Reippailija Hemuli löytyi


Heipsan kaikille pirtsakoille lukijoilleni siellä!
Monia varmaan on jo ihmetyttänyt minne olen viikoksi kadonnut joten täytyy nyt hieman avata sitä mitä olen täällä salaa puuhastellut.

Syy siihen on ollut se, että olen aloittanut tooosi pitkän tauon jälkeen kuntosaliharjoittelun. No tämä alkuinnostus on tietysti vienyt "tällaisen helposti syttyvän" täysin mukanaan ja heti töiden jälkeen olen porhaltanut intopiukeena ja tukkaponnarilla salille.


Ihan alkuviikosta tehtiin kehonkoostumusmittaus ja sitten laadittiin treeniohjelma kuntosalivalmentajan kanssa. Alkuun pääseminen on aina vaikeaa ja silloin on hyvät neuvot tarpeen siistä syystä turvauduin tässä tapauksessa ammattilaisen apuun. Tiedän, että vaikka kuinka varovasti aloittaa niin lihakset tulevat takuuvarmasti alussa kipeäksi mutta tiedän myös kokemuksesta ettei heti pidä alkaa lannistumaan sillä pian kropan pitäisi alkaa tottumaan harjoitteluun ja tehoja voidaan lisätä.

Kuntokeskuksessa on tarjolla lisäksi kehon huoltoa jumppareiden vetäminä, joista syvävenyttely ja pilates ovat ainakin minulle palautumista helpottavia. Tarjolla on myös monenlaista jumppaa joista löytyy varmasti ihan jokaiseen makuun sopiva. Kunhan ilmat viilenee eikä enää ulkoliikunta huvita, otan niitä takuuvarmasti mukaan ohjelmaan, niin mielenkiintoisia uusia treenejä oli tarjolla. Kaiken tämän rehkimisen vastapainoksi pitäisi tietenkin malttaa pitää niitä lepopäiviä jotta lihas saa aikaa kasvaa ja kehittyä. Tärkeää on myös syödä oikein ja riittävästi, sitä olenkin tässä alkanut opettelemaan pikkuhiljaa. Hiljaa hyvä tulee.


Minulla ehdottomasti heikoin kehonosa on ylävartalo ja siellä nimenomaan kädet, vaikka luulisi, että puutarhassa puuhailu olisi käsille kehittävää se ei näköjään ainakaan minulla riitä. Sen sain kehonkoostumusmittauksessa pettymyksekseni huomata, vaikka se toki terveellistä hyötyliikuntaa onkin, se ei yksin riitä lihasta kasvattamaan.


Tämä viikko on ollut vielä sellaista kevyttä pumppailua pienillä painoilla, tutustumista ja tunnustelemista ja testailua mikä tuntuu hyvältä. Uudessa kuntosalissa on paljon sellaisia laitteita joita en ole aiemmin käyttänyt joka tekee harjoittelusta entistä haastavampaa kun pitää ensin opetella niiden turvallinen käyttö, säädöt ja painot jne. Olo on ollut aivan mahtava kaikesta huolimatta ja tuntuu kuin olisi taas löytänyt itsestäni sen pienen "reippailija Hemulin" joka janoaa uusia haasteita uuden liikuntaharrastuksen parissa.

Tänään tein aikaisin aamulla tehokkaan ylävartalotreenin ja nyt pitäisi suunnata ulos pikkulenkille ja sen jälkeen saunan lämmitykseen, tämä se on elämää!

Ihanan virkistävää viikonloppua teille ihanaiset.
Katja


25 kommenttia

 1. Ooh, kuulostaa reippaalle :) Salilla käymisestä tulee tosiaan kiva olo, mutta en jaksa itse pitkään motivoitua siihen. Olen nopeasti kyllästyvää sorttia valitettavasti ;)
  Iloa ja intoa treeneihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurin haaste minullakin on motivaatio ja toivottavasti sitä löytyisi vielä kevääseen asti. Kiitos!

   Poista
 2. Hienoa, että olet päässyt alkuun! Se on minulle aina syksyisin se haasteellisin vaihe kesän ulkoilupuurtamisen jälkeen. Sitten alun jälkeen meno jatkuu kuin juna! Se liikunnan tuoma fiilis on vaan niin hyvä, ja yllättävän nopeasti alkaa jaksaminen parantua! Tsemppiä syksyysi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tuntui, että oli aivan pakko keksiä jotain vaihtelua lenkkeilyn vastapainoksi. Elisestä treenistä on nyt kädet niin kipeenä, mutta tästä se lähtee. Samoin tsemppiä sinne!

   Poista
 3. Kiva kun olet päässyt hyvään alkuun uuden harrastuksen myötä. Tsemppiä myös jatkoon! Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
 4. Liikunta ja kuntoilu on ihan parasta ja mielestäni vielä jopa välttämätöntä pysyäkseen terveenä. Itse käyn kävelemässä lähes joka päivä viiden kilsan lenkin ja talvella alkaa taas tavanomaiset kuntosaliharjoitukset ja sisäsoutu.
  Tsemmpiä sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvälle kuulostaa ja sisäsotu on mainio aerobinen jos ei sää salli lenkkeillä. Samoin sinulle isot tsempit!

   Poista
 5. Hieno juttu kun olet päässyt noin hyvin alkuun kunnon kohottamisessa. Minäkin olen suunnitellut liikunnan lisäämistä ja tarkoitus on aloittaa ainakin uiminen ja pitkät kävelylenkit kunhan nämä muuttohommelit saadaan ensin tehtyä.
  Mukavaa ja reipasta syksyä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uiminen on aivan ihanaa, tykkäisin myös kovasti mutta kuivattaa minulla liiaksi ihoa kun muutenkin joutuu talvisin rasvailemaan urakalla. Kävely on ihan parasta ja se saa ajatukset samalla kirkastumaan työpäivän jälkeen. Samoin sinulle ja toivottavasti muutto sujuu hyvin.

   Poista
 6. Onnea salitreeneihin! Itse en ole mikään salitreenaaja. Pidän ryhmäliikunnasta.
  Kantapää, paholainen on vaivannut lähes koko kesän ja edelleen kipeytyy.
  Taitaa olla luupiikki!
  Leppoisaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 7. Jokainen löytää itselleen sen parhaan tavan liikkua. Ei ole niinkään tärkeää miten liikkuu vaan, että sitä jaksaa tehdä säännöllisesti ja, että se tuntuu itsestä hyvältä. Toivottavasti kantapää paranee. Samoin sinulle ja tsemppiä syksyyn!

  VastaaPoista
 8. Tuo salilla käynti on kyllä mukavaa puuhaa ja kivasti piristää oloa harmaina,syksyisinä päivinä:) Tsemppiä pumppailuun ja Ihanan energistä syksyä sinne♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on ja antaa lisää virtaa kaamokseen. Samoin sinulle!

   Poista
 9. Kuntoilu tekee kyllä terää ja piristää mieltä sekä antaa energiaa

  VastaaPoista
 10. Me kävimme myös lenkillä ja kuntosalilla muutama vuosi sitten. Mutta kun ostimme mökin emme ole enää jaksaneet eikä ole ollut nyt halujakaan siihen, mutta ymmärrän hyvin innostuksesi. Hyvä juttu ja hyvää alkavaa viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Motivaatio oli minullakin pitkään hukassa, mutta kun aloitin taas rohkeasti huomasin miten mukavaa ja piristävää se on. Samoin sinulle!

   Poista
 11. Mikä ihana blogi täältä löytyikään!<3 Kesä suorastaan palasi, kun katselin suuria, upeita kuviasi kesän ajan postauksistasi.Juu tänne kirjaudun kyllä lukijaksi!:) Ihanaa, että käväisit vierailulla, niin löysin tänne.
  Minä olen myös sitä kovin nopeasti kyllästyvää sorttia...monet kurssitkin on maksettu ja jääneet kesken.
  Taidan olla pitkien kävelyretkien ja hyötyliikunnan ihminen. :) Hattua kyllä nostan ihmisille, jotka sinnikkäästi käyvät lihaskuntoaan ylläpitämässä salilla.
  Mukavaa alkanutta viikkoa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tulit käymään ja sydämellisesti tervetuloa mukaan. Kuntoilu antaa kivasti energiaa harmaisiin syyspäiviin ja sitä jaksaa paremmin töissäkin. Suosittelen ihan kaikille.

   Poista
 12. Nyt ole ihan kateellinen, kun joku jaksaa tässä sateisessa syksyssä kuntoilla. Mahtavaa ja tsemppiä edelleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sisäliikunta on siitä kivaa, että kun salille menee se mitä ulkona on unohtuu tyystin. Eilen kun tulin illalla treeneistä kotiin oli jo aivan pilkko pimeää ja satoi, eipä olisi huvittanut lähteä sinne kävelylenkille. Kiitos paljon ja pirteää syksyä!

   Poista
 13. Voi että kun iskisi vastaava salikärpänen itseenkin... Mahtavaa lukea innostuksestasi ja kovasti tsemppiä kuntoiluun jatkossakin! :)

  VastaaPoista
 14. Näin kun yksi liikuntaharrastus, puutarhatyöt, ovat vähentyneet, on kiva käydä kuntosaleilla harrastamassa liikuntaa. Pidän ryhmäliikuntatunneista, salilla harvemmin käyn, mutta luonnistuu sekin välillä. Blogissani on meneillään arvonta, käy kurkkaamassa :). Hyvää viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista