Keittiö asiaa


Tervehdys kuin tuulahdus! Tässä tulee nyt aiemmin lupaamani postaus keittiöstä. Tämä Kvikin keittiö on ollut minulla kohta vuoden käytössä. Alunperin tarkoitus oli vain päivittää keittiökoneet mutta koska haluttiin myös parannella toimivuutta päädyimme lopulta täysremonttiin. Kaappien väri pysyi edelleen valkoisena kuten vanhassa keittiössä mutta kaikki laitteet halusimme uuteen keittiöön kokonaan integroituina.Valitsin mallistosta Manonin XXL kokoisena joka tarkoittaa, että työtason syvyys on 68,8 cm ja korkeus 80 cm. Se antaa keittiöön kiitettävästi lisää kaivattua työskentelytilaa ja säilytystilaa. Lisäksi osaan vetolaatikoita asennettiin sisälaatikot järjestelyä helpottamaan. Laatikot aukeavat kokonaan jolloin laatikon takaosaan ei jää ns. katvealuetta. Työtasoiksi tuli valkoinen täyslaminaatti jonka mustaydin jätettiin näkyviin ulkonäön vuoksi. Niinikään valitsin mustan tiskialtaan joka kiinnitettiin tasoon altapäin niin, että allas ja työtaso saatiin  liitettyä toisiinsa saumattomasti joka helpottaa tason pyyhkimistä.

Induktioliesi on kapea Siemensin flexible joka on ollut meillä täysin riittävä aiempaan 60 cm lieteen verrattuna.  Tarvetta kun ei meillä yleensä ole kuin korkeintaan kahdelle keittoastialle tai paistinpannulle ja kattilalle yhtäaikaa. Täytyy myös rehellisesti myöntää etten ole kertakaan edes kaivannut vanhaa leveää liesitasoa. Flexible ominaisuus ja boost toiminto tekevät uudesta liedestä todella joustavan ja kätevän käytössä. Vaikka liesi olikin keittiön kallein investointi on se ollut sen arvoinen. Samalla säästyi arvokasta työskentelytilaa. Käytännöllisempää oli myös valita 45 cm astianpesukoneen 60 cm tilalle. Nyt astiat eivät enää odota tiskikoneen täyttymistä ja seiso koneessa odottamassa vaan ne pestään melkein heti. Tuo harvinainen, melkein sukupuuttoon kuollut, oikeakätinen mikro (joka meille oli ainoa sopiva vaihtoehto) löydettiin pitkän metsästyksen jälkeen viimein Boschilta. Oikeakätisiä mikroja kun ei paljoa ole markkinoilla.

Jääkaappi ja pakastimet ovat integroituina ruokapöydän takana olevaan kaapistoon jossa on myös ruokakomero ja yläkaapit. Työtason valo on päivänvalo ledlista jonka värilämpötila on puhdas valkoinen. Valaisimessa on himmennin, muisti ja kosketuskytkin. Tähän miehen itse hankkimaan ja asentamaan valaisinsysteemiin olen ollut erityisen tyytyväinen. Kvikin valaisin valikoimasta löytyi ainoastaan kaapiston alle asennettavia spottivaloja jotka antoivat pistemäisen valon tasolle toisin kuin ledvalolista joka valaisee pöytätason yhtenäisesti. Liesituuletin on integroitu kaapistoon ja siinä ulosvedettävä lippa.

Miinukset tässä keittiössä olivat asennuksen vaativuus ja siitä johtuen hitaus. Viimeistelyyn piti jonkin verran itse puuttua jotta joitakin ulkonäköseikkoja satiin korjattua mieleiseksi. Muuten esim. kaapinrungot olisivat jääneet näkyviin ovien alta. Kvikin malliston muoviset aterinlokerikot ovat epäkäytännöllisen kokoisia ja normaalit aterimet eivät mahdu niihin mitenkään järkevästi. Olenkin ajatellut hankkia niihin uudet muualta. Roskien lajittelu vaunut ym. erikseen hankittavat lisäosat olivat kalliita. Meille suurin osa sisusteista onkin hankittu Ikeasta.

Plussaa tässä keittiössä ja se miksi tämän valitsimme on ehdottomasti ulkonäkö. Pidin tanskalaisesta selkeästä tyylistä. Lisäksi XXL-kaapit, laatikot ja siten työtasoon valittavissa oleva syvyys tekivät siitä meille juuri sopivan. Ohut kokolaminaattitaso on minusta tyylikäs ja sitä ei ollut muilla keittiömyyjillä saatavilla. Pienet käytännöllinen uudistus oli myös tämä pyöritettävä pistorasia joka ei vie tilaa alakaapeista. Lisäksi kokonaan työtasoon integroitu tiskiallas tekee siivoamisesta helppoa.

Yläkaapeista en uskaltanut näin pienessä keittiössä vieläkään luopua. Ehkä sitten joskus toisenlaisessa asunnossa jossa on toivottavasti siihen enemmän tilaa. Valkoinen keittiö kuitenkin näyttää avaralta ja sulautuu hyvin valkoisiin keittiöseiniin. Tähän asti tämä keittiö on toiminut meidän kahden hengen perheessä hyvin ja toivottavasti kestää seuraavat kymmenen vuotta kuten aiempi keittiö kesti. Olisi mielenkiintoista kuulla ovatko lukijat tehneet viime aikoina keittiöremonttia tai onko se suunnitelmissa lähitulevaisuudessa? Ja millainen keittiö on teidän unelmakeittiö?

Reipasta torstaipäivää toivotellen
KatjaEi kommentteja