Pumpulilunta kuin unta


Tällä viikolla on saatu iloita lumisista maisemista koko maassa. Voisi jopa kuvitella, että eletään alkuvuotta. Heti huomaa miten aurinkoiset talvipäivät ovat saaneet monet hyvälle tuulelle ja sisätiloista ulos. Onhan maisema nyt paljon valoisampi joka piristää kummasti! 

Pehmoinen lumimaisema sai minussakin yllättäen napsahtamaan joulumoden päälle ja suuntasin alkuviikolla kaupoille katsastamaan jouluvalotarjontaa. Ihastelin valkoista valotähteä jota kaavailin olohuoneen tai keittiön ikkunaan ja samalla silmäilin valonauhoja joita näytti olevan ihan joka makuun. Ennen jouluvalojen hankintaa ajattelin kuitenkin silittää pellavaverhot olohuoneen ikkunaan ja viedä matot pesulaan, sekä järjestellä muutenkin paikkoja. Joten sopivat jouluvalot ehtii vielä löytää siihen mennessä :-)


Oletteko jo joutuneet taistelemaan ihon kuivumista vastaan? Huomaa taas miten salakavalasti kuiva sisäilma on alkanut kuivattamaan myös ihoa ja huulia. Olenkin alkanut popsimaan ahkerammin D-vitamiinia ja Omega-3:a sekä lisännyt öljyä ruokiin jonka pitäisi auttaa. Myös ilman kostuttimista olisi nyt apua ja tietenkin rasvaaminen on kaiken A ja O. Rasvaus olisi parasta muistaa tehdä heti suihkun/ kasvojenpesun jälkeen ennen kuin iho ehtii kuivumaan totaalisesti. Huonekasvit lisäävät hyvin myös ilmankosteutta samoin kuin akvaario on tiettävästi mainio ilmankostutin talvisaikaan. Onko teillä kertoa lisää muita hyväksi todettuja vinkkejä, hyviä voiteita jne..?


Tein eilen visiitin paikkaan joka sai minut inspiroitumaan hieman erilaisesta sisustustyylistä ja tiloista. Olen vielä tänäänkin ollut ajatuksissa eilisen lumoissa ja katsellut omaa asuntoani jotenkin eri silmällä. Kerron innolla tästä mielenkiintoisesta vierailusta teille myöhemmin lisää kunhan saan kuvat ja tekstit järjestykseen :-) 

Vaikka tänään vietettävä isänpäivä saa minut ensimmäistä kertaa haikealle tuulelle, siitä huolimatta haluan toivottaa kaikille oikein ihanaa isänpäivää. Omistan seuraavan Phantom of the Operan sävelen niin rakkaan isäni muistolle se pukee tunnelmiksi ja sanoiksi kaiken sen äärettömän kaipauksen ja ikävän jonka hänen poismenonsa aiheutti.


Kivaa sunnuntaipäivää kaikille ja reipasta alkavaa viikkoa!
Terkuin Katja
4 kommenttia

 1. Kiitos samoin sinulle! Minulla ei ole ollut kuivan ihon ongelmaa, mutta erään tutun psoriasis hävisi luontaistuotteilla, joista D-vitamiini on a ja o. Sitä pitää vaan saada kunnon määrä. Itse käytän 100 mikrogrammaa joka päivä ja on tosi hyvä moneen asiaan, suorastaan aika uskomaton!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta on, että D-vitamiini on täällä pimeään vuodenaikaan ihan välttämätön kun ei sitä auringonvalosta voida saada. Itsellä tulee popsittua sitä enemmän ja vähemmän säännöllisesti. Mukavaa alkavaa viikkoa Pauliina!

   Poista
 2. Upeita pumpulikuvia!

  Kuivan nahkan kanssa täälläkin kärvistellään, D-vitamiini ja sinkki ovat käytössä molemmat ja öljyä myös käytän niin oliivioljyä kuin sitruuna-avokadoöljyä salaattikastikkeena vallan.

  Että jäin fiilistelemään tuon Phantom of the Operan musiikin kanssa, muistellen omaakin poisnukkunutta isääni ja muutenkin, tuo ooppera on mulle niin rakas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervehdys Saila! Sitruuna-avokadoöljy kuulostaa herkulliselta. Pitänee kokeilla sitä myös. Kiitos vinkeistä :-) Tuo ooppera on upea ja joka kerta yhtä koskettava ja varsinkin nyt vielä enemmän.

   Poista