂

   Poista
 3. Upea sinisten kukkien kokoelma. Ja mikä ihana valo ja lämpö näistä kuvista välittyykään. Kylläpä lämmitti mieltä, kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kuulla. Sarja jatkuu ja lisää kesää on tulossa talven keskelle. 😀 Toivottavasti pysyt kuulolla.

   Poista
 4. Onpa kiva katsoa kesäkuvia näin talvella. Kivan rehevältä näyttää puutarhassasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotain piristystä kaipasin täällä arjen harmauteen ja ajattelin samalla ilahduttaa lukijoitani. Kiitos Huopalintu. :-)

   Poista
 5. Upeita kuvia, kukkia ja niin kaunista sinistä:)♥ Mukavaa marraskuun loppua♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja niinhän sitä sanotaan, että sininen on toivon väri. Hieman toivoa siis tähän arjen harmauteen. :-) Samoin sinulle.

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos, kesän muistelu piristää tähän synkkään vuodenaikaan. Lupsakkaa viikonjatkoa!

   Poista
 7. Kyllä nyt tarvit.aan kesämuisteluja :). Eikä siihen mene kauankaan, kun ensimmäiset orvokit tulevat :D.

  Noissa kuvissa taitaa olla aika monessa jalopähkämö ? Meillä oli sitä joskus aika isoja läimäreitä ja se oli helppohoitoinen kasvi ja levisi hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jalopähkämö on kyllä helpoimpia perennoja puutarhassani. Se kukoistaa melkein missä vaan ja kasvaa tuoreessa ja syvämultaisessa kasvupaikassa tosi reheväksi. Loppukesällä olen leikannut kasvin kukat ja lehdet pois kun ne alkaa rumasti rötköttämään muiden kasvien päälle. Pitkä aika on odotella orvokkiaikaa mutta kunhan jouluun asti päästään niin sitten alkaa kevät pian vilkutella. :-)

   Poista
 8. Lainasin vähän puutarhaasi. Menin mielessäni kukkiesi keskelle, nuuhkin ja tuoksuttelin. Istuin riipputuolissa ja nautin kauneudesta. Kiitos tästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa Ansu ja mukavaa, että viihdyit puutarhassani. Harmi kun en ollut "paikalla" yhtäaikaa, olisin mielelläni keittänyt hyvät kaffet ja lämmittänyt vieraalle saunan tottakai! :-))

   Poista
 9. Ihania erilaisia sinisävyjä! Tykkään myös sinisistä kukista; ritarinkannukset, ruiskaunokit, orvokit, lehtosinilatva, akileijat, ja näitähän piisaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sininen sykähdyttää aina, etenkin lehtosinilatva on yksi rakkaimmista sinisistä kukkijoista.

   Poista