Viimehetken kukintaa ja kesäkukkien jäähyväisetTänään raivasin pois loput kuihtuneet kesäkukat. Tuntui hieman haikealta kipata kompostiin koko kesän ilahduttaneita kukkaraasuja. Krassin kukinta oli loppukesällä näin runsasta vaikka alkuun jokin toukka rouskutteli lehdet rei`ille ja hetken aikaa ehdin jo epäillä ettei se kenties siitä selviä. Tunnetusti sinnikäs krassi kuitenkin virkistyi ja kasvatti ensin uuden rehevän lehdistön ja lopulta puhkesi täyteen kirkkaanoransseja kukkia. Tämän lajikkeen kukat ovat vielä aivan silmiin pistävän oransseja. Kukkia näyttäisi olevan etenkin tuolla alaoksilla joista ne eivät oikein näy kunnolla ellei kumarru katsomaan. Ensi kesänä taidan istuttaa sen jonnekin korkealle jotta kaikki kukkaset tulevat paremmin esiin. Suunnittelin jo kallion päälle isoa kukka-astiaa sieltä sen kukinta näkyisi hienosti sekä ylä että alapuutarhaan.


Kärhö on kukkinut ahkerasti koko kesän. Se viihtyy mainiosti paahteisen puolen seinustalla. Vaikka tämä kärhö ei vaatimattomalla kukillaan vedä vertoja monille jalo/loistokärhöille kukinnan runsaus näyttäisi olevan sen suurin vahvuus. Aluksi en pitänyt tämän hailakan sinisistä kukista mutta pikkuhiljaa olen alkanut pitämään siitä enemmän ja enemmän juurikin tuon ahkeran kukinnan vuoksi.


Jotkin kevätkukat ovat alkaneet uudestaan kukkimaan kuten tämä vuorenkilpi. Kuvan yökkö pörräsi kuvaushetkellä ahkerasti kukissa sille myöhäinen kukinta oli selvästi mieleen :-) 


Kukkaterveisin Katja


Ei kommentteja