Mehevä omenarahkapiirakka

Pohja
8 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
250 g marjariinia tai voita
2 munaa
250 g kermaviiliä

Täyte
5 omenaa 
500 g maitorahkaa
2 dl sokeria
2 munaa
2 tl vaniljasokeria

Sekoita pohjan kuivat aineet ja pehmeä voi murumaiseksi seokseksi.
Ota muruseoksesta 1/4 erilleen piirakan päälle ripoteltavaksi.
Sekoita lopputaikinaan munat ja kermaviili.
Kuori ja raasta omenat.
Painele taikina jauhotetuin käsin tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle ja levitä päälle omenaraaste.
Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä se omenaraasteen päälle.
Ripottele lopuksi muroseos rahkan pinnalle.
Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa noin 50 min. 
Kypsennyksen loppuvaiheessa uunin lämpötilaa voi pienentää 180 asteeseen jos pinta alkaa ruskistua liikaa.

Tästä annoksesta tulee uunipellillinen.
Voit myös tehdä puolikkaan annoksen jolloin saat sopivan annoksen pyöreään piirakkavuokaan. 
 Piirakka kestää hyvin pakastusta ja siksi se sopii mainiosti vierasvaraksi.
Herkullisia hetkiä toivotellen.
~Katja~

Ei kommentteja